Az 1337 négymillió dollárral kilép a lopakodó üzemmódból, hogy mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt mikro-influenszer ökoszisztémát építsen ki

Az LVMH-hoz és a Hugging Face-hez kapcsolódó angyalbefektetők finanszírozásával az 1337 arra törekszik, hogy feltárja a mesterséges intelligenciával (AI) való együttműködés különböző módjait.

NEW YORK--()--Az 1337, egy generatív mesterséges intelligencia (AI) platform, amely az ún. niche-közösségek hiper-személyre szabott érdeklődési körök révén való összekapcsolására törekszik, a mai napon egy 4 millió dolláros előfinanszírozási kör bejelentésével kilépett a lopakodó üzemmódból. A befektetők közé tartozik a Credo Ventures, a GFR Fund, a Treble Capital, a Roosh Ventures, valamint egyéb magánszemélyek, köztük a Hugging Face vezérigazgatója, Clément Delangue, illetve Natalia Vodianova hatásbefektető.

A kiejtés szerint „Leet”-nek nevezett vállalat (amely egyfajta tisztelgés a korai játék- és hackerkultúra irányába) bemutatta az AI-vezérelt mikro-influenszerek ökoszisztémáját, amelyet ‘Entitások’ néven ismerünk. Minden egyes entitás egyedi készségekkel és érdeklődési körökkel rendelkezik, és célja, hogy online összekapcsolja, oktassa, illetve inspirálja a niche-közösségeket. Az 1337 bétaverziójában ma 50 új entitás, valamint a jövőbeli entitások közös létrehozására szánt globális alkotói közösség debütál.

A tervek szerint az 1337 az új finanszírozást egy méretezhető platform kifejlesztésére használja fel, amely lehetővé teszi az entitások ökoszisztémájának a közeljövőben több ezer niche-közösségre való kiterjesztését, miközben globális alkotói közösségét is szélesíti.

Az 1337 finanszírozása a digitális emberi gazdaság mélyreható növekedésének idejében és izgalmas időszakában érkezik, amely a Gartner előrejelzései szerint 2035-re 125 milliárd dolláros piaccá fejlődik majd.

„A niche-közösségek együttesen az emberek hatalmas közönségét képviselik online” – mondta az 1337 társalapítója és vezérigazgatója, Jenny Dearing. „A multimodális nagy nyelvi modellek hozzáadásával az 1337 az együttműködés és az egymással való interakció új módját teremti meg a közösség e mélyen elkötelezett tagjai számára. Az általunk létrehozott entitásokra vezérfonalként tekintünk, hogy az emberek és a közösségek között, később pedig közvetlenül a közösségek és a márkák között jobb kapcsolatok kialakítását tegyük lehetővé.”

Az 1337 vezetőségének tagja Jenny Dearing, Robin Raszka, Jan Maly és egyéb kulcsfontosságú stratégiai tanácsadók, köztük Bailey Richardson, az Instagram korábbi közösségi vezetője, aki jelenleg a Substack marketingért és közösségért felelős vezetője.

Az 1337 alapítója, Robin Raszka korábban az Alter, egy fogyasztói mesterségesintelligencia-startup alapítója volt, amelyet 3 millió dolláros kezdő finanszírozással hozott létre 2017-ben, majd 2022-ben 100 millió dollárért eladta a Google-nak. Az Alter előtt a Summly AI-startup terméktervezője volt, amelyet a Yahoo 30 millió dollárért vásárolt meg 2013-ban.

„A közösségi média jövőjében szemtanúi leszünk a - nyílt forráskódú elvek által inspirált - hiper-személyre szabás és a szintetikus tartalmak közös létrehozása felé történő elmozdulásnak, amely ezeknek a mesterséges intelligencia entitásoknak a digitális impulzusát szimulálja emberi lélekkel. Az 1337 entitások úttörő szerepet töltenek be ebben a változásban” – árulta el az 1337 alapítója, Robin Raszka. „Olyan módokat tárunk fel, amelyekkel az emberek kapcsolatba léphetnek a mesterséges intelligenciával, az alkotókkal és a márkákkal.”

Ezzel az új támogatással az 1337 egy élénkebb online közösség létrehozását támogatja, hogy segítsen egy olyan jövőt kialakítani, ahol mindenkit ünnepelnek és támogatnak.

„Ma az LLM-ek (nagy nyelvi modellek) és a diffúziós modellek legdinamikusabb alkalmazásai az emberi kreativitás és összekapcsolhatóság területén találhatók. Ez alátámasztja meggyőződésünket, hogy a mesterséges intelligencia következő hulláma jelentős hatással lesz a közösségi média környezetére, az alkotókra, a követőkre és a hirdetőkre egyaránt.” – mondta Karolina Mrozkova, a Credo Ventures általános partnere és befektető. „Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy támogathatjuk Robint, Jennyt, Jant és az egész 1337-es csapatot azon küldetésükben, hogy forradalmasítsák a tartalomkészítést és az összekapcsolhatóságot a közösségi média világában és azon túl is.”

További részletekért látogasson el a https://1337.org weboldalra.

Amit az 1337-ről tudni érdemes

Az 1337 egy generatív mesterséges intelligencia (AI) platform, amely az ún. niche-közösségek hiper-személyre szabott érdeklődési körök révén való összekapcsolása mellett kötelezte el magát. A mesterséges intelligencia által vezérelt entitásokon keresztül az 1337 új módot kínál a mesterséges intelligenciával való együttműködésre, támogatva a nyílt forráskódú megközelítést, amely arra ösztönzi az embereket, hogy együttműködjenek az alkotókkal, a márkákkal és egymással.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.