Andersen Global zwiększa zasięg w Zjednoczonych Emiratach Arabskich

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global zawarła umowę współpracy ze świadczącą kompleksową obsługę kancelarią prawną IBRAHIM & PARTNERS w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, zwiększając zasięg organizacji oraz poszerzając jej ofertę w regionie za pośrednictwem kancelarii członkowskich i współpracujących.

Firma IBRAHIM & PARTNERS posiada biura w Abu Dhabi oraz Dubaju i jest jednym z czołowych podmiotów w kraju, jeśli chodzi o obsługę prawną fuzji i przejęć. Na czele założonej w 2018 r. kancelarii stoi wspólnik zarządzający, Ahmed Ibrahim, który wcześniej przewodził działowi fuzji i przejęć w jednej z największych kancelarii prawniczych w ZEA i na Bliskim Wschodzie. Co więcej, w 2021 r. Ahmed został zaliczony przez Chambers and Partners do grupy I zespołów prawniczych specjalizujących się w rynkach kapitałowych, a w 2018 r. ranking Legal 500 sklasyfikował go na szczeblu I w kategorii prawników specjalizujących się w rynkach kapitałowych.

Również sama kancelaria regularnie otrzymuje wyróżnienia od Chambers and Partners, The Legal 500 i IFLR1000, a jej zespól specjalizuje się w sporach sądowych, prawie pracy, bankowości i finansach, funduszach, w tym funduszach private equity, branżach naftowej i gazowej, budowlanej, energetycznej oraz w podatkach. Specjaliści kancelarii od rynków kapitałowych są jednym z najaktywniejszych w ZEA zespołów, jeśli chodzi o tę dziedzinę, który obsługuje niemal wszystkie pierwsze publiczne oferty i emisje w kraju, w tym dwóch emitentów z ZEA notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Londynie.

„Naszych klientów przekonuje połączenie naszej wiedzy prawnej, sukces biznesowy i świadomość branżowa, co odzwierciedla kompleksowa oferta innowacyjnych rozwiązań dostarczanych przez naszych specjalistów – powiedział Ahmed. - Dzięki współpracy z Andersen Global będziemy mogli obsługiwać klientów potrzebujących sprawnej obsługi w wielu jurysdykcjach, umacniając naszą pozycję organizacji wyznaczającej najwyższe standardy dostosowanych do potrzeb klientów rozwiązań prawniczych w ZEA”.

„Kancelaria IBRAHIM & PARTNERS rywalizuje z największymi kancelariami prawnymi w regionie, a jej oferta pozwoli nam w dalszym ciągu dostarczać klientom szeroki wachlarz niezależnych, zintegrowanych rozwiązań – powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Zasięg w regionie i wiedza na temat zawiłości prawnych w różnych państwach wzmacnia naszą obecną platformę w kontekście rosnącego znaczenia regionu jako kluczowego rynku międzynarodowego”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem prawnie odrębnych, niezależnych kancelarii członkowskich prowadzonych przez specjalistów podatkowych i prawników na całym świecie. Od czasu jego założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 8 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 280 miejscach.

Megan Tsuei
Andersen Global