Az ENSZ Környezetvédelmi Programja, az UNEP közzétette, hogy Szaúd-Arábia lesz a környezetvédelmi világnap házigazdája 2024-ben

RIJÁD, Szaúd-Arábia--()--Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Környezetvédelmi Programja, az UNEP bejelentette, hogy 2024-ben a Szaúd-Arábiai Királyság ad otthont a környezetvédelmi világnapnak, ezzel is rávilágítva a Királyság úttörő erőfeszítéseire helyi, regionális és nemzetközi szinten, valamint azokra az egyedülálló kezdeményezésekre, amelyek nemcsak felhívják a figyelmet környezetünk védelmére, de cselekvésre is ösztönöznek.

A minden évben június 5-én megrendezett esemény – amelynek fő témája a földterületek visszaállítása, az elsivatagosodás és a szárazsággal szembeni ellenálló képesség – ismételten hangsúlyozni fogja, hogy égető szükség van globális együttműködésre és összehangolt erőfeszítésekre a megfelelő politikák és intézkedések bevezetéséhez a természet védelme és helyreállítása, valamint a fenntartható jövő biztosítása érdekében.

A környezetvédelmi világnapot az Egyesült Nemzetek Közgyűlése hozta létre azzal a céllal, hogy hangsúlyozza a részvételen alapuló cselekvés fontosságát a környezet védelmében. E filozófiával összhangban Szaúd-Arábia igyekezett erőfeszítéseket tenni helyi és regionális szinten egyaránt, elindította a Saudi Green és Middle East Green programokat, valamint számos intézkedést hajtott végre a nemzeti környezetvédelmi stratégia keretén belül. A szaúdi kormány elfogadta az új környezetvédelmi törvényt, valamint a nemzeti környezettudatossági programot, hogy biztosítsa a környezet védelmét a Szaúd-Arábiai Királyságban. A Királyság ezenkívül bevezette a Nemzeti Környezetvédelmi Hét programot és öt környezetvédelmi központot létesített a környezet megóvása érdekében, továbbá környezetvédelmi alapot is létrehozott.

Szaúd-Arábia G20 elnöksége alatt alakult meg a Korallkutatási és fejlesztési gyorsító platform, valamint elindult a talajromlást csökkentő és a szárazföldi élőhelyek megőrzését erősítő globális kezdeményezés mind a tengeri, mind a százazföldi élőhelyek védelme és visszaállítása érdekében.

Inger Andersen, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának ügyvezető igazgatója üdvözölte Szaúd-Arábia részvételét a földterület helyreállításáért, valamint a szárazsággal szembeni ellenálló képesség megszerzéséért tett kollektív globális erőfeszítésekben. Megjegyezte, hogy az UNEP és a Szaúd-Arábiai Királyság arra törekszik, hogy fokozza az erőfeszítéseket a természet helyreállításáért és a bolygó megőrzéséért a jövő generációi számára.

1973 óta a környezetvédelmi világnap lett a legjelentősebb globális platform, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete a világszintű tudatosság erősítése és a környezetvédelmi intézkedések ösztönzése érdekében hozott létre. Az UNEP irányítása mellett több mint 150 ország vesz részt minden évben a globális programon.

További információért keresse fel a következő weboldalakat:

https://www.mewa.gov.sa/en/Pages/default.aspx
https://www.greeninitiatives.gov.sa/

Kövessen minket az alábbi oldalakon:

You Tube
Twitter

*Forrás: AETOSWire

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Sarah F. Alharbi
Fordító, Környezetvédelmi, Vízügyi és Mezőgazdasági Minisztérium
sarafalharbi@mewa.gov.sa

Contacts

Sarah F. Alharbi
Fordító, Környezetvédelmi, Vízügyi és Mezőgazdasági Minisztérium
sarafalharbi@mewa.gov.sa