Ionblox stelt Dr. Shirley Meng aan als lid van de adviesraad

FREMONT, Calif.--()--Ionblox, een geavanceerd bedrijf gevestigd in Californië dat lithium-ion-accu's produceert, heeft Dr. Shirley Meng van de Universiteit van Chicago aangesteld als lid van hun adviesraad. Dr. Meng is professor in moleculaire techniek aan de universiteit van Chicago en hoofdwetenschapper voor ACCESS (Argonne Collaborative Center for Energy Storage Science). Zij behaalde een Ph.D. in geavanceerde materialen voor micro- en nanosystemen.

“Ik kijk ernaar uit om met het Ionblox-team te werken om hun zeer performante lithium-ion-accu's te commercialiseren, die gebruik maken van een siliciumoxide anode behandeld met lithium,” zegt Dr. Meng. “Ionblox is uniek wegens het toepassen van een strategie die uitgaat van behandeling met lithium voor hun elektrodenontwerp, wat van cruciaal belang is om de prestaties en duurzaamheid van hun cellen op basis van silicium te verbeteren.”

In haar huidige functies concentreert Dr. Meng haar onderzoek op materialen en systemen voor energieopslag, meer bepaald op herlaadbare accu's voor elektrische voertuigen, voedingsbronnen voor het Internet of Things (IOTs) en duurzame opslag in een netwerksysteem. Dr. Meng richtte de Sustainable Power & Energy Center op aan de universiteit van Californië, San Diego, en zij was de inaugurale directeur van de Institute for Materials Discovery & Design.

“We zijn opgetogen dat we Dr. Meng bij onze adviesraad mogen verwelkomen en kijken ernaar uit om haar inzichten en expertise op gebied van accu's aan te zwengelen,” zegt Dr. Herman Lopez, CTO en medeoprichter van Ionblox. “De steun van Dr. Meng aan Ionblox’ unieke technologie op gebied van siliciumoxide anodes behandeld met lithium is een teken voor de sector dat we het pad effenen naar 'e-mobility'-applicaties van de volgende generatie.”

Silicium anodes hebben het nadeel dat ze een geringe cyclusduur kennen en niet lang meegaan. Na meer dan een decennium onderzoek en ontwikkeling gesteund door heel wat programma's gefinancierd door het Ministerie van Energie (USABC en ARPA-E), toonde Ionblox aan dat het siliciumanode cellen behandeld met lithium produceert die getuigen van veel energie, veel vermogen en die snel opladen, met meer dan 1300 DST-cycli en 800 dagen opslag volgens USABC-testprotocollen. De gegevens van Ionblox in zakcellen van groot formaat werden beoordeeld door verschillende nationale labo's en EV- en eVTOL-OEM's.

In 2022 ontving Ionblox een nieuw USABC-contract (United States Advanced Battery Consortium) om betaalbare cellen te ontwikkelen voor EV's, op basis van silicium, die snel opladen. Dit partnerschap met USABC zal helpen om de elektrificatie van voertuigen in het hele land verder uit te breiden, en zal onder leiding van Dr. Meng bijzonder sterk worden.

Over Ionblox

Ionblox (voorheen bekend onder de naam Zenlabs) werd in 2017 opgericht in Fremont, in Californië. Het is een energiebedrijf van de nieuwe generatie dat de toekomst van mobiliteit over land en in de lucht transformeert. Het bedrijf heeft meer dan 40 toegekende patenten, ook voor de behandeling met lithium van alle types anoden op basis van silicium. De eigen siliciumoxide anode behandeld met silicium van Ionblox en het celontwerp is goed voor heel wat interessante prestatiekenmerken – snel opladen, veel energie, veel vermogen en een lange levensduur voor beperkte kosten – waardoor de limieten van traditionele accuopslagtechnologie worden verlegd en de levensvatbaarheid van wijdverspreid elektrisch transport wordt ontsloten. Ionblox voert de revolutie van elektrische mobiliteit aan door uitstekende technologie te leveren en ervoor te zorgen dat bedrijven die elektrische voertuigen (EV) en elektrische verticaal opstijgende en landende voertuigen (eVTOL) hun doelstellingen kunnen bereiken.

Lees meer info over Ionblox en hoe dit bedrijf de toekomst van elektrisch transport transformeert op www.ionblox.com en LinkedIn (@Ionblox).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Claire Underwood
Silverline
(540) 494-7552
claire@teamsilverline.com

Contacts

Mediacontact:
Claire Underwood
Silverline
(540) 494-7552
claire@teamsilverline.com