Democratisering van de toegang tot kwantumcomputers: IQM Quantum Computers lanceert “IQM Spark” voor universiteiten en labo's

  • IQM Spark wordt in de vestiging van gebruikers geïnstalleerd om gebruikers volledige controle voor experimenten te geven
  • IQM Spark is verkrijgbaar voor minder dan één miljoen euro

IQM Spark quantum computer (Photo: Business Wire)

ESPOO, Finland & MÜNCHEN--()--IQM Quantum Computers (IQM), Europese leider op gebied van de bouw van kwantumcomputers, lanceert vandaag "IQM Spark", die een supergeleidende kwantumcomputer en gepersonaliseerde leerervaringen omvat voor universiteiten en onderzoekslabo's over de hele wereld.

IQM Spark wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde kwantumverwerkingseenheid van 5 qubits, met meer beschikbare opties die een grote verscheidenheid aan onderzoeksexperimenten mogelijk maken.

Om universiteiten te helpen hun kwantumprogramma uit de startblokken te krijgen, zullen universiteiten bovendien één jaar lang gratis onderhoud krijgen, en IQM zal ook instaan voor training om het systeem te laten werken, en leermaterialen verstrekken die toegankelijk zijn via IQM Academy, een gebruiksvriendelijk online platform.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sylwia Barthel de Weydenthal, hoofd marketing & communicatie
E-mail: press@meetiqm.com
Gsm-nummer: +358505966629
www.meetiqm.com

Contacts

Sylwia Barthel de Weydenthal, hoofd marketing & communicatie
E-mail: press@meetiqm.com
Gsm-nummer: +358505966629
www.meetiqm.com