Mary Kay Inc. werkt samen met Europese partners om inheemse oesterherstelprojecten te ondersteunen

Mary Kay logo

DALLAS--()--Oesterriffen zijn goed voor mens en milieu via een reeks ecosysteemdiensten. Een enkele oester kan tot 240 liter water per dag filteren, wat resulteert in een betere waterkwaliteit en helderheid en een unieke en zeer diverse gemeenschap van vissen en ongewervelde zeedieren ondersteunt. Tegelijkertijd zijn oesterriffen ’s werelds meest bedreigde mariene leefgebieden, met een geschat verlies van 85 procent wereldwijd.

Ter viering van de Werelddag van bedreigde diersoorten en de Internationale Dag voor Biologische Diversiteit, kondigde Mary Kay Inc., een wereldleider op het gebied van duurzaam ondernemen, haar samenwerking aan met The Nature Conservancy (TNC) en Europese partners ter ondersteuning van inheemse oesterherstelprojecten in het VK en het vasteland van Europa.

TNC hielp bij de oprichting van de Native Oyster Restoration Alliance (NORA), een Europees netwerk dat bestaat uit overheidsinstanties, wetenschappers, ngo’s, oesterkwekers en particuliere ondernemingen. De teams werken samen aan het herstel van het inheemse leefgebied van de Europese platte oester, zodat het de biodiversiteit die ervan afhankelijk is opnieuw ondersteunt en de waterkwaliteit verbetert.

Oesterriffen zijn enkele van de beste investeringen die we kunnen doen in het behoud van natuurlijke systemen”, zei Dr. Elizabeth McLeod, die leiding geeft aan rifbehoud voor het wereldwijde rifprogramma van TNC. “Gezonde oesterpopulaties zorgen voor schoner water en helpen kustgebieden en de mensen die daar leven te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Met steun van financiers zoals Mary Kay kan TNC deze belangrijke systemen voor de lange termijn herstellen en beschermen.”

Het partnerschap van Mary Kay met TNC en het NORA-netwerk ondersteunt projecten die de biodiversiteit en mariene hulpbronnen in heel Europa beschermen. Voorbeelden zijn:

  • OESTERHERSTELPLAATSEN IN HET VK
    • De Blackwater, Crouch, Roach en Colne Estuaries’ Marine Conservation Zone (MCZ): dit grote beschermde zeegebied van 284 vierkante kilometer werd in 2013 aangewezen voor zowel inheemse oesters als inheemse oesterbanken. Qua oppervlakte is het het grootste herstelproject in Europa.
    • De Solent (de zeestraat die het Isle of Wight scheidt van het vasteland van het VK): de oesterpopulaties hier worden al sinds de Romeinse tijd geëxploiteerd. Tussen 1972 en 2006 was het zelfs de grootste zelfvoorzienende oestervisserij van Europa. Overbevissing, ziekte en predatie veroorzaakten echter de ineenstorting en uiteindelijke sluiting in 2013 met slechts zeer beperkte, incidentele toegang voor vissers sinds die datum.
  • OESTERHERSTEL IN HET VASTELAND VAN EUROPA
    • De Duitse Noordzee: Dit gebied is typerend voor een groot deel van Europa, waar de inheemse Europese oester historisch wijdverbreid was, maar het is sinds het midden van de 20e eeuw geclassificeerd als functioneel uitgestorven. Individuele levende exemplaren worden slechts zelden gevonden en de soort staat op de Rode lijst met bedreigde diersoorten van de IUCN. Dit project ontwikkelt en test offshore methoden voor het langdurig herstel van de oesterbestanden in het gebied.

Mary Kay is er trots op het werk van The Nature Conservancy te ondersteunen om de inheemse Europese oester te helpen herintroduceren om de kritieke mariene biodiversiteit te herstellen”, zei Deborah Gibbins, Chief Operating Officer van Mary Kay. “De uitgebreide ervaring van The Nature Conservancy met het herstel van oesterriffen op vier continenten geeft ons vertrouwen in hun inspanningen om deze zeldzame en ernstig bedreigde leefomgevingen in Europese zeewateren nieuw leven in te blazen. Bij Mary Kay zijn we erop gericht de planeet beter achter te laten dan we haar aantroffen. Dat omvat het beschermen van grote en kleine wezens.”

Ga voor meer informatie over de inzet van Mary Kay voor duurzaamheid naar marykayglobal.com/sustainability en download de wereldwijde duurzaamheidsstrategie, ‘Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow’ (Vandaag levens verrijken voor een duurzame toekomst) van Mary Kay.

Over The Nature Conservancy

The Nature Conservancy is een wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het behoud van het land en de wateren waar al het leven van afhankelijk is. Geleid door de wetenschap, creëren we ter plaatse innovatieve oplossingen voor de grootste uitdagingen van onze wereld, zodat de natuur en mensen er samen van profiteren. We pakken klimaatverandering aan, beschermen land, wateren en oceanen op een ongekende schaal, zorgen voor duurzaam voedsel en water en helpen om steden duurzamer te maken. We werken in 79 landen en regio’s en gebruiken een samenwerkingsbenadering waarbij lokale gemeenschappen, overheden, de particuliere sector en andere partners worden betrokken. Ga voor meer informatie naar www.nature.org of volg @nature_press op Twitter.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de originele breeksters van het glazen plafond, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, zoek ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com