IFRC lanceert baanbrekend financieel mechanisme om rampenbestrijding te transformeren

The International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) launches a groundbreaking financial mechanism to transform disaster response. (Photo: Business Wire)

GENEVE--()--De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) heeft, in samenwerking met het internationale bedrijf voor professionel services Aon, Lloyd’s Disaster Risk Facility en het Centrum voor rampenbestrijding, een pioniersaanpak voor rampenbestrijding aangekondigd. Het baanbrekende risicotransfermechanisme zal verzekeren dat vlotte en soepele ondersteuning beschikbaar is wanneer er zich een ramp voordoet. Deze tool voorziet een backstop voor het DREF (Disaster Response Emergency Fund) van IFRC.

Noodfinanciering altijd beschikbaar wanneer dit nodig is

DREF heeft aangetoond de eenvoudigste, snelste, meest transparante en gelokaliseerde manier te zijn voor de nationale verenigingen die lid zijn van IFRC om toegang te hebben tot betrouwbare internationale noodfinanciering op korte termijn voor gemeenschappelijke actie tijdens allerlei soorten rampen wanneer de behoeften de op nationaal niveau beschikbare middelen overschrijden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor persvragen neemt u contact op met: media@ifrc.org

Contacts

Voor persvragen neemt u contact op met: media@ifrc.org