V.E, onderdeel van Moody’s ESG Solutions, geeft Second Party Opinion over het Green Financing Framework en de uitgifte van de Britse regering

LONDEN & PARIJS--()--Moody’s ESG Solutions heeft vandaag aangekondigd dat V.E een Second Party Opinion (SPO) heeft verstrekt over het Green Financing Framework en de uitgifte van de regering van het Verenigd Koninkrijk (VK).

De SPO beoordeelt vier hoofdcomponenten: de mate van bijdrage aan duurzaamheid, de afstemming van het kader op internationale normen, de samenhang met de strategische duurzaamheidsprioriteiten van de uitgevende instelling en de prestaties van de uitgevende instelling op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG).

De opbrengsten van de groene financieringsinstrumenten die zijn uitgegeven onder het Britse raamwerk zullen een ‘robuuste’ bijdrage leveren aan duurzaamheid, het op een na hoogste niveau op onze vierpuntsschaal”, zegt Patrick Mispagel, Managing Director – Sustainable Finance bij Moody’s ESG Solutions. “Het VK is kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering, met name overstromingen en kustveranderingen die risico’s kunnen veroorzaken voor gemeenschappen, bedrijven en infrastructuur. We verwachten dat de financiering van klimaatadaptatieprojecten in het VK de veerkracht en het vermogen om zich aan te passen aan klimaatverandering zal vergroten, met een positieve impact op alle relevante belanghebbenden.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media inquiries:
Tim Whatmough
VP-Communications
+33 (153) 303-385
Tim.Whatmough@moodys.com

Moody’s ESG Solutions:
Lisa Stanton
MD-Global Sales Lead/ESG
+1 (415) 874-6000
Lisa.Stanton@moodys.com

Contacts

Media inquiries:
Tim Whatmough
VP-Communications
+33 (153) 303-385
Tim.Whatmough@moodys.com

Moody’s ESG Solutions:
Lisa Stanton
MD-Global Sales Lead/ESG
+1 (415) 874-6000
Lisa.Stanton@moodys.com