DEME Offshore verovert Balance of Plant (BoP)-project van meer dan $ 1,1 miljard van Dominion Energy Group voor bouw van Coastal Virginia Offshore-windpark (CVOW)

Grootste Amerikaanse offshore windpark gaat 660.000 huishoudens van energie voorzien

(Photo: Business Wire)

ANTWERPEN, België & BOSTON--()--DEME Offshore US LLC ('DEME Offshore' of 'het Bedrijf'), 's werelds grootste aannemer van offshore windmolenparken, heeft vandaag aangekondigd dat het een contract van meer dan $ 1,1 miljard heeft zekergesteld voor de bouw van het Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW)-project in een consortium met Prysmian. Het contract, met een totale waarde van meer dan $ 1,9 miljard, werd door Dominion Energy Virginia, een dochteronderneming van Dominion Energy Inc., toegekend aan een consortium bestaande uit DEME Group en Prysmian.

De overeenkomst is het grootste offshore windinstallatiecontract dat ooit in de VS is toegekend. Bij verwachte oplevering in 2026 zal het CVOW het grootste windpark in de VS en een van de grootste ter wereld zijn.

Het CVOW-project zal een cruciale rol spelen bij het helpen van het Gemenebest van Virginia om zijn doel te bereiken om tot 2045 klimaatneutraal te worden. Het project bevindt zich op ongeveer 43 km voor de kust van Virginia Beach, VA, VS. Het offshore windpark van 2,6 GW zal in staat zijn om maar liefst 660.000 huishoudens van schone energie te voorzien, terwijl de CO2-uitstoot met meer dan 2 miljoen ton per jaar wordt verminderd.

Het CVOW BoP-contract van DEME Offshore omvat het transport en de installatie van 176 monopile transitiestukfunderingen, drie offshore substations, erosiebescherming en de levering en installatie van onderzeese export- en inter-array-kabelsystemen. DEME Offshore zal toezicht houden op de volledige offshore installatiewerken voor de funderingen, substations, infield-kabels en een deel van de exportkabels. Voor de uitvoering van het project ging DEME Offshore een consortium aan met Prysmian, de wereldleider in onderwaterenergiekabelsystemen.

"DEME Offshore brengt waardevolle kennis van de industrie en jarenlange ervaring in ons Coastal Virginia Offshore Wind-project,” aldus Joshua Bennett, Vice President Offshore Wind bij Dominion Energy.. “We kijken ernaar uit om met DEME Offshore samen te werken om offshore wind voor de kust van Virginia vooruit te helpen, terwijl we de transitie naar schone energie van het Gemenebest leiden.”

Luc Vandenbulcke, CEO, DEME Group merkt op: “We zijn enorm trots om zo'n belangrijke rol te spelen in deze dynamische en groeiende Amerikaanse markt en te zien dat onze inspanningen zorgen voor schone energie voor Amerikaanse huishoudens. Na de toekenning van de installatiewerkzaamheden voor het Vineyard offshore windproject voor funderingen, substations en windturbines, en de South Fork-kabelinstallatiewerkzaamheden, is deze samenwerking met Dominion Energy een bevestiging van onze expertise en staat van dienst bij het mogelijk maken van het energietransitieproces in de VS. Dit contract bevestigt nogmaals de positie van DEME als de vooraanstaande aannemer in de offshore windinstallatie-industrie, zowel in de VS als internationaal.”

“We zijn Dominion Energy dankbaar voor de kans om dit consortium te lanceren. Door nauw samen te werken met onze partners bij Prysmian Powerlink, zullen we het project tijdens de ontwerp- en voorbereidingsfase gezamenlijk ondersteunen met onze gezamenlijke expertise, en uiteindelijk de belofte van offshore windenergie waarmaken ten voordele van de inwoners, bedrijven en families van Virginia," verklaarde Jan Klaassen, Director, DEME Offshore US LLC.

Sid Florey, President, DEME Offshore US, stelde: “Dit belangrijke contract stelt ons in staat om onze Amerikaanse voetafdruk verder uit te bouwen door samen te werken met belangrijke partners en de lokale toeleveringsketen, om zo voor banen te zorgen. We zijn verheugd de groei van de Amerikaanse offshore windindustrie te blijven ondersteunen en de inzet van DEME voor deze groeiende markt te tonen.”

DEME Group heeft vele jaren besteed aan het opbouwen van haar aanwezigheid in de Amerikaanse markt en richtte in 2019 DEME Offshore US LLC op in Boston. De CVOW-aankondiging van vandaag is een snel vervolg op eerdere contracttoekenningen voor Vineyard Wind 1 voor de kust van Massachusetts, het eerste grootschalige offshore windproject in de VS, en het offshore windmolenpark South Fork voor de kust van Long Island. Bij verwachte voltooiing in 2023 zullen deze projecten schone, hernieuwbare en betaalbare energie opwekken voor meer dan 400.000 woningen en bedrijven in Massachusetts en meer dan 70.000 woningen op Long Island, terwijl de CO2-uitstoot met 1,6 miljoen ton per jaar en 300.000 ton per jaar wordt verminderd, respectievelijk.

Over DEME Offshore US LLC

DEME Offshore US LLC is een Amerikaans bedrijf gevestigd in Boston, Massachusetts. DEME Offshore US LLC zal het installatievaartuig en de experts betrekken bij DEME Offshore, een lid van de DEME Group. DEME Group is een wereldleider in de gespecialiseerde domeinen van baggeren, oplossingen voor de offshore energie-industrie, inframariene en milieuwerken. Het bedrijf kan voortbouwen op meer dan 140 jaar knowhow en loopt voorop in innovatie en nieuwe technologieën. DEME's visie is om te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen te bieden voor wereldwijde uitdagingen: een stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van de CO2-uitstoot, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste aan natuurlijke hulpbronnen. DEME kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals en een moderne vloot van meer dan 100 schepen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Wouter Piepers
Piepers.Wouter@deme-group.com T: +32 3 253 30 49 M: +32 478 33 56 32

Vicky Cosemans
Cosemans.Vicky@deme-group.com T: +32 3 250 59 22

Zach Gorin
Zach.Gorin@icrinc.com T: +1 914 391 4575

Contacts

Wouter Piepers
Piepers.Wouter@deme-group.com T: +32 3 253 30 49 M: +32 478 33 56 32

Vicky Cosemans
Cosemans.Vicky@deme-group.com T: +32 3 250 59 22

Zach Gorin
Zach.Gorin@icrinc.com T: +1 914 391 4575