Positieve resultaten van EfficAPSI real-world studie bevestigen significant voordeel van sublinguale vloeibare AIT-behandeling op het begin en verergering van astma bij patiënten met allergische rhinitis

BAAR, Zwitserland--()--Stallergenes Greer, een wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg dat gespecialiseerd is in allergeen immunotherapie (AIT), heeft vandaag positieve gegevens bekendgemaakt van zijn praktijkgerichte EfficAPSI-studie. De praktijkstudie, gepresenteerd op het congres van de European Academy of Allergy en Clinical Immunology (EAACI) in Praag (Tsjechië) in 2022, bevestigde een significant voordeel van sublinguale vloeibare allergeen-immunotherapiebehandeling (AIT) bij het ontstaan en verergeren van astma bij patiënten met allergische rinitis.

De retrospectieve longitudinale farmaco-epidemiologische real-world studie omvatte meer dan 430.000 patiënten: meer dan 100.000 patiënten met allergische rhinitis met of zonder astma die werden behandeld met sublinguale vloeibare immunotherapie en symptomatische geneesmiddelen; vergeleken met meer dan 330.000 patiënten met allergische rhinitis met of zonder astma die alleen met symptomatische geneesmiddelen werden behandeld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stallergenes Greer
Communications
Catherine Kress
+33 (0)1 55 50 26 05
catherine.kress@stallergenesgreer.com

Contacts

Stallergenes Greer
Communications
Catherine Kress
+33 (0)1 55 50 26 05
catherine.kress@stallergenesgreer.com