Solasia kondigt de indiening van een nieuwe medicijnaanvraag aan voor het antikankergeneesmiddel DARINAPARSIN voor perifeer T-cellymfoom in Japan

  • NDA ingediend in Japan voor ergens anders ter wereld
  • Nieuw medicijn tegen kanker met een nieuw werkingsmechanisme
  • Darinaparsin is in de VS en de EU aangewezen als weesgeneesmiddel voor de behandeling van perifeer T-cellymfoom (PTCL)

 

TOKIO--()--Solasia Pharma K.K. (TSE: 4597, Hoofdkantoor: Tokyo, Japan, President & CEO: Yoshihiro Arai, hierna “Solasia”) heeft vandaag de indiening aangekondigd van een New Drug Application (NDA) voor zijn nieuwe antikankergeneesmiddel darinaparsin (generieke naam, ontwikkelingscode: SP -02) als behandeling voor recidiverend of refractair perifeer T-cellymfoom aan het Ministry of Health, Labour and Welfare (MHLW). Op basis van positieve resultaten van O&O op darinaparsine, voornamelijk gericht op de resultaten van de Aziatische multinationale fase 2-studie (onderzoeksresultaten vrijgegeven in juni 2020), heeft Solasia een NDA voor het medicijn ingediend bij de regelgevende instantie in Japan, eerder dan waar ook ter wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Solasia Pharma K.K.
Rie Toyoda, Public Relations and Investor Relations,
Tel. +81 3 5843 8049
info@solasia.co.jp

Contacts

Solasia Pharma K.K.
Rie Toyoda, Public Relations and Investor Relations,
Tel. +81 3 5843 8049
info@solasia.co.jp