Thermo Fisher Scientific lanceert TaqPath Respiratory Viral Select-paneel met CE-IVD-waarmerk

Het PCR-assaypanel test op vijf respiratoire virussen in minder dan drie uur

CARLSBAD, Californië--()--Thermo Fisher Scientific, wereldleider op het gebied van dienstverlening aan de wetenschap, heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van het Applied Biosystems TaqPath Respiratory Viral Select-paneel; een moleculair testpaneel met CD-IVD-waarmerk voor de detectie van vijf veel voorkomende virussen, waaronder virussen die verkoudheid, bronchiolitis, kroep, griepachtige ziekten en longontsteking veroorzaken.

Het moleculaire testpaneel geeft uitslagen in ongeveer drie uur, waarbij met behulp van zeer nauwkeurige PCR-technologie wordt getest op adenovirus, humaan metapneumovirus, rhinovirus/enterovirus en para-influenzavirus. Er worden ook RNase P- en positieve controles uitgevoerd om een betrouwbare resultaten te kunnen waarborgen. De oplossing is schaalbaar, zodat laboratoria één tot 94 monsters tegelijk kunnen testen, afhankelijk van de behoeften van de populatie die ze behandelen, en zodat co-infecties kunnen worden gedetecteerd.

“Terwijl de wereld nog steeds vat probeert te krijgen op het leven met COVID-19, is het belangrijk om te weten dat er ook talloze andere respiratoire virussen zijn die ernstige ziekten kunnen veroorzaken,” aldus Dr. Manoj Gandhi, senior medical director van Genetic Testing Solutions bij Thermo Fisher Scientific. “Door informatie over deze andere veelvoorkomende respiratoire virussen in een enkele test aan te bieden, kunnen laboratoria deze snel en efficiënt detecteren, zodat de juiste behandelingsaanpak kan worden gekozen, wat kan helpen het leven van de patiënt te redden.”

De aanhoudende pandemie benadrukt het belang van het toegankelijk maken van effectieve diagnostiek. Door gebruik te maken van de bestaande PCR-infrastructuur, geïmplementeerd om COVID-19 te beheren, kunnen laboratoria het testen van de ziektetoestand verbreden zonder de kosten te verhogen. Dit nieuwe paneel maakt gebruik van dezelfde workflow als de TaqPath COVID-19, Flu A/B, RSV-combokit bij gebruik van het Applied Biosystems QuantStudio 5 PCR-systeem. Dit maakt het voor laboratoria mogelijk te testen op acht veelvoorkomende respiratoire virussen met één patiëntmonster. Door het paneel toe te voegen, kunnen laboratoria hun assortiment moleculaire testen voor virusinfecties in de luchtwegen eenvoudig uitbreiden.

Meer informatie over het TaqPath Respiratory Viral Select-paneel: https://www.thermofisher.com/taqpathrespviralselect

Het TaqPath Respiratory Viral Select-paneel is bedoeld voor In Vitro diagnostische toepassingen en is alleen verkrijgbaar in bepaalde landen in de regio EMEA.

Over Thermo Fisher Scientific

Thermo Fisher Scientific Inc. is wereldleider op het gebied van dienstverlening aan de wetenschap, met een jaaromzet van circa USD 40 miljard. Het is onze missie om onze klanten in staat te stellen de wereld gezonder, schoner en veiliger te maken. Of onze klanten zich nu bezighouden met het versnellen van biowetenschappelijk onderzoek, het oplossen van complexe analytische vraagstukken, het verhogen van de productiviteit in hun laboratoria, het verbeteren van de gezondheid van patiënten door middel van diagnostiek, of de ontwikkeling en productie van levensveranderende therapieën - wij staan klaar om hen te ondersteunen. Ons wereldwijde team levert een ongekende combinatie van innovatieve technologieën, aankoopgemak en farmaceutische diensten door middel van onze toonaangevende merken, zoals Thermo Scientific, Applied Biosystems, Invitrogen, Fisher Scientific, Unity Lab Services, Patheon en PPD.

Meer informatie: www.thermofisher.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Mauricio Minotta
Directeur Public Relations
Telefoon: +1 760-929-2456
E-mail: mauricio.minotta@thermofisher.com

Ariane Lovell
FINN Partners, Telefoon:
+1 646-307-6317
E-mail: ariane.lovell@finnpartners.com

Contacts

Media
Mauricio Minotta
Directeur Public Relations
Telefoon: +1 760-929-2456
E-mail: mauricio.minotta@thermofisher.com

Ariane Lovell
FINN Partners, Telefoon:
+1 646-307-6317
E-mail: ariane.lovell@finnpartners.com