Cellistic onthult baanbrekende platformen gebaseerd op iPSC om de ontwikkeling en productie van off-the-shelf allogene celtherapie te versnellen

  • Pulse Cell Line-platform biedt therapeutische ontwikkelaars iPSC-cellijnen en op iPSC gebaseerde cellijnen klaar voor hun unieke edits om productspecifieke werk- en master-celbanken te creëren
  • Echo Cell Therapy Manufacturing biedt therapeutische ontwikkelaars een differentiatie- en expansieplatform dat vooraf geïntegreerd is in bioreactoren, volledig toevoervrij, met chemisch gedefinieerde media, met uitstekende resultaten
  • Immune platformceltypes reeds beschikbaar voor samenwerking, in de vorm van: NK-cellen, α/β T-cellen, γ/δ T-cellen en macrofagen
  • Cellistic opent een gespecialiseerde iPSC-centrische GMP-faciliteit, exclusief beschikbaar voor partners van Cellistic, die snelheid en kwaliteit voor IND verzekert aan de hand van klinische ontwikkeling via eigen workflows en automatisering

Introducing Cellistic's Pulse + Echo Platforms: The Pulse Platform: Cell line development, From idea to edited iPSCs. Cellistic's Pulse Platform for cell line development provides everything you need – the tools, the systems, the space, and the thinking – to drive toward your perfect cell while dramatically reducing your timelines. The Echo Platform: Cell manufacturing, From banked iPSCs to drug product. Cellistic's Echo Platform for cell therapy manufacturing is built-to-scale to be highly efficient from the ground up, shortening your final mile to a final product. (Graphic: Business Wire)

MONT-SAINT-GUIBERT, België--()--Cellistic, een celtherapieplatformprovider die met therapeutische ontwikkelaars samenwerkt om te verzekeren dat celtherapieën hun volle potentieel kunnen bereiken, maakte vandaag de allereerste off-the-shelf, voorgebouwde cellijn- en productieplatformen ter wereld bekend, bedoeld om op goedkopere wijze de ontwikkeling en productie van allogene celtherapieën te versnellen.

“Terwijl de initiële proefpunten in celtherapie grotendeels tot stand kwamen door autologe schema's, moeten we de prijs per dosis en de tijd om producten te ontwikkelen drastisch terugschroeven als celtherapie voor de menselijke gezondheid een belangrijke rol wil spelen,” aldus Gustavo Mahler, CEO van Cellistic. “We zijn van mening dat de aanpak van Cellistic gebaseerd op een iPSC-platform de mogelijkheid ontsluit om de ontwikkelingstijd aanzienlijk te verminderen en een betrouwbaar productieproces biedt op een schaal die zeer kostenefficiënt is. Onze platformen zorgen ervoor dat celtherapieën sneller en op veel betaalbaardere wijze worden ontwikkeld.”

Stefan Braam, oprichter en CTO van Cellistic, deelt een aantal inzichten over het platform. “We hebben grote investeringen gedaan om technologieplatformen tot stand te brengen met als missie om de tijd aanzienlijk te verminderen en om hoogwaardige kwaliteit en herproduceerbare off-the shelf celtherapieën op de markt voor te stellen. Onze therapeutische partners kunnen met hun eigen edits en doelproductprofielen bij ons komen aankloppen: we kunnen hen op onze platformen laten inpluggen en hen sneller dan ooit in de klinische fase brengen. Er is geen procestransfer die optreedt als een belemmering voor de ontwikkelingstijdslijn, zoals het geval zou zijn als een contractfabrikant erbij betrokken was.”

De Pulse™ Cell Line- en Echo™ Cell Therapy Manufacturing-platformen van Cellistic zijn gebouwd op iPSC-technologie (induced pluripotent stem cells), die de meest robuuste en kostenefficiënte manier is om off-the-shelf allogene celtherapieën tot stand te brengen. Naast deze platformen biedt Cellistic partners gebruiksklare ontwikkelingssupport via hun nieuwe GMP-faciliteit gevestigd op hun campus in Mont-Saint-Guibert, in België.

“We werken al met autologe en allogene celtherapiepartners om hun off-the-shelf product gebaseerd op iPSC van de nieuwste generatie aan de hand van onze platformen te maken. We kunnen dit traject naar de klinische fase op unieke wijze versnellen en vereenvoudigen dankzij de combinatie van onze platformen, onze speciaal hiertoe opgerichte GMP-faciliteit en de expertise van ons team dat op succesvolle wijze honderden klinische batches voor immuno-oncologieceltherapie heeft geproduceerd," verklaart Gustavo Mahler.

Voor investeerders binnen deze sector biedt het ook een sterkere grondslag om de patiënt in minder tijd en met minder kosten een rendabel product aan te bieden.

Het team van Cellistic zal aan de belangrijkste geplande celtherapieconferenties deelnemen, waaronder de “Meeting on the Mesa“ van de Alliance for Regenerative Medicine in Carlsbad, in Californië, van 10 tot 12 oktober 2023, en de ESGCT (European Society of Gene and Cell Therapy) in Brussel, in België, van 24 tot 27 oktober 2023.

Over Cellistic™

Cellistic ging in april 2022 van start als dochteronderneming van Ncardia. Het is gespecialiseerd in procesontwikkeling en productie van celtherapieën gebaseerd op menselijke iPSC-technologie (induced pluripotent stem cells). De focus en expertise in iPSC-herprogrammering, differentiatie en ontwikkeling van uitbreidingsprotocollen positioneert het bedrijf als voorbestemd tot uitverkoren partner voor ontwikkelaars van innovatieve celtherapieën om nieuwe, geavanceerde therapieën in de handel te brengen. Gesteund door meer dan een decennium wetenschappelijke en technische kennis en ervaring van Ncardia, bezit Cellistic unieke capaciteiten voor het ontwerp en de optimalisatie van eigen productieplatformen voor op iPSC gebaseerde cellen die kwalitatieve producten op schaal leveren. Voor meer informatie gaat u naar www.cellistic.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerders- en mediacontact Cellistic:
information@cellistic.com

Contacts

Investeerders- en mediacontact Cellistic:
information@cellistic.com