ONWARD verwelkomt industrieveteraan Andy Dolan als Vice President Marketing

Andy Dolan, Vice President of Marketing, ONWARD (Photo: Business Wire)

EINDHOVEN, Nederland & LAUSANNE, Zwitserland--()--ONWARD heeft vandaag aangekondigd dat Andy Dolan, een marketingmanager met 20 jaar ervaring in de gezondheidssector, zich bij het bedrijf heeft gevoegd als Vice President Marketing.

"Gezien zijn staat van dienst op het gebied van het bevorderen van de marketing- en commerciële strategie, zijn we verheugd dat Andy ons team komt versterken," aldus Dave Marver, Chief Executive Officer van ONWARD. “Andy begrijpt de unieke behoeften van mensen met een dwarslaesie. Zijn expertise en passie zullen van onschatbare waarde zijn naarmate we verder komen in onze zoektocht om de baanbrekende therapieën van ONWARD te ontwikkelen en op te schalen.”

Andy komt te werken bij ONWARD vanuit ReWalk Robotics, waar hij meest recentelijk diende als Vice President Marketing and Reimbursement. In deze functie leidde hij wereldwijde productmarketing, communicatie, terugbetaling in de VS en de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsactiviteiten voor de onderneming. Daarvoor bekleedde hij functies in marketing en productmanagement.

Andy's diepgaande ervaring omvat ook tijd bij Boston Scientific en Johnson & Johnson, waar hij commerciële en productmanagementfuncties bekleedde met een focus op het opleiden van zorgverleners en het vergroten van de toegang van patiënten tot behandelingen.

"In mijn hele carrière is het mijn persoonlijke missie geweest om onvervulde behoeften te begrijpen en te werken om toegang te bieden aan patiënten die dringend innovaties nodig hebben om hun levenskwaliteit te verbeteren," verklaarde Dolan. "Ik ben verheugd om mijn persoonlijke missie te vervlechten met die van ONWARD om veelbelovende therapieën te bevorderen voor mensen met een dwarslaesie."

Andy behaalde zijn bachelordiploma aan Springfield College en behaalde een MBA aan de Universiteit van Massachusetts, Amherst. Daarnaast behaalde Andy zijn diploma in bio-engineering aan de Tufts University.

Over About ONWARD
ONWARD (@onwdempowered) is een medisch technologiebedrijf dat innovatieve therapieën ontwikkelt om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie. Het werk van ONWARD bouwt voort op meer dan tien jaar basiswetenschappelijk en preklinisch onderzoek dat is uitgevoerd in 's werelds toonaangevende neurowetenschappelijke laboratoria. De ARC-therapie van ONWARD, die kan worden geleverd door implanteerbare (ARC-IM) of externe (ARC-EX) systemen, is ontworpen om gerichte, geprogrammeerde stimulatie van het ruggenmerg te leveren om beweging en andere functies te herstellen bij mensen met een dwarslaesie, wat uiteindelijk hun levenskwaliteit verbeterd. ONWARD heeft drie Breakthrough Device Designations ontvangen van de FDA, die zowel ARC-IM als ARC-EX omvatten. Het eerste FDA-hoofdonderzoek van het bedrijf, Up-LIFT genaamd, begon in januari 2021 met plannen om 65 proefpersonen in te schrijven bij maximaal 15 centra over de hele wereld.

ONWARD heeft zijn hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven, Nederland en het EPFL Innovation Park in Lausanne, Zwitserland, met een groeiende Amerikaanse aanwezigheid in Boston, Massachusetts, VS. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar ONWD.com en volg ons op Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor algemene vragen:
info@onwd.com

Voor mediavragen:
Bryan Gibbs, Finn Partners
bryan.gibbs@finnpartners.com
+19737134709

Contacts

Voor algemene vragen:
info@onwd.com

Voor mediavragen:
Bryan Gibbs, Finn Partners
bryan.gibbs@finnpartners.com
+19737134709