WPU gaat samenwerking met Vitol op het gebied van onderzoek en ontwikkeling uitbreiden

Niels Stielund (WPU) and Tom Baker (Vitol) (Photo: Business Wire)

KOPENHAGEN, Denemarken--()--WPU - Waste Plastic Upcycling A/S heeft een initiatief van Vitol verwelkomd om te onderhandelen over een dieper verticaal onderzoek en ontwikkeling van de eigen technologie van WPU. Het doel van dit onderzoek en deze ontwikkeling is het door WPU aangeboden productenpalet verder uit te breiden en de daaropvolgende verwerking door Vitol te verrijken, waardoor waardevollere producten ontstaan.

De samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling kan de bouw omvatten van een upcyclinginstallatie op basis van de eigen technologie van WPU, maar gefinancierd door Vitol. WPU verwelkomt dit initiatief en kijkt uit naar de onderhandelingen en zal op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen.

Tom Baker, Global Head of Naphtha Trading bij Vitol, zegt hierover: "Het halen van het tijdschema voor de bouw van de installatie in Fårevejle is een opmerkelijke prestatie. Vitol is ervan overtuigd dat de eigen procestechnologie van WPU een aanzienlijke impact zal hebben op de toekomstige upcycling van kunststofafval."

Niels Stielund, voorzitter van Waste Plastic Upcycling A/S zegt hierover: "De kracht van de samenwerking tussen Vitol en WPU heeft opnieuw zijn waarde bewezen. De WPU-technologie met zijn lage CAPEX en hoge capaciteit is zeer geschikt voor snelle schaalvergroting om de wereldwijde aanwezigheid van Vitol te evenaren."

Het eerste plastic afval is aangekomen in Fårevejle

De eerste vrachtwagens met plastic afval zijn aangekomen bij de WPU Fårevejle faciliteit - klaar om geüpcycled te worden zoals het is. De pallets kunnen in hun geheel direct in het WPU Batch systeem geladen worden, inclusief stalen banden en verpakkingsmateriaal.

Het circulaire batchproces van WPU kan vuil consumenten- en industrieel plastic upcyclen zonder speciale voorbehandeling en met een enorme CO2-besparing ten opzichte van verbranding - voor een groenere wereld.

Over WPU A/S

Het is onze fundamentele missie om plastic afval een nieuw leven te geven door middel van pyrolyse en een unieke batch-technologie. De batch-technologie vereenvoudigt het sorteer- en reinigingsproces. Dit maakt de technologie robuust, flexibel en efficiënt. Wij voorspellen dat het een vitale rol gaat spelen in het oplossen van het plasticprobleem in de wereld.

Lees verder: www.wpu-dk.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Niels Stielund
Voorzitter van de Raad van Bestuur WPU A/S
+45 40 55 44 19

Contacts

Niels Stielund
Voorzitter van de Raad van Bestuur WPU A/S
+45 40 55 44 19