De toekomst van Colombia versterken door middel van onderwijs; De toewijding van ADFD aan de vroege ontwikkeling in Colombia

Download

Loading media player...

ADFD's US$10.5M investment in Colombia's ECDC project empowers education and community development, aligning with UAE's commitment to the UN’s SDGs. (Video: AETOSWire)

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten--()--Het Early Childhood Development Centers (ECDC)-project in Colombia, ondersteund door een toewijzing van US$ 10,5 miljoen van het Abu Dhabi Fund for Development (ADFD), vormt een bewijs van de toewijding van de VAE aan de Sustainable Development Goals (SDG's). Dit initiatief heeft geleid tot opmerkelijke vooruitgang in de infrastructuur voor basisonderwijs en gezondheidszorg, en heeft een transformerende impact op gemeenschappen bevorderd.

Door de kwaliteit van leven te verbeteren, met name van de plattelandsgemeenschap, heeft het project een impuls gegeven aan het nationale ontwikkelingsplan van Colombia om ervoor te zorgen dat alle meisjes en alle kinderen tegen 2030 toegang hebben tot opvang en ontwikkelingsdiensten voor jonge kinderen en hoogwaardig kleuteronderwijs.

Het ECDC-initiatief presenteert een alomvattende benadering van de ontwikkeling van kinderen, die een reeks diensten omvat die verder gaan dan traditioneel onderwijs. Het project heeft in samenwerking met internationale organisaties de oprichting van 37 Early Childhood Development Centers gefaciliteerd, die onderwijs garanderen voor honderden kinderen jonger dan zes jaar.

Deze centra dienen als meer dan alleen onderwijsinstellingen; ze fungeren als gemeenschapshubs en bieden ook ondersteuning aan gezinnen, door medische hulp en essentiële voeding te bieden. Als getrainde professionals bieden ze deskundige zorg, van zwangerschap tot vroege kindertijd, en zorgen ze voor optimale groei en welzijn.

De betrokkenheid van ADFD bij het ECDC-project illustreert zijn toewijding aan SDG-doel 4: kwaliteitsonderwijs. Door te investeren in voorschools onderwijs in Colombia, draagt de VAE bij aan de grotere wereldwijde missie om inclusief en rechtvaardig onderwijs voor iedereen te garanderen.

Bron: AETOSWire

Contacts

Maitha Al Shamsi
Mediacoördinator
mediapublicrelation@adfd.ae

Contacts

Maitha Al Shamsi
Mediacoördinator
mediapublicrelation@adfd.ae