Voorzitter Dai-Won Yoon van Ilsong Educational Foundation wint als eerste in Azië Linnaeus-medaille

“Droeg bij aan de ontwikkeling van de medische wetenschap en fungeerde als brug tussen Zweden en Korea door middel van een 17-jarige internationale uitwisseling”

Voorzitter Dai-Won Yoon (links) van Ilsong Educational Foundation ontving als 1e in Azië Linnaeus Medaille (Foto: Hallym University)

SEOUL, Zuid-Korea--()--Op 30 mei ontving voorzitter Dai-Won Yoon van de Ilsong Educational Foundation de Linnaeus-medaille van de Universiteit van Uppsala aan de Hallym University. Daarmee is hij de eerste persoon uit Azië die de prijs ontvangt. Ilsong Educational Foundation beheert Hallym University en Hallym University Medical Center.

Voorzitter Yoon is de geëerde van 2020. De prijsuitreiking, die was uitgesteld vanwege COVID-19, vond dit jaar plaats met een delegatie die een bezoek bracht aan Korea, onder leiding van vice-kanselier Anders Hagfeldt van de Universiteit van Uppsala.

De Linnaeus-medaille ter herinnering aan Carl Linnaeus, een Zweedse botanicus, wordt jaarlijks door de Universiteit van Uppsala toegekend aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de wetenschap.

Voorzitter Yoon werd geëerd voor zijn werk ter bevordering van internationale uitwisseling. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de medische wetenschap door sinds 2007 leiding te geven aan de uitwisseling tussen de Uppsala University, Hallym University, en Hallym University Medical Center.

De instellingen hebben academische uitwisselingen, gezamenlijk onderzoek, opleidingsuitwisselingen en studentenuitwisselingsprogramma's gehouden, en ook 11 gezamenlijke academische symposia over neuro-endocriene tumoren, radiologie, stamcellen en regeneratieve geneeskunde. Ter bevordering van gezamenlijk onderzoek werden bovendien het Hallym-Uppsala International Co-research Laboratory, het Hallym Translational Medicine Research Institute en het Hallym University Medical Convergence Center geopend.

Via voortdurende academische uitwisseling heeft voorzitter Yoon ook een sleutelrol gespeeld bij het bouwen van bruggen tussen Zweden en Korea op het gebied van wetenschap.

Vice-kanselier Anders Hagfeldt zei: "Voorzitter Yoon heeft de onderzoekssamenwerking in de geneeskunde tussen Uppsala en Hallym ondersteund en gestimuleerd. U hebt ook de weg vrijgemaakt voor en contacten vergemakkelijkt met andere universiteiten en onderzoeksraden in de Republiek Korea. Om al deze redenen willen wij u en uw grote bijdragen erkennen, niet alleen aan onze universiteit, maar ook aan het smeden van nauwere banden tussen onze naties.”

Voorzitter Dai-Won Yoon zei: "Sir Carl von Linné was niet alleen een botanicus, maar ook een visionair met groot inzicht en diepe wijsheid. Wat ga ik doen met de gouden Carl von Linné-medaille? Lange tijd heb ik nagedacht en acties ondernomen om niet alleen de mensheid, maar ook het hele universum van nut te zijn.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hallym University
Gunho Lee
+82-2-2629-1125
hongbo@hallym.or.kr

Contacts

Hallym University
Gunho Lee
+82-2-2629-1125
hongbo@hallym.or.kr