Slate Asset Management zet groei in Europa voort met acquisitie van meer dan € 100,0 miljoen voor portfolio met supermarkten

LONDEN & FRANKFURT, Duitsland--()--Slate Asset Management ('Slate'), een wereldwijd alternatief investeringsplatform gericht op onroerend goed, heeft vandaag aangekondigd dat het een portfolio met onroerendgoedactiva voor supermarkten in Duitsland heeft verworven voor meer dan € 100,0 miljoen. De overname schaalt het platform van Slate in Europa verder op en vergroot de blootstelling van het bedrijf aan essentiële vastgoedactiva van hoge kwaliteit in de regio.

Slate verwierf het portfolio in een off-market transactie van KRE//GROUP tegen een aantrekkelijke korting op de vervangingswaarde. Het portfolio omvat 30 panden die strategisch zijn verspreid in en rond grotere stedelijke gebieden in Duitsland met een groot potentieel voor toekomstige omzetgroei, waaronder Berlijn, Hannover, Keulen en Hamburg.

De belangrijkste huurders van het portfolio zijn enkele van de grootste distributeurs van essentiële goederen wereldwijd: Edeka Group, Rewe Group en Lidl. Met 93% van de inkomsten van het portfolio die worden gegenereerd door essentiële huurders van klasse A, zijn de activa goed gepositioneerd om een veerkrachtige cashflow op lange termijn te bieden.

"Ons vermogen om dit pure-play-supermarktenportfolio in een off-market transactie te sourcen en te verwerven, toont de sterke staat van dienst en het netwerk van relaties dat we in Duitsland hebben opgebouwd," aldus Brady Welch, oprichtend partner bij Slate Asset Management. "We zien een kans om te handelen en onze praktische benadering van activabeheer te implementeren om deze eigendommen tot een nieuwe norm van efficiëntie, moderniteit en prestaties te verhogen en waarde te creëren voor onze investeerders, huurders en omliggende gemeenschappen."

Sinds 2016 beheert en investeert Slate in gediversifieerde portfolio's met supermarkten- en essentiële vastgoedactiva in heel Europa, die een cruciale rol spelen bij de distributie van essentiële artikelen en diensten aan eindgebruikers. Dit portfolio is de derde acquisitie van Slate in Duitsland in de tweede helft van 2021. Het bedrijf verwierf in het derde kwartaal van dit jaar twee extra portfolio's met negen collectieve supermarkten- en essentiële vastgoedactiva.

De transactie wordt naar verwachting begin 2022 afgerond.

Over Slate Asset Management

Slate Asset Management is een wereldwijd alternatief investeringsplatform gericht op vastgoed. We richten ons op fundamentals met als doel het creëren van waarde op lange termijn voor onze investeerders en partners. Het platform van Slate omvat een reeks beleggingsstrategieën, waaronder opportunistische, waardetoevoegende, kernplus- en schuldinvesteringen. We worden ondersteund door uitzonderlijke mensen en flexibel kapitaal, waardoor we een breed scala aan aantrekkelijke investeringsmogelijkheden kunnen bedenken en uitvoeren. Ga naar slateam.com voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Slate Asset Management
Karolina Kmiecik
Karolina@slateam.com

Contacts

Media
Slate Asset Management
Karolina Kmiecik
Karolina@slateam.com