Hansen driver intraday handeln för Skellefteå Kraft

MELBOURNE, Australien--()--Hansen Technologies (ASX:HSN), en ledande global leverantör av mjukvara och tjänster till energi, vatten och kommunikationsindustrin, har glädjen att presentera ett nytt avtal med Skellefteå Kraft, ett energibolag verksamt i Sverige. Som en del av avtalet kommer Skellefteå Kraft att använda Hansen Trade för automatiserad intraday handel.

Intradays handelslösningen inom Hansen Trade kommer att göra det möjligt för Skellefteå Kraft att automatisera intradays handeln och nå betydande kostnadsbesparingar inom balanshantering.Skellefteå Kraft kommer därmed att kunna automatisera intraday handeln med en modern och lättanvänd handelslösning vilket gör det möjligt för företaget att producera fördelaktiga resultat och implementera zero-touch automation. Detta kommer i sin tur att ersätta kostsamma, manuella ingrepp och minimera riskerna på intraday marknaden i realtid.

Stefan Forsgren, affärsområdeschef, kraftsystem på Skellefteå Kraft kommenterade:

"I det nuvarande flyktiga klimatet, som också omfattar den snabba ökningen av förnybar energiproduktion, har manuell handel framstått som en stor utmaning på kraftmarknaden. Vi har kommit fram till att automatiserad handel är ett måste för att förbli konkurrenskraftig, samt för att frigöra tid från manuell drift till värdeskapande uppgifter. Hansen Trade gör det möjligt för oss att automatisera intraday handel med en modern handelslösning som har en stark meritlista inom krafthandelsverksamheten."

Scott Weir, divisionschef för Energy & Utilities för EMEA-regionen på Hansen, kommenterade:

"För närvarande har den globala energihandelsmarknaden aldrig varit mer aktiv eller top-of-mind som den är nu. Hansen Trade ger energibolag som Skellefteå Kraft möjlighet att verka med oöverträffad smidighet och med förtroende till sin stödjande infrastruktur. Detta nya avtal, och vår växande volym med liknande kunder i Norden, är ett bevis på Hansen Trades viktiga roll och det unika värdet av dess mångfacetterade, modulära arkitektur. "

Hansen Trade är en del av Hansen Suite for Energy & Utilities, och levereras som en molnbaserad SaaS-lösning, och uppfyller fullt ut flexibilitets- och skalbarhetskraven på den föränderliga energihandelsmarknaden.

För mer information om Hansen Technologies, besök www.hansencx.com.

Om Hansen Technologies Hansen Technologies

(ASX: HSN) är en ledande global leverantör av programvara och tjänster till energi, vatten och kommunikationsindustrin. Med sin prisbelönta mjukvaruportfölj betjänar Hansen 550+ kunder i över 80 länder och hjälper dem att skapa, sälja och leverera nya produkter och tjänster, hantera och analysera kunddata och kontrollera kritisk intäktshantering och kundsupportprocesser.

För mer information, besök www.hansencx.com

Om Skellefteå Kraft

Grundades 1908 och är ett kommunägt kraftbolag i Sverige. Skellefteå Kraft driver utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Bolaget är en av de största kraftproducenterna med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Skellefteå Kraft siktar på att ha en 100 procent hållbar energiproduktion.

För mer information, besök https://www.skekraft.se/

Contacts

Megan Rosier
Direktör, Corporate Communications
+61 411 747471

Contacts

Megan Rosier
Direktör, Corporate Communications
+61 411 747471