Motive Partners haalt USD 2,5 miljard op

  • Motive haalt USD 2,54 miljard op voor Motive Capital Fund 2 en aanverwante co-beleggingsvehikels, hetgeen het beheerde vermogen van het bedrijf op meer dan USD 5,5 miljard brengt
  • Fonds 2 was overtekend en sloot boven de oorspronkelijke harde limiet van USD 1,5 miljard
  • Deze fondsenwerving ondersteunt de missie van Motive om zich te ontwikelen tot een toonaangevend, volledig geïntegreerd private-equitybedrijf dat is gericht op technologiegedreven financiële en zakelijke dienstverlening

NEW YORK & LONDEN--()--Motive Partners (“Motive”), een toonaangevend specialistisch private-equitybedrijf gericht op financiële technologie, heeft vandaag de succesvolle definitieve afronding bekendgemaakt van haar tweede vlaggenschipfonds, Motive Capital Fund 2 (het “Fonds”), met totale kapitaaltoezeggingen ten bedrage van USD 2,54 miljard voor het Fonds en de aanverwante co-beleggingsvehikels.

Bij het Fonds wordt de beleggingsstrategie toegepast als bij het eerdere vlaggenschipfonds van Motive Partners. Het Fonds richt zich op groei- en uitkoopbeleggingen in software-, beleggings- en informatiedienstenbedrijven in Noord-Amerika en Europa. Het Fonds is al een samenwerkingsverband aangegaan met tien bedrijven: InvestCloud, Insurify, Wilshire, Trumid, Motive Capital Corp II, CAIS, FNZ, Forge Global, BetaNXT en Backbase.

De toezeggingen aan het Fonds werden verkregen van een geografisch diverse groep beleggers, waaronder openbare en particuliere pensioenfondsen, staatsbeleggingsfondsen, stichtingen, financiële instellingen, institutionele fondsbeheerders, familiebedrijven en vermogende particulieren. Bij de bestaande beleggers uit het eerste fonds voegde zich een aanzienlijke groep nieuwe beleggers.

Rob Heyvaert, oprichter en Managing Partner van Motive Partners, merkt op: “We zijn zeer dankbaar voor de steun van onze bestaande beleggers en zijn verheugd diverse nieuwe partners in de Motive-familie te mogen verwelkomen. Hartelijk dank voor uw vertrouwen. We blijven erop gefocust transformationeel kapitaal te koppelen aan managementteams van wereldklasse.”

Tijdens de fondsenwervingsperiode bleef Motive beleggen volgens haar geïntegreerde aanpak. Het Motive-team werd uitgebreid met meer dan 180 beleggers, operators en innovators.

Bob Brown, medeoprichter en hoofd van Investor Relations, merkt op: “We stellen de steun van deze gewaardeerde en gevarieerde groep beleggers enorm op prijs, en we nemen de verantwoordelijkheid die onze beleggers ons hebben toevertrouwd serieus. We gaan door met beleggen in onze unieke operationele capaciteiten, zodat we aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden kunnen identificeren en de bedrijven in ons portfolio kunnen ondersteunen in de volgende fase van hun groei.”

Over Motive Partners

Motive Partners, opgericht in 2016, is een gespecialiseerde private equity-onderneming met kantoren in Noord-Amerika en Europa, gericht op het ondersteunen, opzetten en overnemen van technologiebedrijven die de motor vormen achter de financiële economie. Op het moment van de definitieve afronding van het Fonds heeft Motive Partners meer dan USD 5,5 miljard aan regulatoire activa in beheer en een geïntegreerd team van meer dan 180 beleggers, operators en innovators in dienst. Het bedrijf richt zich op groei- en uitkoopbeleggingen in software-, beleggings- en informatiedienstenbedrijven in Noord-Amerika en Europa, en verleent diensten aan vrijf primaire subsectoren: banken en betalingsverkeer, kapitaalmarkten, data en analyse, vermogens- en beleggingsbeheer en assurantiën. Motive Partners is een particuliere onderneming waarvan de meerderheid in handen is van haar partners. Het bedrijf biedt gedifferentieerde expertise, connectiviteit en capaciteiten om duurzame waarde te creëren in financiële technologiebedrijven.

Meer informatie over Motive Partners: www.motivepartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Sam Tidswell-Norrish
Managing Director, Motive Partners
+44 (0) 7855910178
sam@motivepartners.com

Contacts

Media:
Sam Tidswell-Norrish
Managing Director, Motive Partners
+44 (0) 7855910178
sam@motivepartners.com