Astra bereikt baan

Testlading van de ruimtemacht van de Verenigde Staten bereikt precieze baan in minder dan tien minuten

Astra's LV0007 successfully reached orbit on Friday, November 19 2021. (Photo: Business Wire)

ALAMEDA, Californië--()--Astra Space, Inc. (‘Astra’) (Nasdaq: ASTR), heeft vrijdagavond 19 november 2021, PST, met succes zijn eerste commerciële orbitale lancering voor de ruimtemacht van de Verenigde Staten voltooid. De lancering, STP-27AD2, werd uitgevoerd vanuit Kodiak Spaceport van Astra, gelegen in het Pacific Spaceport Complex in Kodiak, Alaska.

Het lanceersysteem van Astra demonstreerde met succes de orbitale plaatsing van een testlading tot een helling van 86,0 graden op een hoogte van 500 km. De lading bereikte een omloopsnelheid van 7,61 kilometer per seconde in 8 minuten en 47 seconden.

“Het bereiken van een baan om de aarde is een historische mijlpaal voor Astra”, zei Chris Kemp, oprichter, voorzitter en CEO van Astra. “We kunnen ons nu focussen op het leveren voor onze klanten en het opschalen van raketproductie en lanceringsfrequentie.”

De ruimtemacht van de Verenigde Staten heeft deze lancering gecontracteerd via een overeenkomst voor andere transacties van de defensie-innovatie-eenheid.

Astra werd in 2016 opgericht om een nieuwe generatie ruimtediensten te lanceren, mogelijk gemaakt door grote constellaties van kleine satellieten in een lage baan om de aarde. Het team wilde een raket ontwerpen die in massaproductie zou kunnen worden genomen, zoals een auto, en een lanceersysteem dat nuttige ladingen vanuit ruimtehavens overal in een baan om de aarde zou kunnen brengen, geïnspireerd door de mogelijkheid om dagelijkse toegang tot de ruimte te bieden. In slechts vijf jaar tijd heeft Astra, lancering voor lancering, met succes ‘zijn weg geleerd’ om in een baan om de aarde te draaien, waardoor de capaciteiten en operationele efficiëntie bij elke iteratie werden vergroot.

“We hebben dit succes te danken aan ons geweldige team en de cultuur die we bij Astra hebben opgebouwd.” zei Adam London, medeoprichter en CTO van Astra. “Ik voel me nederig door hun moed en toewijding om te blijven bouwen, lanceren, leren en herhalen totdat het ons is gelukt.”

Over Astra

De missie van Astra is om het leven op aarde vanuit de ruimte te verbeteren door een gezondere en meer verbonden planeet te creëren. Tegenwoordig biedt Astra een gespecialiseerde orbitale lanceringsdiensten tegen laagste kosten per lancering van alle operationele lanceringsaanbieders ter wereld. Astra voltooide zijn eerste commerciële orbitale lancering in november 2021, waardoor het een van de snelste Amerikaanse bedrijven in de geschiedenis is om deze mijlpaal te bereiken. Astra is gevestigd in Alameda, Californië, en werd in 2016 opgericht. Astra (NASDAQ: ASTR) was het eerste ruimtelanceringsbedrijf dat openbaar werd verhandeld op Nasdaq. Ga naar www.astra.com voor meer informatie over Astra.

Safe Harbor-verklaring

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn ‘toekomstgerichte verklaringen’. Toekomstgerichte verklaringen kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden als ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘verwachten’, ‘schatten’, ‘plannen’, ‘vooruitzichten’ en ‘projecteren’ en andere soortgelijke uitdrukkingen die toekomstige gebeurtenissen of trends voorspellen of aangeven of die geen verklaringen zijn van historische zaken. Deze toekomstgerichte verklaringen weerspiegelen de huidige analyse van bestaande informatie en zijn onderhevig aan verschillende risico’s en onzekerheden, waaronder het onvermogen van Astra om de geprojecteerde lanceringsdoelstellingen te halen. Als gevolg hiervan is voorzichtigheid geboden bij het vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen. Vanwege bekende en onbekende risico’s kunnen de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen of prognoses van Astra, waaronder de volgende factoren: (i) vooropgestelde ontwikkelings- en lanceringsdoelen halen, waaronder als gevolg van de beslissingen van overheidsinstanties of andere derde partijen die niet onder onze controle vallen, weersomstandigheden en andere suboptimale omstandigheden die het moeilijk kunnen maken om een lanceringspoging uit te voeren; (ii) wijzigingen in toepasselijke wet- of regelgeving; (iii) het vermogen van Astra om zijn financiële en strategische doelen te bereiken, onder meer door concurrentie; (iv) het vermogen van Astra om een groeistrategie na te streven en de winstgevendheid van de groei te beheren; (v) de mogelijkheid dat Astra nadelig wordt beïnvloed door andere economische, zakelijke en/of concurrentiefactoren; (vi) het effect van de COVID-19-pandemie op Astra en (vii) het vermogen om haar uitgaande kasstromen te beheren tijdens haar bedrijfsactiviteiten vóór inkomsten en (viii) andere risico’s en onzekerheden die van tijd tot tijd in andere rapporten en andere openbare deponeringen bij de Securities and Exchange Commission door Astra.

Wanneer we de uitdrukking ‘commerciële orbitale lancering’ gebruiken, bedoelen we een lancering die wordt uitgevoerd onder een FAA Commercial Launch License.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Kati Dahm
kati@astra.com

Contactpersoon voor investeerders:
Dane Lewis
investors@astra.com

Contacts

Mediacontact:
Kati Dahm
kati@astra.com

Contactpersoon voor investeerders:
Dane Lewis
investors@astra.com