Rapyd neemt PayU GPO over met het oog op wereldwijde expansie van fintech- en betalingsoplossingen

Combinatie gaat het eerste volledig geïntegreerde betalingsplatform lanceren dat de opkomende en ontwikkelde markten van deze wereld bedient

Overname versnelt de uitbreidingsplannen van het wereldwijde fintech-bedrijf Rapyd op weg naar een IPO

(Graphic: Business Wire)

LONDEN--()--Rapyd, de toonaangevende internationale Fintech-as-a-Service provider, heeft vandaag de overname bekendgemaakt van PayU Global Payment Organization ('GPO') (uitgezonderd de activiteiten van PayU in India, Turkije en Zuidoost-Azië) van het in Nederland gevestigde Prosus (AEX:PRX) (XJSE: PRX), een internationale consumenteninternetgroep en een van de grootste technologiebeleggers ter wereld. PayU GPO, een toonaangevende leverancier van eersteklas betalingsoplossingen voor zowel ondernemingen als MKB-segmenten in opkomende markten, is actief in meer dan 30 landen verspreid over de hele wereld. Rapyd neemt PayU GPO over voor een bedrag van USD 610 milljoen.

Het toonaangevende fintech-platform van Rapyd, het uitgebreide internationale betalingsnetwerk en de expertise op de lokale markten zorgen samen met de overname van PayU GPO ervoor dat de positie van Rapyd als dominante wereldwijde fintech-leider nog verder wordt versterkt, met een IPO in het vooruitzicht. De overname is een strategische stap in de verdere wereldwijde expansie van het bedrijf binnen opkomende markten in Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika. In combinatie met PayU GPO kan Rapyd de volgende ongekende cijfers overleggen:

  • meer dan 100 transactielanden
  • meer dan 250.000 commerciële klanten wereldwijd
  • uitbreiding van het Rapyd Global Payments Network naar meer dan 1200 betaalmethoden, ondersteund door 18 afwikkelingshubs
  • 41 landen waarin we een vergunning hebben ontvangen of gereguleerd zijn
  • een portfolio van zakelijke klanten van het hoogste niveau, waaronder Adidas, Google, Ikea, Meta, Netflix, Rappi en Uber
  • een breed scala aan partnerkanalen voor bedrijven uit het MKB, waaronder geïntegreerde softwareleveranciers (ISV's), onafhankelijke verkooporganisaties (ISO's) en betalingsfacilitators (PayFacs)
  • een gecombineerd wereldwijd personeelsbestand van 1700 mensen die meer dan 50 nationaliteiten vertegenwoordigen en werkzaam zijn in 22 kantoren verspreid over de hele wereld

In een reactie op de overname zegt Arik Shtilman, CEO en mede-oprichter van Rapyd: “De missie van Rapyd is gedurfd te bouwen, en onze wereldwijde expansie gaat onverminderd door met een groeipercentage van bijna 100% ten opzichte van het voorgaande jaar in 2023. Onze strategie, gericht op zowel organische groei als overnames, brengt Rapyd op unieke wijze in de positie om een van de grootste geïntegreerde wereldwijde fintech-bedrijven ter wereld te worden - een glashelder resultaat van onze visie om een enkel, geïntegreerd Fintech-as-a-Service platform te realiseren.”

Na de recente bekendmakingen rond het leiderschap van Rapyd, de klantenaanwas, de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten en productinnovaties, heeft het bedrijf zich nu ook actief ingezet voor overnames, met focus op sterke betalingsbedrijven om hen meer mogelijkheden te bieden door hen te verbinden met het Rapyd Global Payments Network.

De heer Shtilman vervolgt: “De synergieën met PayU GPO omvatten een rijkere technologiestack, uitgebreide geografische vergunningen en een breder marktbereik voor onze gecombineerde handelsportfolio's. We helpen bedrijven over de hele wereld om de wereldwijde handel meer vrijheid te geven, en we zijn erg verheugd dat het GPO-team van PayU zich bij ons aansluit op deze reis.

Laurent le Moal, Chief Executive Officer van PayU, merkt op: “PayU heeft haar GPO-activiteiten in de loop van een aantal jaren met succes opgebouwd en uitgebreid. Het is belangrijk voor ons dat we met een bedrijf met een trackrecord als Rapyd onze bedrijfsactiviteiten naar een hoger niveau kunnen tillen en onze GPO-oplossingen kunnen uitbreiden om te voldoen aan de veranderende behoeften van de dynamische wereldwijde fintech-sector. Ik wens Rapyd veel succes bij het verder bouwen aan haar wereldwijde betalingsplatform.”

Naarmate de wereldwijde handelsmogelijkheden steeds verder groeien, zoeken bedrijven en softwareontwikkelaars naar allesomvattende betalingsoplossingen die kunnen worden ingebed in elke toepassing of elk bedrijfsproces om wereldwijd geld te kunnen accepteren, ontvangen en verplaatsen. De noodzaak om een breed scala aan gebruiksscenario's te ondersteunen, van het accepteren van betalingen met behulp van lokale voorkeursmethoden tot grensoverschrijdende betalingen aan bedrijven en personen en het verstrekken van betaalkaarten en krediet, neemt alleen maar toe. Bedrijven kunnen meerdere bankrekeningen, betalingsverwerkers en lokale betalingsproviders vervangen door slechts één Rapyd-relatie.

De overname van PayU GPO vergroot het wereldwijde bereik van Rapyd en versterkt de positie van het bedrijf binnen belangrijke verticale markten, waaronder e-commerce, logistiek en transport. Het verlaagt ook de complexiteit van het bouwen en lanceren van nieuwe applicaties met enkele van de meest uitgebreide technologieën voor grensoverschrijdende betalingen en handel waarover bedrijven wereldwijd kunnen beschikken.

De voltrekking van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring door regulerende instanties in verschillende landen.

Over Rapyd

Met Rapyd kunt u doortastend bouwen. Geef uw wereldwijde handel meer vrijheid met alle tools die uw bedrijf nodig heeft om overal betalings- en fintech-ervaringen te kunnen creëren. Zowel voor Fortune 500-bedrijven als voor ambitieuze zakelijke en technologie start-ups, maken ons betalingsnetwerk en krachtige fintech-platform het eenvoudig om leveranciers te betalen en door klanten betaald te worden, zowel lokaal als internationaal.

Met kantoren verspreid over de hele wereld, onder andere in Tel Aviv, Dubai, Londen, IJsland, San Francisco, Miami, Hongkong en Singapore, weten we wat nodig is om grensoverschrijdende handel net zo gemakkelijk te maken als lokale handel. Rapyd vereenvoudigt betalingen, zodat u zich kunt concentreren op het opbouwen van uw bedrijf.

U vindt de hulpmiddelen voor wereldwijde groei op www.rapyd.net. Volg ons hier: Blog, Insta, LinkedIn, Twitter.

Over Prosus

Prosus is een wereldwijde consumenteninternetgroep en een van de grootste beleggers in technologie ter wereld. Prosus is wereldwijd actief en belegt in markten met groeipotentieel op lange termijn. Prosus bouwt aan toonaangevende consumenteninternetbedrijven die mensen nieuwe mogelijkheden bieden en gemeenschappen verrijken.

De groep richt zich op het opbouwen van zinvolle bedrijven in de sectoren online advertenties, voedselbezorging, betalingen en fintech, alsmede onderwijstechnologie in markten als India en Brazilië. Via haar ventures-team investeert Prosus onder meer in gezondheid, logistiek, blockchain en sociale handel. Prosus zoekt actief naar nieuwe mogelijkheden om samen te werken met bijzondere ondernemers die technologie gebruiken om het dagelijks leven van mensen te verbeteren.

Elke dag maken miljarden klanten gebruik van de producten en diensten van bedrijven waarin Prosus heeft geïnvesteerd of die Prosus heeft overgenomen of opgebouwd. Zie voor een overzicht hiervan onze portfoliopagina.

Enkele beursgenoteerde bedrijven waarin wij een belang hebben: Tencent, Delivery Hero, Remitly, Trip.com, Udemy, Skillsoft, Sinch, and Similarweb.

Meer informatie: www.prosus.com.

PayU

PayU is de betalings- en fintech-tak van Prosus, een wereldwijde consumenteninternetgroep en een van de grootste beleggers in technologie ter wereld. De afgelopen 20 jaar is PayU uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van online betalingsdiensten, actief in meer dan 50 snelgroeiende markten, toegewijd aan het creëren van geavanceerde financiële diensten die zijn afgestemd op de behoeften van meer dan 450.000 handelaren en miljoenen consumenten. PayU richt zich op het bieden van nieuwe mogelijkheden aan mensen door middel van financiële diensten en het creëren van een wereld zonder financiële grenzen waar iedereen kan gedijen. PayU is een van de grootste investeerders in de fintech-sector, met investeringen van in totaal meer dan USD 1 miljard tot op heden.

Als aanbieder van online betalingsdiensten zet het bedrijf honderden betaalmethoden en PCI-gecertificeerde platforms in om dagelijks circa 10 miljoen betalingen te verwerken. Het bedrijf is verder gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor consumenten en kleine bedrijven die de toegang voor hen tot krediet- en bankdiensten verbeteren in markten die onvoldoende worden bediend door traditionele financiële dienstverleners.

Meer informatie: https://corporate.payu.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vragen van de media: press@rapyd.net

Contacts

Vragen van de media: press@rapyd.net