NuScale ontvangt ISO-certificering (International Organization for Standardization), de wereldwijde standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen

De certificering benadrukt de toewijding van het bedrijf om voortdurend kwaliteitsproducten, -diensten en -processen te leveren om te voldoen aan de strenge behoeften van NuScale VOYGRTM-energiecentraleklanten over de hele wereld

PORTLAND, Ore.--()--Vandaag heeft NuScale Power Corporation (NYSE: SMR), de toonaangevende leverancier van bedrijfseigen en innovatieve geavanceerde nucleaire technologie voor kleine modulaire reactoren (SMR), aangekondigd dat Orion Register Inc., een vooraanstaande internationale organisatie voor standaardisatie (ISO) en branchespecifieke certificeringsinstantie, aan NuScale de hoog aangeschreven ISO 9001:2015-certificering heeft afgegeven. Orion Register heeft de certificering afgegeven na het voltooien van een evaluatie van het kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) van NuScale. Het rigoureuze beoordelingsproces bevestigde dat NuScale een sterk kwaliteitssysteem heeft dat zorgt voor consistent werk van hoge kwaliteit, met een sterke focus op feedback van klanten en verbetering.

NuScale ontving eerst goedkeuring van de U.S. Nuclear Regulatory Commission voor zijn kwaliteitsborgingsprogramma onder Titel 10, Code of Federal Regulations, Bijlage B / Nuclear Quality Assurance-1 (NQA-1) in 2011, en sinds 2019 heeft NuScale een N-certificaat van autorisatie in handen van de American Society of Mechanical Engineers (ASME). Zowel NQA-1 als het ASME N-certificaat worden beschouwd als keurmerken voor nucleaire kwaliteitsprogramma's.

"De ISO 9001:2015-certificering van NuScale toont verder onze toewijding aan een sterk kwaliteitsprogramma dat kan voldoen aan wereldwijde kwaliteitsnormen. Het bereiken van deze kritieke mijlpaal erkent de volwassenheid van ons QMS, met processen die schaalbaar en herhaalbaar zijn. We kijken ernaar uit om het QMS te gebruiken om wereldwijd te voldoen aan de eisen van klanten en regelgeving," aldus Karin Feldman, Interim Chief Operating Officer / Chief Nuclear Officer.

Over NuScale Power

NuScale Power Corporation (NYSE: SMR) is de toonaangevende leverancier van gepatenteerde en innovatieve geavanceerde kleine modulaire reactor nucleaire technologie, met een missie om de wereldwijde energietransitie aan te drijven door veilige, schaalbare en betrouwbare koolstofvrije energie te leveren. De baanbrekende VOYGR™ SMR-centrales van het bedrijf worden aangedreven door de NuScale Power Module™, een kleine, veilige drukwaterreactor die elk 77 megawatt elektriciteit (MWe) of 250 megawatt warmte (bruto) kan opwekken, en kan worden opgeschaald om te voldoen aan de behoeften van de klant via een reeks flexibele configuraties tot 924 MWe (12 modules).

Als eerste en enige SMR waarvan het ontwerp is gecertificeerd door de U.S. Nuclear Regulatory Commission, bevindt NuScale zich in een goede positie om diverse klanten over de hele wereld te bedienen door kernenergie te leveren voor elektriciteitsopwekking, stadsverwarming, ontzilting, waterstofproductie op commerciële schaal en andere toepassingen van proceswarmte.

NuScale, opgericht in 2007, heeft zijn hoofdkantoor in Portland, Oregon. Ga voor meer informatie naar de website van NuScale Power of volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media

Diane Hughes, Vice President, Marketing & Communications, NuScale Power
dhughes@nuscalepower.com
(503) 270-9329

Contactpersoon voor beleggers

Scott Kozak, Director, Investor Relations, NuScale Power
skozak@nuscalepower.com
(541) 452-7583

Contacts

Contactpersoon voor de media

Diane Hughes, Vice President, Marketing & Communications, NuScale Power
dhughes@nuscalepower.com
(503) 270-9329

Contactpersoon voor beleggers

Scott Kozak, Director, Investor Relations, NuScale Power
skozak@nuscalepower.com
(541) 452-7583