ElectReon en Gotland Partners kondigen eerste volledig operationele elektrische bus aan die gebruikmaakt van draadloos elektrisch wegennet in Zweden

The Smartroad Gotland project is the first fully operational bus utilizing wireless charging infrastructure in the city of Visby in Gotland, Sweden. (Photo: Business Wire)

BEIT YANAI, Israël--()--ElectReon (TASE: ELWS.TA), de toonaangevende leverancier van draadloze oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen op de weg voor commerciële, openbare en personenvoertuigen, heeft vandaag de succesvolle lancering aangekondigd van de eerste volledig operationele bus die gebruikmaakt van de draadloze oplaadinfrastructuur van het bedrijf in de stad Visby in Gotland, Zweden. Het Smartroad Gotland-project, geïmplementeerd door een consortium van partners, is begin 2020 van start gegaan en is een van de vier demonstratieprojecten voor elektrische wegen die momenteel worden gefinancierd door de Zweedse transportadministratie, Trafikverket.

Zweden heeft meer dan tien jaar lang R&D-programma's voor elektrische wegen ('ERS') ondersteund en is een pionier in het op kostenbesparende manier nastreven van meerdere ERS-demonstratieprojecten ter voorbereiding van grootschalige, volledig commerciële tests met als doel de uitstoot te verminderen, gebruik te maken van bestaande infrastructuur en samenwerking mogelijk te maken tussen overheidsinstanties, industrie, universiteiten en politiek. Als een groot voorstander van innovatie heeft Gotland bewezen een ideale proeftuin te worden voor deze innovatieve oplaadinfrastructuursystemen vanwege het gemak van samenwerking tussen belangrijke projectbelanghebbenden en het testen in reële omstandigheden met strenge winters vol ijs en sneeuw.

Na de implementatie van het eerste stuk van de draadloze infrastructuur in november 2019, werd de oorspronkelijke implementatie van dit project in het najaar van 2020 voltooid. Sindsdien zijn er met de volledig elektrische vrachtwagen en oplegger van 40 ton met succes tests uitgevoerd op 1,6 km weg tussen de luchthaven en het stadscentrum van Visby, zijn er snelheden tot 80 km/u bereikt en werd als resultaat een gemiddelde vermogen van 70 kW ontvangen van de geëlektrificeerde rijbaan.

"Als een van de eerste implementaties van ElectReon op de openbare weg, is het boeiend om te zien dat het Smartroad Gotland-project cruciale mijlpalen bereikt," aldus Oren Ezer, CEO van ElectReon. “Door te benadrukken hoe een bus met succes opgeladen kan worden terwijl deze onderweg is in echte omgevingen zoals Gotland, is het duidelijk dat draadloze oplaadoplossingen steden kunnen voorzien van een handigere, kostenefficiëntere en duurzamere manier om over te schakelen naar een elektrische toekomst. We kijken ernaar uit om dit momentum voort te zetten richting grootschalige implementatie van onze technologie op de Zweedse wegen.”

Als een pre-commercieel demonstratieproject zal het Smartroad Gotland-project in het voorjaar van 2022 eindigen, maar het markeert een cruciale stapsgewijze verandering voor Zweden, aangezien er zo wordt gewerkt aan de commercialisering van grootschalige elektrische wegsystemen in het hele land. Hiermee zal Zweden op koers liggen om zijn nationale doel te bereiken om tot 2030 2.000 km elektrische snelwegen aan te leggen en tot 2045 een netto nuluitstoot te bereiken.

"We zijn erg verheugd om deel uit te maken van deze wereldunieke investering in fossielvrije oplossingen," stelde Martin Yang, Sales Director van HIGER op de Europese markt. "De draadloze technologie van Electron werkt uitstekend met onze elektrische voertuigen en we zijn nu gereed om over te gaan op de massale productie van voertuigen met de nieuwe technologie. We kijken ernaar uit om deel te nemen aan de ontwikkeling van toekomstig opladen, zowel statisch als dynamisch."

Over ElectReon

ElectReon is de toonaangevende leverancier van draadloze oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV's) en biedt end-to-end oplaadinfrastructuur en -diensten om te voldoen aan de behoeften en efficiëntie-eisen van gedeelde, openbare en commerciële wagenparkbeheerders en consumenten. De bedrijfseigen inductieve technologie van het bedrijf laadt EV's dynamisch (tijdens beweging) en statisch (tijdens stilstand) snel en veilig op, waardoor bezorgdheid over het bereik wordt geëlimineerd, de totale EV-eigendomskosten worden verlaagd en de behoefte aan batterijcapaciteit wordt verminderd, en hiermee is het van de meest milieuvriendelijke, schaalbare en boeiende oplaadoplossingen die momenteel beschikbaar zijn. ElectReon werkt met steden en wagenparkbeheerders aan een Charging-as-a-Service (CaaS)-platform dat kosteneffectieve elektrificatie van openbare, commerciële en autonome wagenparken mogelijk maakt voor een soepele en continue werking. Ga voor meer informatie naar electreon.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
Katelyn Davis
Namens ElectReon
electreon@antennagroup.com

Contacts

Contactpersoon voor de media
Katelyn Davis
Namens ElectReon
electreon@antennagroup.com