Women’s Entrepreneurship Accelerator werkt samen met de WE Empower UN SDG Challenge om de ontwikkelingsimpact van vrouwelijke ondernemers te maximaliseren

De WE Empower Challenge, een programma mede geleid door Vital Voices en het Global Futures Laboratory van de Arizona State University, is een unieke wedstrijd voor vrouwelijke maatschappelijke ondernemers

Women’s Entrepreneurship Accelerator Logo (Graphic: WEA)

NEW YORK (VS)--()--De Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA), een strategisch multi-partnerschap van vijf VN-agentschappen en Mary Kay, Inc., ter ondersteuning van de Global Entrepreneurship Week en Women’s Entrepreneurship Day van vorige week, kondigde een samenwerking aan met WE Empower UN SDG challenge, een unieke wedstrijd voor vrouwelijke sociale ondernemers over de hele wereld.

De WEA is opgezet om de invloed van vrouwelijk ondernemerschap te maximaliseren, om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (UN Sustainable Development Goals, SDG's) te behalen door een faciliterend ecosysteem voor vrouwelijke ondernemers op te zetten dat groei, duurzaamheid en veerkracht aanmoedigt. VN-partners van WEA zijn de International Labour Organization, het International Trade Centre (ITC), UN Global Compact (UNGC), het United Nations Development Programme (UNDP) en UN Women.

De WE Empower UN SDG Challenge is een wereldwijde zakelijke competitie voor vrouwelijke ondernemers die de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling bevorderen en hele gemeenschappen inspireren om te handelen om de wereld te creëren die ze tegen 2030 willen. De WE Empower UN SDG Challenge eert vrouwelijke ondernemers die de SDG’s bevorderen via hun zakelijke praktijken. De kans erkent hun innovatieve werk, wakkert het bewustzijn aan over de waardevolle bijdrage die vrouwelijke ondernemers kunnen leveren aan de SDG’s, en biedt winnaars capaciteitsopbouwende trainingssessies en connecties met bedrijfsexperts over de hele wereld.

Het programma verheft en toont de waardevolle bijdragen die vrouwelijke ondernemers en bedrijfsleiders kunnen leveren aan de SDG’s en het oplossen van ’s werelds grootste uitdagingen. WE Empower wordt mede geleid door Vital Voices en Julie Ann Wrigley Global Futures Laboratory aan de ASU en ondersteund door partners bij Bank of Montréal (BMO), Diane von Furstenberg, het G5 Collective, GroYourBiz, Hawaii Tropical Botanical Garden, Mary Kay, Inc., Oxford University Said Business School, Procter & Gamble, Salesforce, UN Foundation en de Wereldbank.

De WE Empower SDG Challenge zet vrouwelijke ondernemers op krachtige wijze in de schijnwerpers als ideale rolmodellen die positieve zakelijke, sociale en ecologische prestaties laten zien”, zei Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay, Inc. “The Women’s Entrepreneurship Accelerator is vereerd om samen te werken met WE Empower, een consortium van meer dan 70 partners die hun krachten bundelen voor een nog grotere vermenigvuldigde impact.”

We zijn verheugd om onze samenwerking met de Women’s Entrepreneurship Accelerator te vieren, mede opgericht door WE Empower-hoofdpartner Mary Kay, Inc.”, zei Amanda Ellis medevoorzitter van WE Empower UN SDG Challenge en van ASU Julie Ann Wrigley Global Futures Laboratory. “Vrouwelijke ondernemers zijn waardevolle oplossingsgerichte personen voor de SDG’s van de VN en de wereldwijde agenda van 2030. WEA ontsluit een reeks waardevolle ondersteuningstools om de positieve impact te vergroten.”

Wereldwijd vormen vrouwen al een derde van alle bedrijfseigenaren en zij leveren cruciale economische en maatschappelijke bijdragen, ondanks de systemische barrières waarmee ze worden geconfronteerd. Slechts vijf procent van de landen vaardigt wetgeving uit voor volledige gendergelijkheid, waardoor de ondersteunende instrumenten van de Women’s Entrepreneurship Accelerator nog belangrijker worden. In juni 2021 sloot de WEA zich aan bij het Generation Equality Forum in Parijs en de Action Coalition on Economic Justice and Rights, en zette zich ervoor in om tegen 2030 vijf miljoen vrouwelijke ondernemers wereldwijd te leren het heft in eigen handen te nemen om de ontwikkeling naar gendergelijkheid te versnellen.

Tijdens de Algemene Vergadering van de VN (UNGA 76) kondigde WEA de lancering aan van een reeks impactvolle initiatieven en kennisproducten, allemaal gevormd door een genderlens. Het invloedrijke werk van WEA omvat digitale capaciteitsontwikkelingstools en training, ondernemerschap en beleidsonderzoek, en pleiten voor genderresponsieve inkoop (gender-responsive procurement, GRP) en training. In oktober kondigde WEA ook een mijlpaalpartnerschap aan met het Commonwealth Businesswomen’s Network (CBWN) dat gericht is op het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap in 54 landen van het Gemenebest.

Over the Women’s Entrepreneurship Accelerator
De Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) is een meervoudig partnerschapsinitiatief op het gebied van vrouwelijk ondernemerschap, waar vijf VN-agentschappen, International Labour Organization (ILO), International Trade Centre (ITC), UN Global Compact (UNGC), UN Development Program (UNDP), UN Women en Mary Kay Inc. bij elkaar komen om tegen 2030 5 miljoen vrouwelijke ondernemers sterker te maken om het heft in eigen handen te nemen.

Het uiteindelijke doel van het initiatief is om de ontwikkelingsimpact van vrouwelijk ondernemerschap bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) te maximaliseren door een faciliterend ecosysteem te creëren voor vrouwelijke ondernemers over de hele wereld. De Accelerator is een voorbeeld van de transformerende kracht van een meervoudig partnerschap van een uniek kaliber om het potentieel van vrouwelijke ondernemers te benutten.

Meer informatie is te vinden op we-accelerate. Volg ons: Twitter (@We_Accelerator), Instagram (@we_accelerator), Facebook (@womensentrepreneurshipaccelerator), LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator)

Over WE Empower UN SDG Challenge
De WE Empower UN SDG Challenge is de allereerste wereldwijde competitie voor vrouwelijke maatschappelijke ondernemers die de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling bevorderen en hele gemeenschappen inspireren om te handelen om de wereld te creëren die we tegen 2030 willen. De WE Empower Challenge eert innovatieve vrouwelijke leiders van over de hele wereld die de SDG’s naar voren halen via duurzame bedrijfspraktijken en anderen inspireren om dit voorbeeld te volgen. De kans erkent hun innovatieve werk en biedt winnaars trainingsessies voor capaciteitsontwikkeling en mogelijkheden om verbinding te maken met een ongeëvenaard wereldwijd netwerk om hun ondernemingen vooruit te helpen. Dit programma verheft en toont de waardevolle bijdragen die vrouwelijke ondernemers en bedrijfsleiders kunnen leveren aan de SDG’s en het oplossen van ’s werelds grootste uitdagingen.

Over Vital Voices Global Partnership
Vital Voices Global Partnership is een internationale non-profitorganisatie die zich identificeert en samenwerkt met creatieve en dappere vrouwelijke leiders over de hele wereld. Vital Voices zoekt de wereld af naar vrouwelijke leiders met een gedurfde visie op verandering en werkt vervolgens met hen samen om die visie te realiseren. Wij zijn venture-katalysatoren die leiders capaciteitsontwikkeling, vaardigheidstraining, beurzen, toegang tot een netwerk van hun collega’s, mentorschap, zichtbaarheid, erkenning en begeleiding bieden om veranderingen op wereldwijde schaal te versnellen. Al meer dan 20 jaar heeft Vital Voices geïnvesteerd in meer dan 18.000 vrouwelijke leiders uit 182 landen en gebieden, die vervolgens veranderingen teweeg hebben gebracht die miljoenen mensen over de hele wereld beïnvloeden. Vital Voices werkt met vrouwen die economische kansen bevorderen, politieke en publieke betrokkenheid vergroten, gendergerelateerd geweld beëindigen en mensenrechten bevorderen via kenmerkende beurzen, geïndividualiseerde investeringen en zinvolle, levenslange partnerschappen. Vital Voices verbindt vrouwen die problemen in hun gemeenschappen oplossen en voorziet hen van de tools die ze nodig hebben om wereldwijde, positieve verandering teweeg te brengen en gedeelde vooruitgang voor iedereen te versnellen. Ga naar www.vitalvoices.org voor meer informatie.

Over Julie Ann Wrigley Global Futures Laboratory bij ASU
Het Julie Ann Wrigley Global Futures Laboratory aan de Arizona State University vertegenwoordigt de dringende overtuiging dat we een zinvolle bijdrage kunnen en moeten leveren aan het waarborgen van een bewoonbare planeet en een toekomst waarin welzijn haalbaar is. Het Global Futures Laboratory is ’s werelds eerste laboratorium dat zich toelegt op de gezondheid van de planeet en haar bewoners. Het is gebouwd op de diepgaande expertise van de ASU en maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van partners voor een voortdurende en brede uitwisseling over alle kennisdomeinen om de complexe sociale, economische en wetenschappelijke uitdagingen aan te pakken die worden veroorzaakt door de huidige en toekomstige bedreigingen van aantasting van het milieu. Dit platform positioneert een nieuw wereldhoofdkwartier voor een internationale reeks wetenschappers, geleerden en innovators en legt de basis om te anticiperen en te reageren op bestaande en opkomende uitdagingen, en innovatie te gebruiken om onze toekomst doelbewust vorm te geven en te informeren. Ga voor meer informatie naar globalfutures.asu.edu.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com