Zynga sluit overeenkomst om mobiele game-ontwikkelaar StarLark, het team achter de hitfranchise, Golf Rival over te nemen

  • Levert Zynga een getalenteerd ontwikkelingsteam en een nieuwe hitfranchise op
  • Breidt de internationale voetafdruk van Zynga uit met een studio in China
  • Voegt nieuwe projecten toe die in vroege ontwikkeling zijn
  • De overname wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 afgerond

Zynga Enters Into Agreement to Acquire Mobile Game Developer StarLark, Team Behind the Hit Franchise, Golf Rival (Graphic: Business Wire)

SAN FRANCISCO--()--Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), een wereldleider in interactief entertainment, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om StarLark, ontwikkelaar van de snelgroeiende en op één na grootste mobiele golfgame ter wereld, Golf Rival, over te nemen van Betta Games voor $ 525 miljoen in contanten en aandelen. Deze overname levert Zynga een getalenteerd ontwikkelingsteam met het bewezen vermogen om een wereldwijde hit en aanvullende projecten in vroege ontwikkeling te creëren, op. StarLark breidt ook de internationale aanwezigheid van Zynga uit door een in China gevestigde studio op te richten met toegang tot de creatieve talentenbasis van de regio.

In Golf Rival, nemen spelers van alle niveaus het tegen elkaar op in realtime speler-tegen-speler-wedstrijden, inclusief multiplayer-toernooien op spectaculaire banen met aanpasbare uitrusting. De game is snel uitgegroeid tot de op één na grootste mobiele golfgame ter wereld met alleen in 2021 al zes miljoen downloads.

“Met de overname van Golf Rival, wordt Zynga de thuisbasis van een getalenteerd team met het bewezen vermogen om een wereldwijde hit te creëren, terwijl de internationale aanwezigheid van Zynga wordt uitgebreid met een nieuwe studio in China”, zei Frank Gibeau, Chief Executive Officer van Zynga. “Golf Rival is snel opgeklommen tot de op één na grootste mobiele golfgame ter wereld met alleen in 2021 al zes miljoen downloads. Samen zijn Zynga en StarLark goed gepositioneerd om Golf Rival sneller te groeien samen met extra nieuwe projecten in vroege ontwikkeling.”

“Ik ben erg trots op het StarLark-team omdat ze van Golf Rival een wereldwijde hit hebben gemaakt en we zijn verheugd om ons bij Zynga aan te sluiten om het ongelooflijke groeitraject van de game als een eeuwige franchise verder te versnellen”, zei Henry You, oprichter en algemeen directeur van StarLark. “Dit partnerschap biedt Zynga een grotere toegankelijkheid tot de diepe talentenpool in China, terwijl StarLark ook toegang krijgt tot de wereldwijde middelen en expertise van Zynga.”

Zynga neemt de StarLark-ontwikkelingsstudio en Golf Rival-franchise over voor ongeveer $ 525 miljoen, bestaande uit ongeveer $ 315 miljoen aan contanten en ongeveer $ 210 miljoen aan gewone aandelen van Zynga (uitgegeven tegen de gemiddelde slotkoers per aandeel over de handelsperiode van dertig dagen eindigend op 2 augustus 2021). De definitieve afsluitingsoverweging omvat ook de gebruikelijke aanpassingen voor het sluiten van de transactie en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond.

Zynga werd geadviseerd door White & Case en Fangda Law. Aream & Co. trad op als exclusief financieel adviseur en Orrick was juridisch adviseur van Betta Games in deze transactie.

Opmerking van de redactie:

Belangrijke kunst- en uitzendingsmiddelen voor gebruik zijn beschikbaar via de volgende link:
https://www.dropbox.com/sh/k04y6d41bgrcw7m/AACg-NaEWZDbPEumf0s42qlIa?dl=0

Over Zynga

Zynga is een wereldmarktleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Met een enorm wereldwijd bereik in meer dan 175 landen en regio's, heeft Zynga een gevarieerde portfolio van populaire gamefranchises die meer dan vier miljard keer zijn gedownload op mobiele apparaten, waaronder CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Hair Challenge, Harry Potter: Puzzles & Spells, High Heels!, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Queen Bee™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ en Zynga Poker™. Met Chartboost, een toonaangevend platform voor mobiel adverteren en het genereren van inkomsten, is Zynga een toonaangevend platform van de volgende generatie met de mogelijkheid om programmatische advertenties en opbrengsten op schaal te optimaliseren. Zynga is in 2007 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Californië en vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, met inbegrip van verklaringen die onder meer betrekking hebben op: de voorgenomen overname van Beijing StarLark Technology Co., Ltd. (‘StarLark’), de Golf Rival-franchise voor mobiele games en aanverwante andere games, intellectuele eigendommen, zakelijke documenten en gespecificeerde andere activa en passiva; ons vermogen om de beoogde voordelen van de overname te realiseren, inclusief de groei van de Golf Rival-franchise, de ontwikkeling van toekomstige games en het aantrekken en behouden van belangrijk ontwikkelings- en ander personeel; de aankoopprijs voor de overname en het tijdstip waarop de transactie naar verwachting zal worden afgerond. Toekomstgerichte uitspraken omvatten vaak woorden zoals ‘geraamd’, ‘gepland’, ‘van plan zijn’, ‘zullen’, ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘richten op’, ‘verwachten’, en andere uitspraken in de toekomende tijd die in het algemeen toekomstgericht zijn. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en weerspiegelen de huidige verwachtingen van het management. De verwezenlijking of het succes van de zaken die zijn opgenomen in dergelijke toekomstgerichte uitspraken omvatten aanzienlijke risico’s, onzekerheden en veronderstellingen, en onze werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de voorspelde of geïmpliceerde resultaten. In dergelijke toekomstgerichte uitspraken, die gebaseerd zijn op informatie die ons ter beschikking stond op de datum van dit bericht, moet geen overmatig vertrouwen worden gesteld. Wij gaan geen verplichting aan om dergelijke uitspraken te actualiseren. Factoren die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten afwijken, omvatten: tevredenheid over de sluitingscondities van de transactie en ons vermogen om de transactie tijdig af te ronden; ons vermogen om effectief te integreren en de verwachte voordelen van de transactie te realiseren; en risico's van rechtszaken en/of regelgevende acties met betrekking tot de transactie. Meer informatie over deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen, en aanvullende factoren die ervoor kunnen zorgen dat werkelijke resultaten afwijken, zijn, of worden, in meer detail beschreven in onze publieke dossiers bij de Securities and Exchange Commission (de ‘SEC’), waarvan kopieën verkregen kunnen worden door onze website voor investeerdersrelaties te bezoeken op http://investor.zynga.com of de website van de SEC op www.sec.gov.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Mediarelaties:
Sarah Ross
Saross@zynga.com

Contacts

Investeerdersrelaties:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Mediarelaties:
Sarah Ross
Saross@zynga.com