P&G zet atleten die 'leiden met liefde' (Lead with Love) centraal op Olympische Spelen Tokyo 2020, viert hun inspanningen en inspireert anderen tot positieve actie

  • Olympisch gouden medaillewinnaar Nastia Liukin en Olympisch zilveren medaillewinnaar Gus Kenworthy presenteren samen virtuele paneldiscussie met ontvangers van P&G Athletes for Good Fund-schenkingen en Olympiërs die met liefde het voorbeeld zijn blijven geven tijdens Tokyo 2020
  • Atleten Mariah Duran, Alice Dearing, Brian Afanador en Erica Sullivan delen de persoonlijke ervaringen die hen inspireerden om hun gemeenschap te dienen
  • P&G erkent atleten die leiden met liefde op Tokyo 2020 en doet schenkingen aan de goede doelen van hun keuze

Athletes Mariah Duran, Alice Dearing, Brian Afanador and Erica Sullivan share their personal experiences that inspired them to serve their communities during a panel discussion hosted by P&G. (Photo: Business Wire)

CINCINNATI--()--Als Olympische sponsor van de afgelopen 10 jaar ligt de focus van Procter & Gamble (NYSE: PG) op het vieren en ondersteunen van het unieke traject dat atleten afleggen op weg naar hun Olympische droom, inclusief de doelen die ze verdedigen en het werk dat ze doen om te zorgen voor positieve veranderingen in hun gemeenschap. In de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokyo 2020 werd P&G geïnspireerd door de onbaatzuchtige acties van Olympische en Paralympische atleten over de hele wereld die hun steentje hebben bijgedragen en anderen hebben geholpen. Dit bracht P&G ertoe om het Athletes for Good Fund op te richten in samenwerking met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het doel is om het werk te eren en te ondersteunen van Olympische en Paralympische atleten en andere aspirant-atleten die hun tijd, talent en middelen besteden aan goede doelen op het gebied van impact op de gemeenschap, gelijkheid en inclusie en ecologische duurzaamheid. Voor Tokyo 2020 heeft het Athletes for Good Fund meer dan $ 500.000 aan schenkingen gedaan ter ondersteuning van de inspanningen van de goede doelen van de ontvangers.

Vandaag werden tijdens een virtuele paneldiscussie genaamd 'Champions and the Causes They Champion' medepresentatoren Nastia Liukin (VS, turnlegende), Olympisch gouden medaillewinnaar, en Gus Kenworthy (Groot-Brittannië, freestyle skiën), Olympisch zilveren medaillewinnaar, bijgestaan door vier atleten die niet alleen ongelooflijke mededingers zijn, maar die ook compassie, menselijkheid en goedheid op en buiten het speelveld tonen. Door hun inspirerende verhalen kwamen we erachter hoe elk panellid motivatie vond op basis van zijn of haar persoonlijke ervaringen, naast de passie om betrokken te raken en te zorgen voor positieve verandering binnen hun gemeenschap. De panelleden waren:

  • Mariah Duran*, VS, skateboarden: Mariah heeft uit de eerste hand de intimidatie ervaren van het deelnemen aan een door mannen gedomineerde sport met weinig vrouwelijke mentoren en fungeert als rolmodel, mentor en pleitbezorger voor jonge meisjes als het gaat om skaten. Door haar werk met Skate Like A Girl moedigt ze de volgende generatie meisjes aan om door te gaan met het volgen van hun passie.
  • Alice Dearing*, Groot-Brittannië, zwemmen: als de eerste zwarte vrouw die tijdens de Olympische Spelen voor Team Groot-Brittannië zwom, heeft Alice de barrières binnen de zwemsport ervaren waarmee mensen van kleur worden geconfronteerd. Alice neemt het heft in eigen handen en is een leidende ambassadeur voor de Black Swimming Association (BSA), die zich richt op het vergroten van de participatie en het veranderen van de mentaliteit, om meer zwarte mensen te laten inzien hoe belangrijk het is om te leren zwemmen.
  • Brian Afanador*, Puerto Rico, tafeltennis: nadat orkaan Maria een verwoestend effect had op Puerto Rico, gebruikte Brian zijn platform als Olympische atleet om het bewustzijn te vergroten ter ondersteuning van zijn gemeenschap. In samenwerking met de #Yonomequito Foundation heeft hij geholpen bij de wederopbouw van huizen en het verstrekken van benodigdheden, zoals voedsel, vers water en hulpdiensten aan lokale families in nood.
  • Erica Sullivan, VS, zwemmen: als openlijk homoseksuele, Aziatisch-Amerikaanse zwemster is Erica naar voren gekomen om te pleiten voor intersectorale gelijkheid in de sport. Tijdens Tokyo 2020 gebruikte ze haar persconferentie als een kans om te zorgen voor bewustzijn ten aanzien van minderheidsgroepen, waaronder de LGBTQ+-gemeenschap.

"De geest van de Olympische Spelen heeft de kracht om ons te verheffen en te verenigen, en deze ongelooflijke atleten hebben allemaal die geest verder dan de Olympische en Paralympische beweging uitgedragen naar hun gemeenschappen, met als doel positieve verandering te creëren," stelde presentator Nastia Liukin. "Het is inspirerend om te zien dat organisaties zoals P&G atleten blijven vieren zowel op als buiten het veld, en hun inspanningen ondersteunen om het goede in gemeenschappen te stimuleren, zodat anderen geïnspireerd raken om hetzelfde te doen."

“Voor mij is Olympiër zijn veel meer dan alleen uitblinken in mijn sport; het gaat er ook om dat ik mijn platform gebruik om de volgende generatie vrouwelijke skaters te helpen hun potentieel te bereiken en groot te dromen," deelde Mariah Duran. “Ik zou niet zijn waar ik nu ben zonder de community en ervaringen die ik heb opgedaan bij Skate Like A Girl. Deze organisatie is een prominente stem voor gendergelijkheid en inclusie binnen het skateboarden en hun evenementen, kampen en naschoolse programma's helpen een onwerkelijk scenario te verwezenlijken. Ik ben zo dankbaar dat P&G en Athletes for Good hen steunen.”

U kunt het volledige panelgesprek hier bekijken.

*Ontvanger van Athletes for Good Fund-schenking

Degenen die leiden met liefde in de schijnwerpers tijdens Tokyo 2020

Gedurende Tokyo 2020 vergrootte P&G haar inzet om atleten te ondersteunen door nog twee schenkingen te doen aan de goede doelen van atleten die hun Olympische Spelen-platform gebruikten om anderen in Tokyo te helpen en te ondersteunen. Samen met Erica Sullivan heeft P&G een donatie gedaan aan Pita Taufatofua (Tonga, Taekwondo), die overal mensen inspireerde met zijn vrijgevigheid jegens de atletengemeenschap ter plekke in Tokyo. De drievoudig Olympiër, die 15 jaar vrijwilligerservaring heeft in de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren, erkende publiekelijk de enorme druk waar atleten mee te maken hebben als ze op het hoogste niveau wedijveren en nodigde atleten uit hem te benaderen voor begeleiding en advies. Zijn oproep tot actie resulteerde in honderden uitwisselingen met atleten, zowel via sociale media als persoonlijk op Tokyo 2020. Voor zijn inspanningen om als klankbord te dienen voor atleten en een opbeurende stem te bieden ter ondersteuning, erkent P&G met trots dat het goede dat Pita doet, hetgeen is dat hem echt geweldig maakt.

De Athletes for Good Fund- en Tokyo 2020-schenkingen voor atleten helpen P&G om haar doel te bereiken om in 2021 2.021 goede acties te bereiken ter ondersteuning van de Lead with Love-campagne.

Meer informatie over P&G's Lead with Love-belofte is hier te vinden: https://us.pg.com/lead-with-love/.

Over P&G’s 2.021 goede acties in 2021

Bij P&G is het ondersteunen van onze gemeenschappen, het bevorderen van gelijkheid en inclusie en het beschermen van de planeet geïntegreerd in de manier waarop we zaken doen. We zijn van mening dat we verantwoordelijkheid dragen om het dagelijks leven te helpen verbeteren — door de producten die we maken en de positieve impact die onze merken en ons bedrijf kunnen hebben. In het kader van onze Lead with Love-campagne hebben P&G en haar merken dit jaar de belofte gedaan om 2.021 goede daden te verrichten.

Over Procter & Gamble

P&G bedient consumenten over de hele wereld met een van de sterkste portfolio's van vertrouwde merknamen, die bekend staan om hun kwaliteit en leiderschap, waaronder Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® en Whisper®. De P&G-gemeenschap ontplooit operationele activiteiten in circa 70 landen verspreid over de hele wereld. Zie https://www.pg.com/ voor het laatste nieuws en uitgebreide informatie over P&G en haar merken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Samantha Policano
MMK+
Samantha.policano@ketchum.com

Contacts

Samantha Policano
MMK+
Samantha.policano@ketchum.com