Wereldgezondheidsdag markeert een tijd voor verandering, aldus AHF

LOS ANGELES--()--De AIDS Healthcare Foundation (AHF) markeert Wereldgezondheidsdag op 7 april door wereldleiders en wereldwijde volksgezondheidsinstellingen eraan te herinneren dat een nieuwe Global Public Health Convention nog steeds nodig is als de wereld paraat dient te zijn om toekomstige pandemieën te voorkomen en er effectief op te reageren.

"We zijn meer dan drie jaar verder na het begin van COVID-19, en helaas kunnen we niet vol vertrouwen zeggen dat we ons vandaag in een veel betere positie bevinden met betrekking tot pandemische preventie, paraatheid en respons," verklaarde plaatsvervangend hoofd Global Advocacy & Policy bij de AHF, Loretta Wong. "De wereld heeft nog steeds dringend behoefte aan een nieuw mondiaal kader voor de volksgezondheid dat zorgt voor transparantie, verantwoording en samenwerking – aspecten waarover de lidstaten het nog steeds niet eens zijn tijdens vergaderingen van de internationale onderhandelingsgroep om een nieuw pandemisch akkoord op te stellen. Op Wereldgezondheidsdag roepen we alle landen op, met name rijke landen, om te doen wat juist is en een pandemieverdrag op te stellen dat alle landen beschermt. Anders blijven we dezelfde fouten herhalen die hebben geleid tot bijna zeven miljoen doden dankzij een wereld die niet is voorbereid op COVID-19."

Over de AIDS Healthcare Foundation (AHF)

AIDS Healthcare Foundation, de grootste wereldwijde aids-organisatie, biedt momenteel medische zorg en/of diensten aan meer dan 1,7 miljoen mensen in 45 landen wereldwijd in de VS, Afrika, Latijns-Amerika/Caraïben, Azië/Pacific en Europa. Ga voor meer informatie over de AHF naar onze website: www.aidshealth.org, vind ons op Facebook: www.facebook.com/aidshealth en volg ons op Twitter: @aidshealthcare en Instagram: @aidshealthcare.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MEDIACONTACT IN DE VS:
Ged Kenslea, Senior Director, Communications, AHF
+1 323 308 1833 work +1.323.791.5526 mobiel
gedk@aidshealth.org

Denys Nazarov, Director Global Policy & Communications, AHF
+1 323.308.1829
denys.nazarov@aidshealth.org

Contacts

MEDIACONTACT IN DE VS:
Ged Kenslea, Senior Director, Communications, AHF
+1 323 308 1833 work +1.323.791.5526 mobiel
gedk@aidshealth.org

Denys Nazarov, Director Global Policy & Communications, AHF
+1 323.308.1829
denys.nazarov@aidshealth.org