Mary Kay Inc. en de Mary Kay Ash Foundation zetten zich verder in voor de preventie en uitbanning van wereldwijd gendergerelateerd geweld

Inzet voor de actiecoalitie voor generatiegelijkheid inzake gendergerelateerd geweld (Generation Equality Action Coalition on Gender-Based Violence) en hernieuwde partnerschappen met het VN-trustfonds om geweld tegen vrouwen te beëindigen (UN Trust Fund to End Violence against Women) en CARE onderstrepen de missie van het merk om vrouwen en meisjes over de hele wereld te beschermen

Vesna Jaric, Officer-In- Charge, UN Trust Fund to End Violence against Women (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS, VS--()--Als erkenning voor de aanstaande internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen, waarmee de 16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld van start gaan, hebben Mary Kay Inc. en de Mary Kay Ash Foundation vandaag een hernieuwde, gezamenlijke inzet aangekondigd voor de preventie en uitbanning van gendergerelateerd geweld door lid te worden van de Generation Equality Gender-Based Violence Action Coalition. De verbintenis, die de organisaties openbaar maakten tijdens het recente generatiegelijkheid forum van de VN in Parijs, is slechts de laatste stap die het legendarische schoonheidsmerk en zijn liefdadigheidstak hebben gezet in het belang van het verbeteren van het leven van vrouwen overal.

De actiecoalitie voor generatiegelijkheid inzake gendergerelateerd geweld, mede geleid door UN Women en het VN-trustfonds om geweld tegen vrouwen te beëindigen (VN-trustfonds), en andere leiders, is een krachtige wereldwijde beweging die regeringen, internationale organisaties, filantropieën en de particuliere sector mobiliseert om transformationele vooruitgang te boeken in de richting van de uitbanning van gendergerelateerd geweld door middel van vier concrete acties:

  • Het creëren van stimulerende beleids-, juridische en resource-omgevingen;
  • Opschalen van bewijsgedreven preventieprogramma's;
  • Opschalen van uitgebreide, toegankelijke en hoogwaardige diensten voor overlevenden;
  • Autonome door meisjes geleide en vrouwenrechtenorganisaties in staat stellen en versterken om hun expertise uit te oefenen.

Een doel van de Generation Equality Gender-Based Violence Action Coalition is om tegen 2026 550 miljoen meer vrouwen en meisjes te laten leven in landen met wetgeving en beleid die alle vormen van gendergerelateerd geweld tegen, onder andere, vrouwen en meisjes verbieden. Tijdens het forum heeft UN Women toegezegd de steun en financiering voor vrouwenrechtenorganisaties te vergroten door samen te werken met partners om minimaal 100 miljoen USD aan subsidies binnen te halen die via het UN Trust Fund to End Violence against Women (VN-trustfonds) over de komende vijf jaar.

Er is een wereldwijde noodsituatie op basis van gendergerelateerd geweld”, zei Ryan Rogers, Chief Investment Officer voor Mary Kay Inc., en vice-president van de raad van bestuur van de Mary Kay Ash FoundationSM. “Geweld dat wordt ervaren door vrouwen en meisjes wordt aanzienlijk ondergerapporteerd, maar naar schatting heeft 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 4 adolescente meisjes fysiek of seksueel geweld ervaren door een intieme partner. We moeten nu actie ondernemen. Sinds 2000 heeft de Mary Kay Foundation $ 58 miljoen beschikbaar gesteld voor opvangcentra voor slachtoffers van huiselijk geweld. Onze inzet voor de Action Coalition on Gender-Based Violence stelt ons in staat om die hulp nog verder uit te breiden.”

Sinds 1963 zet Mary Kay zich in om de levens van meisjes en vrouwen overal ter wereld te verbeteren”, zei Melinda Foster Sellers, Chief People Officer van Mary Kay Inc. “We zijn vereerd om ons aan te sluiten bij regeringen, de particuliere sector en NGO’s over de hele wereld met vergelijkbare ambities in deze belofte om gendergerelateerd geweld te voorkomen en uit te bannen. Het bereiken van echte gelijkheid zal de wereld zoals we die kennen veranderen. Investeren in vrouwen is het krachtigste goed dat we kunnen doen om betekenisvolle verandering teweeg te brengen.”

Vorig jaar hebben Mary Kay Inc. en de Mary Kay Ash Foundation hun krachten gebundeld met het VN-trustfonds om geweld tegen vrouwen te beëindigen (VN-trustfonds) en CARE, twee voorvechters van vrouwenrechten, om hun missie te bevorderen om een wereld vrij van geweld tegen vrouwen.

Sinds 1996 heeft het VN-trustfonds 609 organisaties ondersteund voor een totale waarde van $ 198 miljoen in 140 landen en regio’s, door te investeren in innovatieve en empirisch onderbouwde oplossingen van het maatschappelijk middenveld en levensveranderende initiatieven op nationaal en lokaal niveau. Door haar samenwerking met het VN-trustfonds heeft Mary Kay bijgedragen aan de financiering van levensveranderende projecten om vrouwen en meisjes te beschermen in 68 landen en regio’s in 2021.

In 2021 viert het VN-trustfonds zijn 25-jarige jubileum van het geven van subsidies, ondersteuning en inzet voor het versterken van het maatschappelijk middenveld en vrouwenrechtenorganisaties. Voor het jubileum nodigt het Fonds iedereen uit om actie te ondernemen en zich bij de zaak aan te sluiten via zijn crowdfunding-uitdaging, #Give25forUNTF25, om ervoor te zorgen dat het maatschappelijk middenveld en vrouwenrechtenorganisaties worden voorzien van langdurige en flexibele financiering.

Het VN-trustfonds om geweld tegen vrouwen te beëindigen, Mary Kay Inc. en de Mary Kay Ash Foundation hebben hun krachten gebundeld om de ambitie van het duurzame ontwikkelingsdoel 5 te verwezenlijken en geweld tegen vrouwen te beëindigen door te zorgen voor langdurige, fundamentele en flexibele financiering van vrouwenrechtenorganisaties over de hele wereld die eerstehulpverleners zijn voor overlevende vrouwen en meisjes,” zei Vesna Jaric, verantwoordelijke van het VN-trustfonds om geweld tegen vrouwen te beëindigen. “Terwijl de wereld meerdere en gelijktijdige crises doormaakt, geassocieerd met toenemend geweld tegen vrouwen en bedreiging van behaalde winsten op het gebied van vrouwenrechten, zijn publiek-private partnerschappen net zo belangrijk als altijd om blijvende resultaten voor vrouwen en meisjes over de hele wereld mogelijk te maken.”

CARE is in 1945 opgericht en is een internationale humanitaire organisatie die over de hele wereld werkt om levens te redden, armoede te verslaan, sociale rechtvaardigheid te bereiken en te vechten voor vrouwen en meisjes. Vrouwen en meisjes staan centraal bij CARE, omdat uit onderzoek blijkt dat het aanpakken van genderongelijkheid essentieel is om effectief op crises te reageren, armoede te overwinnen en ervoor te zorgen dat alle mensen waardig en veilig kunnen leven. In 2020 ging Mary Kay een wereldwijd partnerschap aan met CARE ter ondersteuning van de Crisis Response-campagne van de organisatie en de inzet om gendergerelateerd geweld overal uit te bannen, ook in humanitaire omgevingen.

Het is onmogelijk voor vrouwen en meisjes om gelijkheid te bereiken wanneer geweld en seksuele intimidatie elke dag hun veiligheid bedreigen”, zei Michelle Nunn, president en CEO van CARE. “Over de hele wereld zijn gevallen van gendergerelateerd geweld aanzienlijk toegenomen tijdens de COVID-19-pandemie, waarbij er 5x zoveel telefoontjes zijn naar hulplijnen in sommige landen en vrouwen zitten opgesloten met misbruikers. Mary Kay Inc. en de Mary Kay Ash Foundation werken samen met CARE om ervoor te zorgen dat we het risico op gendergerelateerd geweld kunnen verminderen en uitgebreide zorg kunnen bieden aan overlevenden. Tijdens 16 dagen van activisme vragen we het publiek om samen met ons de oproep te beantwoorden en te pleiten voor structurele en sociale verandering om over de hele wereld een einde te maken aan geweld tegen vrouwen.”

Mary Kay Inc. en de Mary Kay Ash Foundation sluiten zich aan bij voorvechters van vrouwenrechten over de hele wereld bij het vieren van het 25-jarige jubileum van het VN-trustfonds om geweld tegen vrouwen te beëindigen en het 75-jarige jubileum van CARE.

Het wereldwijde thema, vastgesteld door de UNiTE-campagne van de secretaris-generaal van de VN, voor de 16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld van 2021, die loopt van 25 november tot 10 december 2021, is Orange the world: End violence against women now!” (Kleur de wereld oranje: beëindig nu het geweld tegen vrouwen!)

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 58 jaar geleden met drie doelen opgericht: veelbelovende kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Over The Mary Kay Ash FoundationSM

Geleid door de droom van Mary Kay Ash om het leven van vrouwen overal ter wereld te verrijken, werft en verdeelt The Mary Kay Ash FoundationSM fondsen om te investeren in baanbrekend kankeronderzoek om een geneesmiddel te vinden voor vrouwgerelateerde kankers en om huiselijk geweld tegen vrouwen te stoppen. Sinds 1996 heeft de Mary Kay Ash FoundationSM meer dan $ 80 miljoen bijgedragen aan organisaties die aansluiten bij haar tweevoudige missie. Daarnaast ondersteunt de Foundation bewustwordingsinitiatieven en community outreachprogramma’s en is zij pleitbezorgster voor wetgeving die vrouwen gezond en veilig stelt. Samen kunnen we de wereld beter maken voor vrouwen. Bezoek om meer te weten te komen over voorlichting, pleitbezorging, vrijwilligerswerk en donaties, en om bij te dragen aan levensreddend werk om vrouwen te ondersteunen en mondiger te maken marykayfoundation.org, vind ons op Facebook en Instagram, of volg ons op Twitter.

Over het trustfonds van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen te beëindigen

Het VN-trustfonds om geweld tegen vrouwen te beëindigen (VN-trustfonds), beheerd door UN Women namens het VN-systeem, is het enige wereldwijde subsidiemechanisme dat uitsluitend is bedoeld om alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes uit te bannen. In zijn 25-jarige bestaan heeft het 609 organisaties ondersteund door te investeren in innovatieve en op bewijs gebaseerde oplossingen vanuit het maatschappelijk middenveld en levensveranderende projecten. De gefinancierde projecten zijn gericht op het voorkomen van geweld, het implementeren van wetgeving en beleidslijnen om geweld tegen vrouwen en meisjes aan te pakken en te beëindigen, en het verbeteren van de toegang tot essentiële diensten voor overlevenden. Meer informatie kunt u vinden op untf.unwomen.org en volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.

Over CARE

CARE is opgericht in 1945 met de creatie van het CARE Package® en is een toonaangevende humanitaire organisatie die strijdt tegen wereldwijde armoede. CARE heeft meer dan zeven decennia ervaring in het verlenen van noodhulp in tijden van crisis. Onze noodrespons is gericht op de behoeften van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, in het bijzonder meisjes en vrouwen. Vorig jaar werkte CARE in 100 landen en bereikte bijna 70 miljoen mensen over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.care.org.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com