PPG SIGMAGLIDE 2390 marine coating levert dramatische energiebesparingen en emissiereducties op

PPG HYDRORESET technologie zorgt voor een superglad, niet-klevend rompoppervlak

PPG SIGMAGLIDE® 2390 marine coating uses revolutionary technology to create a super-smooth, almost friction-free surface, helping shipowners lower power consumption and carbon emissions. (Graphic: Business Wire)

AMSTERDAM--()--PPG (NYSE: PPG) kondigde vandaag de lancering aan van PPG SIGMAGLIDE® 2390 marine coating, een baanbrekende benadering om scheepseigenaren te helpen hun energieverbruik en koolstofemissies te verlagen en te voldoen aan de vraag naar betere prestaties zonder nadelige gevolgen voor het mariene milieu.

De biocidevrije aangroeiwerende release coating is gebaseerd op de revolutionaire PPG HYDRORESET™-technologie, die de coating aanpast wanneer deze wordt ondergedompeld in water, om een superglad, bijna wrijvingsloos oppervlak te creëren dat mariene organismen niet herkennen en waar ze zich niet aan kunnen hechten.

Op basis van bewijs van derden, volgens ISO 19030- en ITTC*-normen, stelt deze coating schepen in staat een schone romp te behouden en de weerstand te verminderen, waardoor een vermogensbesparing tot 20%, een snelheidsverlies van minder dan 1% en tot 35% minder CO2-uitstoot wordt bereikt in vergelijking met traditionele aangroeiwerende coatings.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andrew Wood
Bedrijfscommunicatie, EMEA
+31 6 5121 6579
awood@ppg.com
www.ppg.com

Contacts

Andrew Wood
Bedrijfscommunicatie, EMEA
+31 6 5121 6579
awood@ppg.com
www.ppg.com