Trane Technologies’ Thermo King® kondigt koeltrailersysteem aan met nul koolstofemissies

Innovatief koeltrailersysteem combineert een geheel elektrische koelunit met zeer efficiënte accu-opslag om voedingsmiddelen en geneesmiddelen betrouwbaar en duurzaam te vervoeren

SWORDS, Ierland--()--Thermo King®, het merk voor koeltransport van de mondiale klimaatinnovator Trane Technologies (NYSE: TT), heeft vandaag de primeur bekendgemaakt van haar koeltrailersysteem met nul directe koolstofemissies bij de Solutrans internationale handelstentoonstelling in Lyon, Frankrijk.

De Thermo King® AxlePower-technologie combineert een volledig elektrische koelunit en een zeer efficiënte accuopslag met het vermogen om te draaien op stroombronnen met nul emissies, zoals een as-energieterugwinningssysteem (axle energy recovery system), walstroom of hybride systeem. Dankzij de duurzame accu kan de koelunit autonoom functioneren en de lading op optimale temperatuur houden, zelfs wanneer het voertuig niet rijdt.

“Veilig duurzaam transport voor voedingsmiddelen, geneesmiddelen en vaccins is essentiëler dan ooit,” aldus Francesco Incalza, president van Thermo King Europe, Middle East, and Africa. “Temperatuurgecontroleerd transport is onderworpen aan de hoogste operationele veiligheidseisen. Onze technologie kan ervoor zorgen dat gevoelige goederen op de vereiste temperatuur blijven, terwijl energieverbruik, emissies en geluid worden verminderd, wat allemaal belangrijk is voor een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we de levering van doorbraaktechnologie voortzetten die de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten en onze Gigaton Challenge om per 2030 de koolstofemissies van klanten met één gigaton te verlagen ondersteunt.”

De nieuwe oplossing levert onmiddellijk en op de lange termijn duurzaamheidsvoordelen, terwijl de kosten worden verlaagd. Zonder directe emissies en met een geluidsarme werking worden binnenstedelijke leveringen mogelijk gemaakt, waaronder die in ultra-low emission zones (ULEZ's, ). Intelligent energiemanagement zorgt ervoor dat er altijd genoeg accureserve is, zelfs bij lange ritten en verkeersopstoppingen. Indien nodig kan het systeem ook energie verkrijgen uit de aandrijving van de trailer. Alle onderdelen worden in real time gemonitord door een telematicasysteem van Thermo King.

Thermo King zal de AxlePower trailerkoelingsunit met nul directe emissie aangedreven door BPW’s ePower-systeem tentoonstellen op de Solutrans internationale handelstentoonstelling van 16-20 november. Dit geïntegreerde systeem dat momenteel in de testfase zit, wint energie terug die gegenereerd wordt als het voertuig rijdt, vaart of remt en slaat deze op in Thermo King’s efficiënte accu om het koelsysteem van energie te voorzien. Dit systeem is truckonafhankelijk en compatibel met alle Thermo King-trailerkoeleenheden. De oplossing is genomineerd uit meer dan 100 applicaties als één van de zeven finalisten voor de Solutrans Innovation Award.

Thermo King’s E200 volledig elektrische unit voor kleine bestelwagens en trucks en de nieuwe Advancer Hybrid koelunit, de nieuwste aanvulling op de Advancer A-serie trailerserie, die zo nodig naadloos schakelt tussen de primaire elektrische werkingsmodus en motorvermogen, worden bij het evenement ook tentoongesteld.

“Bij Trane Technologies staat duurzaamheid centraal bij alles wat we doen nu we wat mogelijk is op de proef stellen voor de branche en de wereld”, aldus Incalza. “Al tientallen jaren heeft Thermo King de branche gedomineerd bij de elektrificatie van transportkoeling, en we blijven gestaag innoveren ter ondersteuning van onze klanten, onze gemeenschappen en onze planeet.”

Thermo King heeft zich verplicht om in de komende drie jaar ruim $ 100 miljoen te investeren om een volledig elektrisch product te leveren in elk segment van de koudeketen in EMEA per 2023 en in Noord- en Zuid-Amerika per 2025.

Met hun duurzaamheidsverplichtingen voor 2030 helpt Trane Technologies om een van de grootste duurzaamheidsuitdagingen in de wereld op te lossen. Deze verplichtingen omvatten een belofte om de broeikasgasemissies met één gigaton (2% van de jaarlijkse emissies wereldwijd) te verlagen en te komen tot koolstofneutrale activiteiten. Hun ‘Opportunity for All’-belofte verplicht zich tot het bereiken van gendergelijkheid in leiderschap, personeelsdiversiteit die een reflectie is van hun gemeenschappen, en gemeenschapsinitiatieven die gelijke kansen in het onderwijs en wegen naar groene loopbanen en loopbanen in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) ondersteunen.

Over Thermo King
Thermo King, van Trane Technologies (NYSE: TT), een mondiale klimaatinnovator is een wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame transporttemperatuurbeheersingsoplossingen. Thermo King levert sinds 1938 transporttemperatuurbeheersingsoplossingen voor een scala aan toepassingen, waaronder trailers, truckcarrosserie, bussen, lucht- en scheepvaartcontainers en spoorvervoer. Bezoek voor meer informatie www.thermoking.com of www.europe.thermoking.com.

Over Trane Technologies
Trane Technologies is een mondiale klimaatinnovator. Via onze strategische merken Trane® en Thermo King®, en ons milieuverantwoordelijke portfolio van producten en diensten, leveren we efficiënte en duurzame klimaatoplossingen voor gebouwen, woningen en transport. Zie voor meer informatie tranetechologies.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Jennifer Regina, Trane Technologies
+1-630-390-8011,
jennifer.regina@tranetechnologies.com

Investeerders:
Zachary Nagle, Trane Technologies
+1-704-990-3913,
zachary.nagle@tranetechnologies.com

Contacts

Media:
Jennifer Regina, Trane Technologies
+1-630-390-8011,
jennifer.regina@tranetechnologies.com

Investeerders:
Zachary Nagle, Trane Technologies
+1-704-990-3913,
zachary.nagle@tranetechnologies.com