Chicago O'Hare stoot Londen Heathrow van de troon en wordt de nummer 1 meest verbonden luchthaven

VS domineert terwijl wereldwijde hubs traag herstellen na pandemie

Belangrijkste bevindingen:

  • Chicago O’Hare (ORD) is de meest verbonden luchthaven ter wereld
  • London Heathrow (LHR) zakt naar #22 wereldwijd, maar blijft nummer één in Europa
  • Mexico City Juarez International Airport (MEX) is de meest verbonden niet-Amerikaanse luchthaven
  • Tokyo Haneda (HND) klimt van positie 22 in 2019 naar 14 in 2022
  • Indira Gandhi International Airport (DEL) is de meest verbonden luchthaven in Azië/Pacific

LONDEN--()--OAG, 's werelds toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reisindustrie, heeft vandaag Megahubs 2022 gepubliceerd, de Top 50 van meest internationaal verbonden luchthavens ter wereld. Megahubs werd voor het laatst bijgewerkt in 2019 en biedt een nieuw inzicht in hoe aanhoudende reisverstoringen de wereldwijde connectiviteit beïnvloeden.

Hoewel London Heathrow (LHR) de eerste plaats onder de Europese hubs behield, daalde de luchthaven in de wereldwijde ranglijst van #1 in 2019 naar #22 dit jaar. Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) en Frankfurt Airport (FRA) kenden vergelijkbare dalingen en zakten uit de top 10 naar #27 en #30.

Amerikaanse luchthavens domineerden de wereldwijde Megahubs, waarbij Chicago O'Hare (ORD; #1), Dallas/Fort Worth International Airport (DFW; #2) en Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL; #3) eindigden als de top drie van meest verbonden luchthavens ter wereld. Mexico City Juarez International Airport (MEX) is de hoogst genoteerde niet-Amerikaanse Megahub op plaats 8, 7 plaatsen hoger dan op plaats 15 in 2019.

"De wereldwijde markt moet zich nog volledig herstellen na de pandemie. Hoewel de VS momenteel domineert door de sterke binnenlandse markt, is het mogelijk dat Europa en andere mondiale hubs in de komende 12 maanden hun achterstand inhalen naarmate de sector naar een volledig herstel toewerkt," aldus John Grant, hoofdanalist bij OAG.

De meest verbonden Megahub in Azië/Pacific is Indira Gandhi International Airport (DEL) omdat Hong Kong International Airport de top 50 niet meer gehaald heeft. Mumbai International Airport (BOM) staat op #6 in Azië/Pacific, terwijl Singapore Changi Airport (SIN) naar #12 is gezakt.

Voor meer inzichten uit Megahubs 2022 en de volledige methodologie kunt u hier de analyse bekijken.

Over OAG

OAG is het toonaangevende dataplatform voor de wereldwijde reisindustrie en stimuleert sinds 1929 de groei en innovatie van het luchtvaartecosysteem. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en OAG heeft vestigingen in de VS, Singapore, Japan, China en Litouwen. Ga voor meer informatie naar: www.oag.com en volg ons op Twitter @OAG Aviation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chrissy Azevedo, Corporate Ink voor OAG
pressoffice@oag.com

Contacts

Chrissy Azevedo, Corporate Ink voor OAG
pressoffice@oag.com