Premier bereikt de markt als eerste met revolutionair duurzaam product

LOUISVILLE, Kentucky (VS)--()--Terwijl wereldleiders manieren bespreken om de opwarming van de aarde te beperken op de VN-conferentie over klimaatverandering in Schotland, is Premier Packaging de eerste die een revolutionaire vervanging voor polyproducten op de markt brengt en distribueert: papieren verpakkingen met alle voordelen van plastic en 100% recyclebaar en composteerbaar.

De door de FDA goedgekeurde, gepatenteerde PaperLock™-technologie voor papieren verpakkingen kan de CO2-uitstoot helpen verminderen, omdat plastic ontstaat als fossiele brandstof: olie, gas en steenkool. Als de huidige trends zich voortzetten, maakt plastic volgens het World Economic Forum in 2050 20% van het olieverbruik uit. Ook schatte een rapport uit 2019 van het Center for International Environmental Law dat alleen al in de Verenigde Staten 12,5 tot 13,5 miljoen ton koolstofdioxide-equivalent per jaar wordt uitgestoten bij de winning en het transport van aardgas om grondstoffen voor plastic te creëren.

Daarentegen zijn papieren verpakkingen met Paperlock™-technologie afkomstig van een hernieuwbare grondstof, plantaardige vezels, en zijn ze gemakkelijk te recyclen. Deze door West Michigan University gecertificeerde verpakking is volledig gemaakt van papier en bevat geen microplastic.

PaperLock™ maakt het mogelijk om papieren zakken met warmte te sealen op de huidige verticale vorm-, vul- en sluitapparatuur en standaard verpakkingsapparatuur zonder het gebruik van dure upgrades, plastic coatings, tapes of stickers. Met deze technologie kan papier op dezelfde manier worden geseald als polyethyleen tijdens het fabricageproces en kan het tot 10 kleuren worden bedrukt via flexografisch en/of digitaal printen.

Vrijwel alles dat tegenwoordig in plastic wordt verzonden, kan worden verzonden in PaperLock™-verzegeld papier, waaronder producten, kleding, diepvriesproducten, bloemen, hardware en meer.

“De Paperlock™-technologie en met warmte te sealen papieren verpakkingen stellen een nieuwe standaard voor duurzaamheid en recyclebaarheid van verpakkingen over de hele wereld”, zei John Gaynor, president en eigenaar van het in Louisville gevestigde Premier Packaging. “Dankzij deze technologie kunnen we de fossiele brandstoffen en CO2-uitstoot die gepaard gaan met het maken van plastic verminderen.”

“Door met Premier samen te werken, krijgen we de productie- en distributiemogelijkheden om te voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke producten van retailers en consumenten”, zei Mark Resch, directeur productontwikkeling van het in Wisconsin gevestigde The Paper People, dat de technologie heeft ontwikkeld.

Premier Packaging is in 1994 begonnen in Louisville en is uitgegroeid tot meer dan 90 locaties in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Brazilië door op maat gemaakte verpakkings- en verzendoplossingen aan haar klanten aan te bieden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jill Gaynor
Vice-president strategie en communicatie
Premier Packaging
502.396.1859
jillgaynor@prempack.com.

Contacts

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jill Gaynor
Vice-president strategie en communicatie
Premier Packaging
502.396.1859
jillgaynor@prempack.com.