NielsenIQ neemt CGA over om marktleidende meetmogelijkheden op locatie te ontwikkelen

Acquisitie geeft het eerste complete beeld van de on- en off-premise markt

CHICAGO--()--Vandaag heeft NielsenIQ, een wereldwijd informatieservicebedrijf, de overname aangekondigd van CGA, de definitieve leverancier van inzichten op locatie. Deze acquisitie bouwt voort op de investering van NielsenIQ in CGA in 2009 en zal de meest innovatieve en gedetailleerde oplossing voor het meten en verkrijgen van alcoholische dranken opleveren, met als enig doel klanten te helpen groei te realiseren.

NielsenIQ en CGA zullen samenkomen en de dekking versnellen, door blinde vlekken voor klanten weg te nemen en een volledig beeld te geven van on- en off-premise metingen. Het is een ongekende mijlpaal voor de drank- en alcoholindustrie, en een opwindend moment omdat de ongeëvenaarde wereldwijde voetafdruk, betrouwbare data en het innovatieve platform van Nielsen IQ gekoppeld worden met de toonaangevende salestracking van CGA.

Wereldwijd is de markt voor alcoholische dranken meer dan $ 1,6 biljoen waard en zal naar verwachting de komende vijf jaar met 7% groeien. Vanwege de gefragmenteerde aard van verkoopkanalen, hebben wereldwijde drankenspelers een samenhangend beeld van hun verkoop via meerdere kanalen nodig om effectief te plannen voor de toekomst. Om deze groei mogelijk te maken, zullen CGA-gegevens en -activa volledig worden geïntegreerd in het Connect-platform van NielsenIQ, waardoor de markt van gegevensnauwkeurigheid en analytische oplossingen voorzien wordt om concurrerend te blijven op de markt. De mogelijkheid om gegevens snel te visualiseren en te analyseren stelt klanten in staat het samenspel tussen on- en off-premise prestaties te begrijpen om trends te identificeren en een volledig beeld van de markt te krijgen.

“Inzicht hebben in de verkoop op locatie is ongelooflijk belangrijk voor onze BevAl-klanten, gezien het enorme verkoopvolume dat via het kanaal loopt. De sluiting van bars, restaurants en nachtclubs tijdens COVID toonde de overdraagbaarheid van het volume verspreid over on- en off-premise kanalen," aldus Kim Cox, SVP Client Success bij NielsenIQ. "Het integreren van de CGA-gegevens in ons Connect-platform is van cruciaal belang om het samenspel tussen on- en off-premise te begrijpen, de activiteiten van onze klanten via verschillende kanalen te analyseren en het meest complete beeld van de beschikbare bedrijfsprestaties te bieden."

"On-premise levert aanzienlijk op in termen van omzet in dollars, waarbij de consument een toeslag betaalt voor consumptie in een sociale omgeving of op een locatie", zegt Phil Tate, CEO van CGA. "Als men on- en off-premise data in silo's bekijkt, zijn er blinde vlekken voor de totale markt, klantinzichten en totale bedrijfsprestaties."

"Met deze investering blijft NielsenIQ samenwerken met toonaangevende bedrijven die unieke oplossingen bieden als aanvulling op onze sectorleidende capaciteiten voor gegevensmeting, analyse en inzichten," stelt Rachel White, Managing Director VK en Ierland, NielsenIQ. "Onze toewijding om op wereldwijde schaal te investeren en te innoveren met baanbrekende toonaangevende kanaaldekking zal de groei voor klanten wereldwijd stimuleren."

Over NielsenIQ

NielsenIQ, een wereldwijd informatieservicebedrijf, levert de gouden standaard op het gebied van consumenten- en retailmetingen door middel van het meest verbonden, volledige en bruikbare begrip van de evoluerende wereldwijde, omnichannel-consument. NielsenIQ is de bron van vertrouwen voor de industrieën die we bedienen en de pionier die de volgende eeuw van consumenten- en retailmetingen bepaalt. Onze gegevens, verbonden inzichten en voorspellende analyses optimaliseren de prestaties van CPG- en retailbedrijven, zodat ze dichter bij de gemeenschappen die ze bedienen worden gebracht en helpen de groei daarvan te stimuleren.

NielsenIQ, een Advent International-portfoliobedrijf, is actief in meer dan 90 markten en bestrijkt meer dan 90% van de wereldbevolking. Ga voor meer informatie naar NielsenIQ.com.

Over CGA

CGA Strategy Ltd is het data- en onderzoeksadviesbureau bij uitstek voor de out-of-home markt voor levensmiddelen en dranken, gespecialiseerd in marktmetingen, consumentenonderzoek en locatieplanning. Wat CGA onderscheidt, is het unieke vermogen om toegang te krijgen tot de drie belangrijkste soorten gegevens (aanbod, vraag en consument) en deze gegevens vervolgens te trianguleren om het meest complete en nauwkeurige beeld te krijgen van iedereen in de out-of-home sector. Vanuit kantoren in Manchester, VK, en Chicago, VS, werken CGA-experts samen met veel van 's werelds grootste consumentenmerken, waaronder drankenfabrikanten, eigenaren van consumentenmerken, voedselleveranciers en groothandelaren, evenals café-, bar- en restaurantretailers en overheidsinstanties. CGA, opgericht in 1992, heeft als missie om zijn fenomenale gegevens en deskundig inzicht in de vrijetijdsindustrie te gebruiken om deze merken een concurrentievoordeel te geven en ze sneller te krijgen waar ze willen zijn. Ga voor meer informatie naar www.cga.co.uk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stephanie Manning (Europa) Stephanie.Manning@NielsenIQ.com
Gillian Mosher (Noord-Amerika) Gillian.Mosher@NielsenIQ.com

Contacts

Stephanie Manning (Europa) Stephanie.Manning@NielsenIQ.com
Gillian Mosher (Noord-Amerika) Gillian.Mosher@NielsenIQ.com