Autogrid, pionier in AI voor klimaat, wordt overgenomen door Schneider Electric om energietransitie te versnellen

  • De overname stelt AutoGrid in staat om uit te breiden naar nieuwe geografische gebieden en energiebedrijven wereldwijd te voorzien van de tools die nodig zijn om het komende decennium meer dan 1.000 GW aan hernieuwbare en gedistribueerde energiebronnen aan het net toe te voegen
  • AutoGrid en Schneider Electric hebben in januari 2020 een geïntegreerde oplossing aangekondigd voor de digitale transformatie van nutsvoorzieningen die door het onafhankelijke onderzoeksbureau Guidehouse Insights is gerangschikt als de #1 beheersysteemoplossing voor gedistribueerde energiebronnen

REDWOOD CITY, Calif.--()--AutoGrid, de leider in door kunstmatige intelligentie (AI) aangestuurde optimalisatie voor gedistribueerde energiebronnen (DER's), heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om te worden overgenomen door Schneider Electric, de wereldwijde specialist in energiebeheer en automatisering. De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de regelgevende instanties en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden afgerond. De overname zal AutoGrid voorzien van de hulpbronnen en het wereldwijde bereik om de groei en het tempo van productinnovatie te versnellen.

“Schneider Electric en AutoGrid hebben een gedeelde visie voor een duurzamere wereld door middel van elektrificatie, digitalisering en decarbonisatie. Met AutoGrid kunnen we aanzienlijke waarde bieden aan energiebedrijven door geavanceerde technologieën te leveren om de acceptatie van slimme netwerken en de vermindering van koolstofuitstoot te stimuleren,” aldus Nadège Petit, Chief Innovation Officer bij Schneider Electric. "We zijn verheugd om maximale impact te creëren bij onze klanten door het bereik en de schaal van AutoGrid te versnellen."

Schneider Electric en AutoGrid werken sinds 2015 als partners samen en kondigden twee jaar geleden een volledig geïntegreerd geavanceerd distributiebeheersysteem (ADMS) en beheersysteem voor gedistribueerde energiebronnen (DERMS) aan. In januari 2022 rangschikte Guidehouse Research, het toonaangevende onafhankelijke onderzoeksbureau in de energiesector, de DERMS-oplossing van Schneider Electric - AutoGrid als #1 in de wereld.

"Door de krachten te bundelen met AutoGrid krijgen klanten het meest geavanceerde platform om gedistribueerde energiebronnen te integreren en te orkestreren ten behoeve van alle belanghebbenden in het netwerk," verklaarde Luis D'Acosta, Executive Vice President Digital Energy bij Schneider Electric. "Deze nieuwe mogelijkheden zullen de inzet van prosumenten voor een duurzamer en efficiënter netwerk versterken."

De technologie van AutoGrid speelt een directe rol in het tegengaan van klimaatverandering. Al meer dan tien jaar is AutoGrid een pionier op het gebied van flexibiliteitsbeheer om grootschalige acceptatie van hernieuwbare energie mogelijk te maken. Hun gedemocratiseerde energie-internet versoepelt plotselinge schommelingen in het aanbod van hernieuwbare energie en de energievraag van klanten. Het door AI aangedreven Virtual Power Plant (VPP)- en Distributed Energy Resources Management (DERMS)-platform van AutoGrid biedt een duurzaam alternatief voor vuile en dure, van fossiele brandstoffen afhankelijke back-upcentrales door het beheren en inzetten van extra onbenutte capaciteit van accu's, elektrische voertuigen en flexibele belasting. AutoGrid heeft de eeuwenoude eenrichtingsarchitectuur van het elektriciteitsnet getransformeerd in een tweerichtingsstroom van elektronen die consumenten de vrijheid en economische stimulans geeft om klimaatverandering tegen te gaan met hun energiebeslissingen

"We zijn AutoGrid begonnen met de unieke missie om de toegang van de wereld tot duurzame energie te versnellen," stelde Amit Narayan, oprichter en CEO van AutoGrid. “Ik ben dankbaar voor de hulp die we hebben gekregen van Schneider Electric als fervente supporter tijdens dit traject. Ik kan met vertrouwen zeggen dat we geen betere partner hadden kunnen vinden die meer op één lijn ligt wat betreft onze waarden en toewijding aan de missie om onze planeet koolstofarm te maken. Ik kijk nu uit naar het volgende hoofdstuk om onze technologie nog sneller op te schalen om deze urgente klimaatcrisis waarmee we worden geconfronteerd op te lossen.”

Over AutoGrid

AutoGrid werd opgericht in 2010, met de missie om klimaatverandering tegen te gaan door de toegang tot schone, betaalbare en betrouwbare energie wereldwijd te versnellen. De AI-gestuurde software van AutoGrid geeft energieverbruikers, -makers en -distributeurs de beschikking over een slim orkestratieplatform dat hen toegang geeft tot elektrische voertuigen, accu's, zonne-energie op het dak, windenergie op nutsschaal en andere gedistribueerde energiebronnen (DER's). Door voorspelling, optimalisatie en realtime controle van miljoenen energieactiva op ongekende schaal mogelijk te maken, maakt AutoGrid de visie van een gedecentraliseerde, koolstofarme en gedemocratiseerde nieuwe energiewereld werkelijkheid.

Met meer dan tien jaar baanbrekende innovatie over de hele wereld, biedt AutoGrid wagenparkeigenaren, Energy-as-a-Service-bedrijven, projectontwikkelaars van hernieuwbare energie, nutsbedrijven en elektriciteitsleveranciers de mogelijkheid om intelligente en schaalbare virtuele krachtcentrales (VPP's), waarmee ze hun afhankelijkheid van op fossiele brandstoffen gebaseerde energie kunnen doorbreken, op te bouwen, in handen te hebben, te exploiteren en daaraan deel te nemen. Het AutoGrid Flex-platform beheert meer dan 6.000 MW aan VPP's in 15 landen - alles van elektrische voertuigen, opslag of zonnepanelen in een huis, tot microgrids op een campus of industriële locatie, en opslag op utiliteitsschaal en hernieuwbare energieparken - en wordt gerangschikt als de #1 virtuele krachtcentrale en het #1 beheerplatform voor gedistribueerde energiebronnen ter wereld (volgens de laatste wereldwijde ranglijst van het toonaangevende onderzoeks- en analysebedrijf Guidehouse Insights).

Aanvullende informatie is te vinden op: http://www.auto-grid.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Arup Barat
media@auto-grid.com

Contacts

Media:
Arup Barat
media@auto-grid.com