In wedstrijd om de eiwitten van morgen te ontdekken, onthult XPRIZE de halve finalistenteams in XPRIZE Feed the Next Billion

Na maanden van aanvragen en weken van beraadslaging door het jurypanel van de competitie, zullen 28 teams gezamenlijk tot $ 500.000 worden toegekend om hun ontwikkeling van wereldwijd toegankelijke kip- en visalternatieven te ondersteunen

LOS ANGELES--()--Vandaag is XPRIZE verheugd om de 28 teams van de halvefinalist aan te kondigen die doorgaan in XPRIZE Feed the Next Billion. De wedstrijd van $ 15 miljoen, die in december 2020 werd gelanceerd, is bedoeld om opnieuw uit te vinden hoe de mensheid toekomstige generaties zal voeden door de productie te stimuleren van gestructureerde kipfilet- of visfiletalternatieven die conventionele kip en vis repliceren of beter presteren op het gebied van toegang, ecologische duurzaamheid, dierenwelzijn, en gezondheid, evenals smaak en textuur.

Geselecteerd door de jury van de competitie, werden de 28 halve finalisten gekozen op basis van hun technische inzendingen en vertegenwoordigen 14 landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Caden Kinard, 949-280-0182
caden.kinard@xprize.org

Contacts

Caden Kinard, 949-280-0182
caden.kinard@xprize.org