Food Union teatas investeeringutest taastuvenergiaallikatesse

Food Unioni üksused lähevad üle jäätise tootmisele päikese jõul

RIGA, Latvia--()--Rahvusvaheline jäätise ja piimatoodete tootja ja turustaja Food Union teatas investeeringutest taastuvenergiasse, et käitada jäätise ja piimatoodete tootmist Baltimaadest ja Norras.

“ESG (keskkonnaalaste, sotsiaalsete ja äriühingu üldjuhtimise küsimuste) keskne tähtsus Food Unionis on viinud meid investeerima taastuvenergiaallikatesse kahes kontserni juhtivas üksuses: Premia ja Isbjørn Is. Ühe juhtiva jäätise ja piimatoodete tootjana Balti regioonis, millel on ka kasvav globaalne kohalolu, jälgime ja analüüsime me järjepidevalt viise oma keskkonnamõju vähendamiseks ja otsime alternatiivseid taastuvenergiaallikaid, et oma energiavajadust laienedes tasakaalustada,” ütles Food Union Europe’i tegevjuht Normunds Staņēvičs

Food Unioni firma ja Eesti vanim ning suurim jäätisetootja Premia on oma äri käitamisel läinud täielikult üle taastuvenergiaallikatele, nagu näiteks päikeseenergiale. Premia teekonnal rohelisema tootmise poole oli mitu etapi, sealhulgas automatiseeritud LED valgustite paigaldamine ja Fuseboxi virtuaalse elektriaama lahenduse kasutusele võtmine, mis vähendas elektritarbimist.

Meil on rõõm teatada investeeringutest taastuvenergiaallikatesse ja plaanist jätkata tarbijatele parima võimaliku jäätise pakkumist. Premia on suurim jäätisetootja Eestis ja me mõistame, et me peame andma kõik endast oleneva, et vähendada oma tootmise ja äritegevuse keskkonnamõju,” ütles Premia juhatuse esimees Aivar Aus.

Premia toodab aastas umbes 5000 tonni jäätist ja käitab üheksat tootmisliini. Firma pühendumus 100-protsendilisele taastuvenergiale ja energiat säästvad lahendused vähendavad selle tehase ja külmhoone süsihappegaasi emissiooni rohkem kui 95 protsendi ehk 2800 tonni võrra aastas.

Päikeseenergia on juba pikalt olnud kõige kiiremini kasvav alternatiiv energiaintensiivsete äride jaoks. Premia investeering taastuvenergiasse on vaid üks osa Food Unioni integreeritud lähenemisest jätkusuutlikusele.

Ka Norras baseeruv Food Unioni firma Isbjørn Is on pühendunud taastuvenergia kasutamisele oma äris. Aastal 2019 investeeris Isbjørn Is 360 päikesepaneeli soetamisse, mis ehitati selle laohoone katusele. See investeering toodab 68 904 kWh energiat aastas, mis on võrdne umbes 48,2 tonni süsihappegaasi heite ärahoidmisega.

Me oleme Isbjørn Isis võtnud eesmärgiks kasvatada oma äri kohalikult, samal ajal vähendades oma tegevuse keskkonnamõju. Taastuvenergiaallikate kasutamine on võtmeosa meie süsinikujalajälje vähendamisest nüüd ja tulevikus, kui me laieneme,lisas Isbjørn Isi tegevjuht Morten Kolseth.

FOOD UNIONIST

Food Union on juhtiv jäätisetootja Baltimaades ja Taanis ning grupil on tugev turupositsioon Norras, Rumeenias, Venemaal ja Valgevenes. Food Union Groupi toetab Hongkongis baseeruv investeerimisfirma Meridian Capital Limited ja üks Aasia suuremaid erakapitalifirmasid PAG.

Selle teadaande originaaltekst on ametlik ja kaitstud autoriõigusega. Tõlge on tehtud vaid mugavusotstarbel. Teksti kasutamisel tuleb viidata originaaltekstile, kuna vaid see on õiguslikult kehtiv.

Linda Mežgaile
Food Unioni avalike suhete juht