Idris Elba onthult onbekende verhalen over goud

LONDEN--()--De World Gold Council kondigt vandaag de release aan van een nieuwe documentaire: GOLD: A Journey with Idris Elba, tot stand gebracht in samenwerking met Pioneer Productions.

Ondergedompeld in een wereld vol avontuur verkent Idris Elba (Luther, Beasts of No Nation, Hijack) de mysteries, verhalen en nooit eerder vertelde menselijke relatie met ons kostbaarste metaal: goud. Naarmate zijn reis zich ontvouwt, worden we de wereld rond meegenomen en zien we hoe hij zijn claustrofobie overwint in de ondergrondse mijngangen in Canada, zijn erfgoed in Ghana verkent en zich in de strijd stort voor verantwoord ontginnen van mijnen in Zuid-Afrika.

Van de goldrush van de jaren 1800 die de eerste vraag naar Levi’s jeans inspireerden, tot de recente productie van een goudstaaf ter waarde van $1M in Canada en de kweeste naar nieuwe goudaders in Peru: Elba onthult de unieke momenten en mijlpalen die getuigen van het menselijke verhaal en de sociaal-economische impact van goud op het leven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer info neemt u contact op met:
Stephanie Cadman
World Gold Council
T +44 7808 640303
E stephanie.cadman@gold.org

Contacts

Voor meer info neemt u contact op met:
Stephanie Cadman
World Gold Council
T +44 7808 640303
E stephanie.cadman@gold.org