Plenigo tilslutter sig Billwerk+, som er støttet af PSG

Frankfurt & Kempten, Germany--()--Abonnementsstyrings- og betalingsselskabet Billwerk+ fusionerer med den tyske udbyder af abonnementsstyring og gentagende fakturering i mediebranchen, plenigo. Formålet er at styrke koncernens pan-europæiske markedsposition inden for abonnementsstyring, gentagende fakturering og betalingsløsninger.

Siden stiftelsen i 2013 har plenigo udviklet sig til en af de førende SaaS-udbydere for udgivere af medieabonnementer i DACH-regionen. Softwareløsningen omfatter kontrol af abonnementssalg, gentagende fakturering, kontrol af betalingsbehandling samt talrige brancherelaterede funktioner. Med hovedsæde i Kempten, Tyskland har virksomheden også kontorer i Berlin og Hamborg. I øjeblikket betjener plenigo knap 70 kunder, herunder nogle af de mest kendte tyske mediehuse som Frankfurter Allgemeine Zeitung, SPIEGEL, Heise Medien, Süddeutsche Zeitung og Ebner Media Group.

Tilføjelsen af plenigos løsning styrker koncernens tilstedeværelse i udgivelses- og mediesektoren, som har et vedvarende behov for avancerede softwareløsninger til abonnementsstyring og gentagende fakturering. Plenigos produkt supplerer Billwerk+s produktudbud inden for mediebranchen og øger det internationale vækstpotentiale ved at udnytte Billwerk+’s stærke markedsposition i DACH-landene, Norden og Frankrig.

Den amerikanske vækstkapitalselskab PSG Equity (PSG), der samarbejder med software- og teknologivirksomheder med henblik på at hjælpe dem med at accelerere deres vækst i Europa og USA, vil fortsat have en majoritets andel i Billwerk+.

Efter fusionen bliver plenigos medstiftere, Thorsten Petter og Maximilian Schweitzer, begge aktionærer i Billwerk+ koncernen og fortsætter aktivt med at støtte udviklingen af Billwerk+ platformen.

Dr. Ricco Deutscher, administrerende direktør og medstifter af Billwerk+: "Vi mener, at plenigo i løbet af de seneste år har drevet teknologisk transformation på imponerende vis i den tyske mediebranche. Vi er glade for, at vi ved at tilføje plenigo til koncernen kan fremskynde denne udvikling yderligere og støtte udgivere i Tyskland og Europa, så de kan mestre transformationen til digitale medieabonnementer. Sammen i Billwerk+ skaber dette nye muligheder for nuværende plenigo-kunder og betydelige vækstmuligheder for koncernen, når vi bevæger os mod vores mål om at skabe en pan-europæisk leder inden for abonnementsstyring, gentagende fakturering og betalingssoftware."

Thorsten Petter, administrerende direktør og medstifter af plenigo: "Denne kombination er det rette skridt for at give vores kunder den udviklingshastighed og det perspektiv, de har behov for til at transformere deres teknologiske landskab i et dynamisk marked. I et stærkt team med en fælles vision ønsker vi at drive det teknologiske grundlag til fremsynede forretningsmodeller inden for medieabonnementer for udgivere både i Tyskland og Europa. Vi ser frem til at samarbejde med Billwerk+- og PSG-teamene for at opnå dette mål."

Romain Railhac, administrerende direktør hos PSG: "Den fragmenterede natur af det europæiske marked for abonnementsstyring og gentagende fakturering fortsætter med at give en betydelig mulighed for at udvikle en ægte pan-europæisk markedsleder. Ved at tilføje plenigo til Billwerk+ koncernen har vi opnået en betydelig tilstedeværelse inden for udgivelses- og mediesektoren i DACH-landene samt styrket platformen for at støtte Billwerk+'s fortsatte vækst og udvikling som en skaleret pan-europæisk aktør."

Fusionen med plenigo er Billwerk+’s tredje virksomhedsopkøb siden PSG’s investering i koncernen i maj 2021. I november 2021 opkøbte koncernen det danske cloud-baserede SaaS-betalingsselskab Reepay, og i januar 2022 den franske Salesforce-baserede abonnementsstyrings- og faktureringsudbyder Sofacto.

De finansielle vilkår for virksomhedsopkøbet er ikke offentliggjort.

Om Billwerk+

Billwerk+ leverer en cloud-baseret platform til betaling, fakturering og abonnementsstyring, der forenkler styring og fakturering af gentagne og forbrugsbaserede tjenester. På denne måde bidrager Billwerk+-platformen væsentligt til den digitale værdikæde for abonnementsforretningsmodeller. Virksomheden kombinerer kompetencerne fra det danske betalingsselskab Reepay, den franske udbyder af abonnementsstyring Sofacto og den tyske udbyder Billwerk. Billwerk+ beskæftiger over 150 medarbejdere på fem lokationer: Frankfurt, København og Montpellier. www.billwerk.plus

Om Plenigo

plenigo udvikler og driver en Software-as-a-Service-platform, hvor primært udgivere inden for avis- og magasinmarkedet kan udvikle og udvide abonnementsbaserede forretningsmodeller. Oprindeligt grundlagt med fokus på digitale forretningsmodeller kører mange udgivere nu den trykte del af forretningen på plenigo-løsningen. Blandt kunderne er nogle af de mest kendte tyske mediebrands som Frankfurter Allgemeine Zeitung, SPIEGEL, Heise Medien, Süddeutsche Zeitung og Ebner Media Group. Plenigo er grundlagt i 2013 og beskæftiger cirka 25 medarbejdere på sine lokationer i Kempten im Allgäu, Berlin, Hamburg og Beograd. www.plenigo.com

Om PSG Equity

PSG Equity (PSG) er et vækstkapitalselskab, der samarbejder med software- og teknologitjenesteudbydere for at hjælpe dem med at navigere gennem transformationel vækst, udnytte strategiske muligheder og opbygge stærke teams. Efter at have støttet mere end 120 virksomheder og faciliteret over 450 tilkøbsopkøb har PSG omfattende investeringserfaring, dyb ekspertise inden for software og teknologi samt en fast forpligtelse til at samarbejde med ledelsesteams. PSG blev grundlagt i 2014 og har kontorer i Boston, Kansas City, London, Paris, Madrid og Tel Aviv. www.psgequity.com

Contacts

Media Contact

PSG Equity
Prosek Partners
Ryan Smith
Pro-psg@prosek.com
07854750943

Contacts

Media Contact

PSG Equity
Prosek Partners
Ryan Smith
Pro-psg@prosek.com
07854750943