Xsolla ondersteunt webwinkellanceringen voor 40 van de 100 beste mobiele games

Mobiele gamingactiviteiten groeien met 151 Xsolla Web Shops die gebruik maken van verbeterde platformonafhankelijke integraties en operationele efficiëntiewinsten

Xsolla Web Shop (Graphic: Business Wire)

LOS ANGELES--()--Xsolla, een wereldwijd bedrijf voor de handel in videogames, deelt inzichten dat 40 van de 100 beste mobiele games hun webshop hebben gelanceerd met behulp van de oplossing van Xsolla. Deze inzichten bieden een kijkje in de toenemende trend van multiplatformactiviteiten in de mobiele gamingindustrie voor 2023 en bij het ingaan van 2024. Op basis van het onderzoek en de analyse van Xsolla hebben ze dit jaar 151 games geholpen bij het lanceren van webshops. Deze prestatie weerspiegelt de transformatie van het mobiele gaminglandschap, met een beweging in de richting van platformonafhankelijke integratie.

"Met de steun van Xsolla werpt 80.lv licht op de groeiende behoefte aan een connectief platform in de gamingindustrie," aldus Kirill Tokarev, CEO van 80.lv. "Dit concept heeft tot doel gelijke kansen te bieden aan gaming- en port-studio's, vooral die met een beperkte interne capaciteit, door ze in contact te brengen met betrouwbare partners voor het uitbreiden van hun games naar andere platforms.

Sinds 2005 zet Xsolla zich in om webgebaseerde browsers en pc-games te helpen virtuele goederen wereldwijd te verkopen. Met een vastberaden toewijding aan het verkennen van nieuwe markten op meerdere platforms en het doen van substantiële investeringen om de onboarding-ervaring te verbeteren, zorgt Xsolla ervoor dat mobiele games hun steeds groter wordende gebruikersbestand kunnen laten groeien.

Het integreren van gespecialiseerde betalingsplatforms zoals Xsolla kan de efficiëntie voor game-ontwikkelaars aanzienlijk verbeteren. Uit gegevens blijkt dat ontwikkelaars tot 30% van hun operationele tijd kunnen besparen door gespecialiseerde oplossingen te gebruiken in plaats van een intern betalingssysteem te creëren. Hierdoor kunnen ontwikkelaars en uitgevers meer middelen vrijmaken die kunnen worden toegewezen aan het verbeteren van gamefuncties en gebruikerservaring. Door de complexiteit van belastingnaleving en wettelijke vereisten te vereenvoudigen, kunnen ontwikkelaars zich concentreren op hun kerncompetentie: het maken van boeiende games. Als gevolg hiervan kunnen partners, door samen te werken met Xsolla, de bedrijfsactiviteiten stroomlijnen en bijdragen aan game-ervaringen van hogere kwaliteit voor eindgebruikers.

Omgaan met de complexiteit van de mondiale markten voor digitale diensten en producten is een complexe zaak; het houdt veel meer in dan het naleven van de btw- en omzetbelastingrichtlijnen. Neem bijvoorbeeld Mexico, waar slechts twee toonaangevende gamingbedrijven officieel zijn geregistreerd volgens de lijst van digitale dienstverleners geregistreerd in de RFC, zoals gedocumenteerd in de officiële federale staatscourant. Naast belastingen hebben bedrijven te maken met diverse lokale regels, licentiecriteria en gegevensbeschermingsstatuten, die per regio dramatisch kunnen verschillen.

"Ondersteuning bieden voor de lancering van webwinkels voor 40 van de top 100 mobiele games is een monumentale mijlpaal voor Xsolla en betekent een grote verschuiving in de industrie naar uitbreiding op meerdere platforms," verklaarde Chris Hewish, CEO van Xsolla. “Deze prestatie is meer dan een getallenspel; het is een bevestiging van onze niet aflatende focus op het bieden van de meest efficiënte en veelzijdige oplossingen voor mobiele game-ontwikkelaars. Het onderstreept ook het toenemende belang van een uniforme platformonafhankelijke strategie, vooral in het licht van recente privacywijzigingen, waaronder de Identifier for Advertisers (IDFA), App Tracking Transparency (ATT) en het komende harde optreden tegen vingerafdrukken. Deze veranderingen hebben het voor ontwikkelaars belangrijker dan ooit gemaakt om zich aan de regels te houden terwijl ze webshops gebruiken om hun gebruikersbestand uit te breiden en de game-ervaringen op verschillende platforms te verrijken."

Ga voor meer informatie over Xsolla Web Shop naar: xsolla.pro/webshoptop100

Over Xsolla

Xsolla is een wereldwijd bedrijf voor de handel in videogames met een robuuste en krachtige set tools en diensten die speciaal zijn ontworpen voor de videogame-industrie. Sinds de oprichting in 2005 heeft Xsolla duizenden game-ontwikkelaars en -uitgevers van elke omvang geholpen bij het financieren, op de markt brengen, lanceren en genereren van inkomsten met hun games wereldwijd en op meerdere platforms. Als innovatieve leider op het gebied van game-commerce is het de missie van Xsolla om de inherente complexiteit van wereldwijde distributie, marketing en het genereren van inkomsten op te lossen om onze partners te helpen meer geografische gebieden te bereiken, meer inkomsten te genereren en relaties met gamers over de hele wereld op te bouwen. Xsolla, met hoofdkantoor en vestiging in Los Angeles, Californië, met kantoren in Berlijn, Seoul, Beijing, Kuala Lumpur, Tokio en steden over de hele wereld, ondersteunt grote gamingtitels zoals Valve, Twitch, Roblox, Ubisoft, Epic Games, Take-Two, KRAFTON , Nexters, NetEase, Playstudios, Playrix, miHoYo en meer.

Ga voor meer informatie naar: xsolla.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
Derrick Stembridge
Director Public Relations, Xsolla
d.stembridge@xsolla.com

Contacts

Contactpersoon voor de media
Derrick Stembridge
Director Public Relations, Xsolla
d.stembridge@xsolla.com