Visa breidt mogelijkheden voor betalingen met stablecoins uit naar collecterende betaalserviceproviders

Na een Crypto.com pilootproject met uitgevende instellingen, breidt Visa de mogelijkheden voor betalingen met stablecoins uit met Circle’s USDC, door toevoeging van pilootprogramma's met de collecterende betaalserviceproviders Worldpay en Nuvei en met behulp van de Solana-blockchain.

SAN FRANCISCO--()--Visa (NYSE: V), wereldleider op gebied van betalingen, kondigt haar volgende stap aan voor het moderniseren van grensoverschrijdend geldverkeer. Visa breidt haar mogelijkheden voor betalingen met stablecoins uit naar de zeer performante Solana-blockchain en werkt met de collecterende betaalserviceproviders Worldpay en Nuvei.

Via live pilootprojecten met uitgevende instellingen en verwervende instellingen heeft Visa al miljoenen USDC tussen haar partners getransfereerd via de Solana en Ethereum blockchain-netwerken om als fiat aangeduide betalingen toegestaan via VisaNet te betalen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jackie Dresch - jdresch@visa.com

Contacts

Jackie Dresch - jdresch@visa.com