QCT werkt samen met Samsung en Intel om overgang naar PCIe Gen5 te leiden met servers en SSD's van de volgende generatie

Ideale oplossingen voor toepassingen met lage latentie, gegevensverwerking en hypergeconvergeerde infrastructuren

SVP & GM of QCT, Mike Yang (left) and EVP of Samsung Electronics, Yongcheol Bae (right) announce collaboration to pioneer PCIe Gen5 SSD systems (Photo: Business Wire)

TAOYUAN, Taiwan--()--Quanta Cloud Technology (QCT), een internationale leverancier van oplossingen voor datacenters, heeft vandaag 's werelds eerste validatie aangekondigd van Samsung PM1743 PCIe Gen5 SSD's in de nieuwe, volledig met flashgeheugen uitgeruste NVMe™-servers, aangedreven door Intel® Xeon® Scalable-processors van de 4e generatie. Intel Xeon Scalable-processors van de 4e generatie leveren substantiële rekenprestaties voor traditionele datacentertoepassingen met unieke, speciaal ontworpen workload-optimalisaties voor de edge-to-cloud-modellen van vandaag. Deze technologische vernieuwingen in de groeiende lijn van QuantaGrid-servers van QCT voegen extra prestatievermogen toe aan de flashopslag met hoge bandbreedte van Samsung dankzij de ondersteuning van toonaangevende standaardtechnologieën als DDR5, Intel® Optane™ persistent geheugen en PCIe Gen5 door Intel Xeon Scalable-processors van de 4e generatie. Bovendien bieden deze unieke oplossingen flexibiliteit voor moderne datacenterbehoeften, variërend van toepassingen met lage latentie tot gegevensverwerking en hypergeconvergeerde infrastructuren (HCI).

Om tegemoet te komen aan de snel toenemende prestatie-eisen van datacenters, verdubbelt PCIe Gen5 de IOPS per watt en de doorvoer in vergelijking met de voorgaande generatie. In de PM1743 SSD van Samsung voor enterprise-servers is de PCIe Gen5-interface geïntegreerd met Samsung's geavanceerde V-NAND van de zesde generatie om 30% hogere energie-efficiëntie te leveren dan de voorgaande generatie. Dit resulteert in lagere bedrijfskosten voor de servers en hogere schaalbaarheid voor gevirtualiseerde omgevingen, zoals HCI en softwaregedefinieerde opslag.

Om de evolutie van datacenters door de snelle groei van data en van het aantal toepassingen die hoge prestaties vereisen te ondersteunen, biedt de aankomende QuantaGrid-serie van QCT de flexibiliteit om uit te schalen met de nieuwe opslaginnovaties van Samsung. De QuantaGrid D54X-1U en D54Q-2U zijn ontworpen voor twee Intel Xeon Scalable-processors van de 4e generatie met 32 DDR5 DIMM-slots en ondersteuning voor Intel Optane persistent geheugen, waarmee de geheugencapaciteit tegen een betaalbare prijs kan worden uitgebreid en gegevenspersistentie kan worden ondersteund. De twee servers verschillen voornamelijk in opslagcapaciteit en aantal uitbreidingsslots. Meer informatie komt beschikbaar na de release van de Intel Xeon Scalable-processors van de 4e generatie.

“QCT heeft nauw samengewerkt met Samsung om de PM1743 PCIe Gen5 SSD's van Samsung te testen en als een van de eersten te valideren op onze door Intel aangedreven systemen,” aldus Mike Yang, president van QCT. “Onze technologische leiding blijft samen met Samsung en Intel nieuwe toepassingen ontwikkelen. Daarnaast gaan we door met het aanjagen van de groei van de servermarkt en het bieden van ongeëvenaarde prestatievoordelen voor IOPS-intensieve toepassingen.”

“Samsung heeft nauw samengewerkt met QCT en Intel om te laten zien dat PCIe Gen5 PM1743 SSD's geoptimaliseerde prestaties leveren voor NVMe-workloads die in flashgeheugen worden uitgevoerd op QuantaGrid 1U- en 2U-systemen,” aldus Yongcheol Bae, Executive Vice President van het Memory Application Engineering Team van Samsung Electronics . “Met de introductie van onze PCIe Gen5 SSD, Intel's Xeon Scalable-processors van de 4e generatie en QCT's QuantaGrid-serverlijn versterken we ons technologische leiderschap in de Enterprise-servermarkt gezamenlijk nog verder.”

“Ons doel is toonaangevend te zijn binnen de sector om de prestaties van datacenters en de gebruikerservaring naar een hoger niveau te tillen met onze aankomende Intel Xeon Scalable-processors van de 4e generatie,” aldus Zane Ball, Corporate Vice President en General Manager van Data Platforms Engineering and Architecture bij Intel. “De samenwerking met QCT en Samsung is kenmerkend voor de inspanningen van Intel om onze klanten een verscheidenheid aan manieren te bieden om hun applicaties te verbeteren met snelle NVMe SSD's die edge-to-cloud-implementaties mogelijk maken.”

Volg QCT op Facebook en Twitter om de laatste nieuwtjes en aankondigingen van het bedrijf te ontvangen.

Intel, het Intel-logo en andere Intel-merktekens zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen.

Over QCT

QCT is een internationale leverancier van oplossingen voor datacenters die de efficiëntie van hyperscale-hardware koppelen aan infrastructuursoftware van verscheidene marktleiders om het ontwerp van datacenters van de volgende generatie te ondersteunen en operationele uitdagingen te overwinnen. www.QCT.io

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Janet Chang
Janet.chang@quantatw.com

Contacts

Janet Chang
Janet.chang@quantatw.com