Oekraïens-Orthodoxe Kerk benoemt Amsterdam & Partners LLP ter verdediging tegen aanvallen op religieuze vrijheden

LONDEN--()--De Oekraïens-Orthodoxe Kerk (UOC) heeft de benoeming aangekondigd van de internationale advocaat Robert Amsterdam van Amsterdam & Partners LLP om de internationale reactie op de escalerende aanvallen van de regering van Oekraïne te ondersteunen.

Het in de arm nemen van Amsterdam & Partners LLP werd eind september goedgekeurd door de Heilige Synode van de UOC en wordt vandaag publiekelijk aangekondigd na berichten in de media dat het controversiële Wetsontwerp 8371 op het punt staat aangenomen te worden door de Oekraïense Rada. Ontwerpwet 8371 heeft tot doel de Oekraïense wet “Over de vrijheid van geweten en religieuze organisaties” in bepaalde opzichten te wijzigen, waardoor de wetgevende macht religieuze gemeenschappen selectief kan straffen en zich kan bemoeien met hun recht om vrijelijk te aanbidden.

"Het beschermen van de godsdienstvrijheid van alle Oekraïners is essentieel voor de voortdurende steun voor Oekraïne in zowel Washington als belangrijke Europese hoofdsteden," aldus Amsterdam. "Ontwerpwet 8371 vertegenwoordigt een belangrijke stap achteruit, een schending van de internationale juridische verplichtingen van Oekraïne en de eigen grondwet van het land."

Amsterdam vervolgde: "In tegenstelling tot de propaganda van de Oekraïense regering is de UOC een onafhankelijke kerk – in plaats daarvan zijn we getuige van pure politieke vervolging en opportunisme, die niets te maken heeft met de nationale veiligheid van Oekraïne."

Amsterdam & Partners LLP geeft aan dat een volledig scala aan juridische reacties op de aanval van de staat op de rechten van het UOC wordt geëvalueerd en overwogen.

Amsterdam & Partners LLP is een internationaal advocatenkantoor met kantoren in Londen en Washington DC. Onder zijn cliënten vertegenwoordigt het bedrijf ook Vadym Novynskyi, een protodiaken bij de UOC die het doelwit is geweest van onwettige vervolging door de staat. Meer informatie is beschikbaar op www.amsterdamandpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

James Kimer, jk@mediatheory.com, +1.917.355.0717

Contacts

James Kimer, jk@mediatheory.com, +1.917.355.0717