Web3 Security CertiK sluit aanvullende financiering van $ 60 miljoen van SoftBank na serie B3 van $ 88 miljoen

Extra fondsen ter ondersteuning van de missie van CertiK om de Web3-wereld te beveiligen met innovatieve producten en diensten

NEW YORK--()--CertiK, het toonaangevende wereldwijde Web3- en blockchainbeveiligingsbedrijf, heeft vandaag een extra investering van $ 60 miljoen USD aangekondigd van SoftBank Vision Fund 2 en Tiger Global. Dit is de eerste onderneming van SoftBank in de Web3-beveiligingsruimte. De serie B3-ronde van $ 88 miljoen en een waardering van $ 2 miljard van CertiK werden de afgelopen maand aangekondigd, geleid door Insight Partners. Deze aanvullende financiering brengt het totale bedrag dat de afgelopen negen maanden in CertiK is geïnvesteerd op $ 290 miljoen USD.

De missie van CertiK is om de Web3-wereld te beveiligen door middel van een volledige reeks beveiligingsdiensten, waardoor klanten een one-stop-shop krijgen voor al hun beveiligingsbehoeften. De vraag naar toonaangevende blockchainbeveiliging blijft hoog in 2022, na meer dan $ 1,3 miljard USD aan crypto-activa die in 2021 zijn verloren aan cybercriminelen. In slechts het eerste kwartaal van dit jaar leed de industrie meer dan $ 1 miljard aan cryptocurrency-verliezen als gevolg van vier grote bridge-aanvallen en meer dan $ 200 miljoen aan verschillende flitsleningaanvallen.

"De aanname van Web3 neemt een hoge vlucht, maar zorgen over beveiliging weerhouden het ervan om zijn volledige potentieel te bereiken," aldus Dennis Chang, Managing Partner bij SoftBank Investment Advisers. “Wij zijn van mening dat CertiK diepgaande expertise op het gebied van cyberbeveiliging, blockchains en systeemverificatie combineert om bedrijven een toonaangevende oplossing te bieden op het gebied van blockchainbeveiliging en auditing. We zijn verheugd om samen te werken met professor Gu en het team om hun missie om de Web3-wereld te beveiligen, te ondersteunen.”

De groeiende vraag naar Web3-beveiliging heeft geleid tot de behoefte aan verdere ontwikkeling en exploitatie van meer innovatieve en gegevensgestuurde beveiligingsproducten voor de blockchainindustrie. CertiK komt aan deze eisen tegemoet met innovatieve producten zoals Security Leaderboard, Code Auditing en Skynet, een 24/7 dienst voor het bewaken van bedreigingen. CertiK lanceerde onlangs ook zijn KYC- en fraudedetectieservice als reactie op de groeiende trend rond projectovertredingen en oplichting.

“We zijn erg blij met deze follow-up van onze laatste transactieronde. Deze bijdragen onderstrepen het belang van web3-beveiliging nog meer en zullen ons helpen de blockchainindustrie verder te beschermen en vertrouwen op te bouwen in de cryptoprojectgemeenschap," verklaarde Ronghui Gu, oprichter en CEO van CertiK. “Gebeurtenissen zoals ketenoverschrijdende aanvallen, flitsleningen, tapijttrekkingen en meer hebben aangetoond dat er behoefte is aan end-to-end web3-beveiliging die we met trots kunnen aanbieden, waaronder controle van slimme contracten, 24/7 bewaking van bedreigingen, en KYC.”

Over CertiK

De missie van CertiK is om de Web3-wereld te beveiligen. Beginnend met blockchain, past CertiK geavanceerde innovaties toe van de academische wereld in ondernemingen, waardoor missiekritieke applicaties veilig en nauwkeurig kunnen worden gebouwd. CertiK, met hoofdkantoor in New York City, werd opgericht door de informaticaprofessoren Ronghui Gu en Zhong Shao. CertiK wordt ondersteund door marktleiders, waaronder Insight Partners, Tiger Global, Sequoia, Coatue Management, Advent International, Goldman Sachs, Lightspeed, SoftBank Vision Fund 2, Hillhouse Capital, Binance, Coinbase Ventures en meer. Ga voor meer informatie naar https://www.certik.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Makayela Hills, Red Lorry Yellow Lorry
makayelah@rlyl.com

Contacts

Makayela Hills, Red Lorry Yellow Lorry
makayelah@rlyl.com