A Milliken & Company „AZ EMBERISÉGNEK” elnevezésű 2022-es fenntarthatósági jelentésében a vállalat ötéves fejlődését mutatja be

Az ellenőrzött nettó nullás célok határozzák meg a vállalat rövid és hosszú távú hatását a globális fenntarthatóságra

Milliken's sustainability report, entitled "For HumanKind," shares five years of progress on the company's sustainability goals. (Photo: Business Wire)

SPARTANBURG, Dél-Karolina--()--A diverzifikált, globális gyártó vállalat, a Milliken & Company ma közzétette az ötödik éves fenntarthatósági jelentését, amely „Az emberiségnek” (For HumanKind) címet viseli. A jelentés nyomon követi a Milliken fejlődését a 2019-ben kitűzött és 2025-ig elérendő fenntarthatósági célok tekintetében, valamint kiindulási adatokat ad a 2022-ben hivatalosan ellenőrzött nettó nullás célkitűzésekhez. A jelentés bemutatja, milyen hatással van a fenntarthatóság a Milliken üzleti tevékenységére ma, és hogyan képezi szerves részét a vállalat jövőjének.

A nettó nullás érték 2050-ig történő elérését szolgáló rövid és hosszú távú célkitűzések bejelentése új dimenziót adott a Milliken fenntarthatósági törekvéseinek. A Milliken az első vállalat Dél-Karolinában és egyike az első 50 vállalatnak a világon, amelyeknek tudományos alapú célkitűzéseit az ENSZ által támogatott Tudományalapú Célkitűzések kezdeményezés (SBTi) is jóváhagyta. Ezek a célkitűzések a Milliken további 12 másik fenntarthatósági célkitűzése mellett útmutatást adnak az elvégzendő munkához az emberek, a termékek és a bolygó figyelembevételével az ember számára biztosított előny és tudomány tükrében.

„Igazán inspiráló látni, mit értünk el néhány év alatt. Tudjuk, hogy a fejlődés itt nem áll meg, ha összefogjuk munkatársainkat, részvényeseinket, partnereinket és ügyfeleinket, hogy mind részesei legyünk a világ legsürgetőbb kihívásainak, köztük a klímaváltozás megoldásának” – mondta Halsey Cook, a Milliken elnök-vezérigazgatója. „A mi munkánknak még korántsem ért véget, és tisztában vagyunk azzal, hogy a csapatmunka a legfőbb kulcsa az innováció felgyorsulásának, amely sikereket hoz nem csak saját magunk, hanem az egész emberiség számára.”

A Milliken szintén 2022-ben jelentette be, hogy a textilportfólióján belül fokozatosan kivezeti a PFAS ( poli- és perfluoralkil vegyületek) használatát a szálak és felületkezelések terén; mindezt 2022 decemberével bezárólag. A műanyagok életciklusát lezáró megoldások iránti elkötelezettséggel összhangban a Milliken vállalati alapítványa, a Milliken & Company Jótékonysági Alapítvány befektetett a fenntartható magatartást és hatásgyakorlást célzó újrahasznosító partnerségi központba (The Recycling Partnership’s Center for Sustainable Behavior and Impact), amely kézzelfogható megoldásokat kínál az amerikai háztartások újrahasznosítási arányának növeléséhez. A Milliken egyesült államokbeli vezetői csapatának sokszínűsége 10%-kal nőtt 2018 óta, ami 36%-os nemi sokszínűséget és 17%-os faji/etnikai sokszínűséget jelent. Nevezetesen, a Milliken teljesítette azt a célját, hogy ebben az évben 25%-kal csökkenti az indexált üvegházhatású gázok kibocsátását a folyamataiban, és a hangsúlyt az üvegházhatást okozó gázok (GHG) további csökkentésre helyezi a nettó nullás célkitűzéseivel összhangban.

„Fenntarthatósági erőfeszítéseink egyre jobban kibontakoznak, amint azt az üvegházhatású gázkibocsátásra vonatkozó célunktól a holisztikus nettó nullás célok felé való elmozdulás is mutatja” – teszi hozzá Kasel Knight, a Milliken vezető alelnöke és jogi tanácsadója. „Büszkék vagyunk arra, amit 2022-ben elértünk, és határozott szándékunkban áll erőfeszítéseinket tovább bővíteni új lehetőségekkel, hogy megvalósíthassuk azon célunkat, miszerint pozitív hatást gyakoroljunk a világra az elkövetkező generációk számára.”

A Milliken 2022-es fenntarthatósági jelentése itt található: milliken.com/sustainability, további nettó nullás forrásokkal és a korábbi évek jelentéseivel együtt.

Amit a Millikenről tudni érdemes

A Milliken & Company a világ egyik vezető gyártó vállalata, mely az anyagtudományokat helyezi a középpontba, ezáltal a holnap korszakalkotó ötletei már ma a rendelkezésére állnak. Az iparágban legismertebb molekuláktól a fenntartható innovációkig a Milliken olyan termékeket hoz létre, amelyek javítják az emberek életét, és megoldásokat kínálnak ügyfelei és közösségei számára. TA több ezer szabadalomra, valamint a textilipari, speciális vegyipari, padlóburkolat-gyártási és egészségügyi alkalmazásokból álló portfólióra támaszkodva a vállalat az integritásra és a kiválóságra való közös törekvést aknázza ki, amely generációkon keresztül pozitív hatással akar lenni a világra. Ismerje meg a Milliken eredeti gondolkodásmódját és inspiráló megoldásait a következő weboldalon: milliken.com, valamint a Facebookon, az Instagramon, és a LinkedInen.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Betsy Sikma
betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908

Contacts

Betsy Sikma
betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908