Slate Asset Management benoemt Bozena Jankowska als Managing Director en wereldwijd hoofd ESG

Bozena Jankowska, Managing Director and Global Head of ESG at Slate Asset Management (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--Slate Asset Management ('Slate' of 'de onderneming'), een wereldwijd platform voor alternatieve investeringen gericht op onroerend goed, heeft vandaag aangekondigd dat het Bozena Jankowska heeft benoemd tot Managing Director en wereldwijd hoofd Environmental, Social and Governance ('ESG'), gevestigd in het kantoor van Slate in Londen.

Jankowska heeft bijna twee decennia ervaring op het snijvlak van financiën en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze zal leiding geven aan de ontwikkeling van de beste ESG-praktijken en -beleidsregels die zijn gericht op het veiligstellen van de langetermijnprestaties van de wereldwijde beleggingen van Slate. Daarnaast zal Jankowska toezicht houden op Slate's strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en de integratie van ESG in de investerings- en vermogensbeheerprocessen van Slate, evenals de communicatie en rapportage met belanghebbenden. Het komende jaar zal haar focus liggen op het voltooien van een ESG-beoordeling van het beheerde vermogen van Slate, met een initiële focus op Europa, voordat uitgebreid wordt naar het volledige wereldwijde platform van Slate.

"We zijn erg verheugd Bozena te verwelkomen in ons team," aldus Brady Welch, oprichtend partner bij Slate. “Vanaf het begin onderscheidde Bozena zich van andere kandidaten door haar toewijding aan innovatie en haar ondernemersgeest. Ze leidde het streven naar duurzaamheid in de financiële sector ruim voordat het mainstream werd, en haar diepgewortelde technische kennis van complexe wereldwijde duurzaamheidsonderwerpen zal van grote waarde zijn bij het voortzetten van onze ESG-strategie.”

Blair Welch, oprichtend partner bij Slate Asset Management, voegde toe: “We begrijpen dat het hebben van goede ESG-praktijken die ten grondslag liggen aan onze benadering van beleggen en vermogensbeheer voordelen biedt voor onze huurders, onze gemeenschappen en onze investeerders. De benoeming van Bozena toont onze diepe toewijding om ESG-principes in ons hele bedrijf te verankeren.”

Jankowska was wereldwijd co-hoofd ESG bij Allianz Global Investors ('AGI'), verantwoordelijk voor ESG-integratie in de beleggingsportefeuille van het bedrijf. Tijdens haar 15-jarige dienstverband bij AGI voerde ze een aantal baanbrekende innovatieve ESG-strategieën en -processen in, waarbij ze een wereldwijd ESG-team oprichtte en het totale beheerde vermogen van AGI voor duurzame beleggingen van € 70 miljoen uitbreidde tot meer dan € 30 miljard. Ze ontwierp, beheerde en bracht ook het Allianz Global Investors-fonds voor schone technologie - Global Ecotrends - op de markt, dat groeide van $ 10 miljoen aan startfinanciering tot $ 1 miljard aan beheerd vermogen, en dat zo een wereldwijde franchise voor de onderneming is geworden.

Na haar vertrek bij AGI richtte Jankowska een succesvol duurzaam modelabel voor vrouwen op, waarbij ze toezicht hield op de bedrijfsstrategie en creatieve richting van het merk, inclusief onderzoek naar en inkoop van duurzame materialen, supply chain management en succesvolle partnerschappen met niet-gouvernementele organisaties gericht op ecologische duurzaamheid.

"Ik ben enthousiast om te komen werken bij een organisatie die duidelijk begrijpt hoe de beste ESG-praktijken een cruciale rol kunnen spelen bij het creëren van waarde op de lange termijn," verklaarde Jankowska. "Ik kijk ernaar uit om met het team van Slate samen te werken om de lat voor de ESG-prestaties van de onderneming steeds hoger te leggen en nieuwe en innovatieve manieren te vinden om onze ESG-aanpak verder te versterken."

Jankowska heeft een Bachelor of Science in Milieuwetenschappen behaald aan de universiteit van Sussex. Ze voltooide haar Master of Science in Milieutechnologie cum laude aan het Imperial College.

Jankowska voegde zich op 22 november bij Slate.

Over Slate Asset Management
Slate Asset Management is een wereldwijd alternatief investeringsplatform gericht op vastgoed. We richten ons op fundamentals met als doel het creëren van waarde op lange termijn voor onze investeerders en partners. Het platform van Slate heeft een reeks beleggingsstrategieën, waaronder opportunistische, waardetoevoegende, kernplus- en schuldinvesteringen. We worden ondersteund door uitzonderlijke mensen en flexibel kapitaal, waardoor we een breed scala aan aantrekkelijke investeringsmogelijkheden kunnen bedenken en uitvoeren. Ga naar slateam.com voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Slate Asset Management
Karolina Kmiecik
Karolina@slateam.com

Contacts

Slate Asset Management
Karolina Kmiecik
Karolina@slateam.com