ZeroNorth en Alpha Ori Technologies kondigen plannen aan om samen te werken, om opties voor brandstof- en efficiëntieoptimalisering in de globale scheepsvloot te verbeteren

Combinatie van Alpha Ori Technologies' expertise in IoT-sensoren en hoogfrequente gegevens met het multiservicetechnologieplatform van ZeroNorth zal de overgang naar duurzame verscheping versnellen

KOPENHAGEN, Denemarken & SINGAPORE--()--ZeroNorth en Alpha Ori Technologies (AOT) maakten vandaag bekend dat ze van plan zijn om samen te werken in een akkoord dat aan de wieg staat van een toonaangevend bedrijf voor maritieme optimalisatie en een nieuwe drijfveer voor de digitale transformatie voor verscheping.

Onder voorbehoud van wettelijke goedkeuring, zijn de twee bedrijven van plan om synergieën te genereren door Alpha Ori Technologies' expertise in IoT-sensoren en hoogfrequente gegevens te combineren met het multiservicetechnologieplatform van ZeroNorth om nieuwe, duurzame oplossingen voor verscheping te creëren. Dankzij het akkoord zullen de twee bedrijven hun klanten kunnen dienen aan de hand van één enkel aanbod en een sterk gegevensecosysteem op één platform met meerdere services binnen de markt tot stand brengen.

Het bedrijf is van plan om actief te zijn onder het merk ZeroNorth. Søren Meyer, de huidige CEO van ZeroNorth, blijft het roer in handen houden in de gezamenlijke configuratie. Beide huidige co-CEO's van AOT, Bala Sankaran en Rajesh Unni, worden niet-uitvoerende leden van de raad van bestuur van de gezamenlijke activiteit.

De twee voorgestelde partners leveren al wereldwijd geavanceerde spitstechnologie aan meer dan 4000 handelsschepen. Het akkoord zal klanten in staat stellen om toegang te hebben tot 12 verschillende services aan de hand van één platform en één gegevensbron. Dit zal ertoe bijdragen dat de sectorontwikkelingen en beleidsinspanningen in de hele globale handelswaardeketen aanzienlijk zullen verbeteren.

ZeroNorth zal gegevens onderling verbinden en instaan voor gegevensverzameling en het verstrekken van inzichten en analyses, wat de kwaliteit en naleving voor klanten zal verbeteren. Door operationele efficiëntie te ontsluiten en betrouwbaarheid te verbeteren, zullen klanten ook minder kosten, meer inkomsten en minder emissies hebben.

De gezamenlijke activiteit zal een onafhankelijk bedrijf blijven, met een robuuste financiële ruggensteun en erfenis van vooraanstaande sectorleiders, die hun diepgaande kennis inzake verscheping aanwenden om transformatieve oplossingen te bieden die een positieve impact op de sector zullen hebben.

Het bedrijf zal haar wereldwijde kantooraanwezigheid behouden, met hoofdzetel in Kopenhagen, en een gecombineerd personeelsbestand van 780 werknemers, waarvan ongeveer één derde voltijdse consultants die zullen samenwerken om een aanzienlijk grotere impact op de planeet te creëren.

Naar aanleiding van de aankondiging gaf Søren Meyer, CEO van ZeroNorth, volgend commentaar: “Ik ben opgetogen dat ik dit akkoord met Alpha Ori Technologies kan aankondigen. We zijn ervan overtuigd dat dit een spannende nieuwe stap zal worden in de digitale overgang en de duurzaamheidstransformatie voor verscheping. Het is een strategische zet waar niet alleen onze klanten, maar de hele sector wel bij zal varen. Het zal ons in staat stellen om de sector te dienen als haar vooraanstaande voorkeurprovider van maritieme optimalisatie en benadrukt onze inzet om niet alleen betere winst te maken, maar ook de planeet beter te maken.”

“ZeroNorth en Alpha Ori Technologies kozen voor elkaar wegens hun gedeelde waarden en een gemeenschappelijke missie om een verandering met grote impact voor verscheping en de ruimere internationale handelswaardeketen tot stand te brengen. Het gecombineerde ecosysteem dat dit parnerschap zal creëren, zal ons in staat stellen om van de wal tot het schip en terug aan wal de vinger aan de pols te houden.”

“Het zal onze technologische ontwikkeling versnellen, onze innovatieve ingesteldheid versterken en ons in staat stellen om onze klanten te helpen om hun aandacht op winst en op de planeet te richten, in een steeds complexere en steeds meer volatiele wereld.”

Bala Sankaran, co-CEO van Alpha Ori Technologies, voegt hieraan toe: “Een samenwerking met ZeroNorth verzekert een leiderspositie op de markt voor onze bedrijven en stelt ons in staat om de sector naar meer winstgevendheid en duurzamere resultaten te stuwen. Volgens ons is dit het perfecte moment om op schaal te komen en om samen grootse dingen te verwezenlijken. Dit akkoord ligt volledig in lijn met onze ambitie om duurzaamheid, prestaties en bedrijfsresultaten voor onze klanten aan te zwengelen.”

“ZeroNorth is een ideale keuze voor AOT's ambities wat digitale transformatie van de maritieme sector betreft, wegens onze aanzienlijke expertise en specialisatie in hoogfrequente gegevens. Het akkoord met ZeroNorth brengt belangrijke voordelen met zich mee, die ons in staat stellen om onze gecombineerde schaal voor meer investering en betere klantenwaarde op te drijven.”

ZeroNorth heeft haar klanten al geholpen om hun emissies collectief te verminderen met meer dan een miljoen metrische ton sinds 2021. Het akkoord zal helpen om dit positieve momentum verder te verbeteren, dat beide bedrijven binnen de globale handelswaardeketen verwezenlijken.

Over ZeroNorth

Het technologiebedrijf ZeroNorth is ontstaan vanuit een erkenning van de uitdagingen die de klimaatsverandering met zich meebrengt, en werd opgericht om de overgang naar een groenere wereldhandel te versnellen. Door innovatieve technologie op basis van gegevens met menselijke expertise samen te brengen, biedt het platform van ZeroNorth een aantal softwareoplossingen die de wereldwijde scheepssector helpen om emissies terug te dringen en haar impact op het klimaat te beperken, terwijl de commerciële prestaties behouden blijven.

ZeroNorth biedt één platform met meerdere services en is een softwareontwikkelaar die in de sector toonaangevend is. Het verbindt gegevens met elkaar om inzichten en acties tot stand te brengen, om zo wereldwijde handel voor cargo-eigenaars, scheepseigenaars, commerciële operatoren, reders en bevrachters te optimaliseren. De software van het bedrijf biedt een ruim aanbod services die de waardeketen ondersteunen om inkomsten te laten stijgen en CO2-uitstoot te verminderen.

Voor meer informatie gaat u naar: www.zeronorth.com

Over Alpha Ori Technologies

Alpha Ori Technologies (AOT) is een B2B-technologiebedrijf met hoofdvestiging in Singapore en overzeese productontwikkelingskantoren in India en de Verenigde Staten. Het is de visie van Alpha Ori om alle vlootondernemingen digitaal sterker te maken aan de hand van geavanceerde technologieën – IoT, Machine Learning en Big Data-wetenschap gebaseerd op de cloud – om handelingen van op afstand aan te sturen, operationele efficiëntie te verbeteren en de hoogste graad van veiligheid aan boord van schepen tot stand te brengen.

www.alphaori.sg

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
Sarah Bogue
Directeur Communications & Brand
ZeroNorth
+45 31 20 69 13
sarah.bogue@zeronorth.com

Lora Jakobsen
Hoofd communicatie en marketing
ZeroNorth
+45 60872882
lora.jakobsen@zeronorth.com

Contacts

Voor mediavragen:
Sarah Bogue
Directeur Communications & Brand
ZeroNorth
+45 31 20 69 13
sarah.bogue@zeronorth.com

Lora Jakobsen
Hoofd communicatie en marketing
ZeroNorth
+45 60872882
lora.jakobsen@zeronorth.com