Echodyne breidt markt voor leidend CUAS-radarsysteem EchoGuard uit

Compliance met CE, RED en RoHS3 opent Europese markt. Vraag van klanten voegt nieuwe producten en mogelijkheden toe.

SEATTLE--()--Echodyne, het radarplatformbedrijf heeft vandaag aanzienlijke verbeteringen aan hun marktleidende radarsystemen bekendgemaakt, waarbij een nieuwe radar voor de internationale markt, een nieuw product voor specifieke actietype-applicaties, een robuuste radarkoepel en doorlopende verbeteringen in software en prestatie werden toegevoegd. Samen vertegenwoordigen deze producten aanzienlijke verbeteringen voor de doorbraakradartechnologie van het bedrijf, MESA®. Met klanten op het gebied van defensie, nationale beveiliging en bescherming van cruciale infrastructuur zijn de radarsystemen van Echodyne een centrale component geworden voor counter-UAS, grensbeveiliging en basis- en 3D perimetersurveillance-oplossingen.

De producten en verbeteringen omvatten:

  • EchoGuard International. Het nieuwe EchoGuard-radarsysteem heeft een RoHS3-constructie en is compliant met de CE radioapparatuurrichtlijn (CE Radio Equipment Directive, RED) compliance voor EU-klanten, conform certificaat van EG-typeonderzoek radioapparatuurrichtlijn 2014/53/EU.
  • EchoGuard-spectrumuitbreiding. Veel rechtsgebieden staan RadioLocation-gebruik toe bij 24,05-24,25 GHz en EchoGuard heeft nu een nieuwe productvariant om deze markten te bedienen.
  • Verbeterde radarkoepel. Een robuuste radiokoepel, ontwikkeld om weerstand te bieden aan 1,5 joule impactenergie zonder de vormfactor van de radar te veranderen.
  • Lichtgewicht implementatiekit (Lightweight Deployment Kit, LDK). De vraag van klanten naar een lichtgewicht systeem is groot en de nieuwe LDK is ontwikkeld voor 10 uur activiteit op het gebied van inlichtingen, surveillance en verkenning (Intelligence, Surveillance, & Reconnaissance, ISR), waaronder radar, computer en accu's in een militaire rugzak met een gewicht < 9,1 kg.
  • Updates van firmware. Alle Echodyne-radarsystemen zijn softwaregedefinieerd en deze update omvat verbeterde stabiliteit en meer gebruikersgemak en functionaliteit.
  • Nieuwe golfvorm ideaal voor lagesnelheidresolutie. De nieuwe golfvorm is door de klantvraag gestuurd ontwikkeld om zeer trage beweging te detecteren en te volgen, zoals mensen die heimelijk sluipen, op meer dan 2,4 km.
  • Update van de radargebruikersinterface. We hebben onze radargebruikersinterface in belangrijke mate geüpgraded met verlengde productlijnondersteuning en snellere veldimplementatie voor gemakkelijke radarvisualisatie.

“We blijven streven naar uitmuntende aantrekkingskracht van klanten voor onze uitstekend presterende radarsystemen en zijn zeer enthousiast om deze nieuwe producten en verbeteringen toe te voegen aan onze EchoGuard-productlijn,” aldus Eben Frankenberg, CEO van Echodyne. “Onze doorbraakradarsystemen zijn nu ingebed in verbeterde kennis van de plaatselijke omstandigheden en wapensystemen, bescherming van de strijdkrachten, 3D perimetersurveillance van de basis en het bezit en beveiliging van cruciale infrastructuur. We schalen ons bedrijf op, niet alleen om aan de vraag te voldoen maar ook om de leidende producent van radarsystemen te worden voor een reeks van huidige en toekomstige defensie- en beveiligingsapplicaties. Er komt meer en we zijn enthousiast over onze volgende fase.”

Bezoek onze website voor aanvullende bijzonderheden en technische specificaties op echodyne.com.

Over Echodyne

Echodyne, het radarplatformbedrijf, ontwikkelt en levert compacte, halfgeleider-, door octrooi beschermde MESA®-radarsystemen met uitstekende prestaties. Echodyne’s commercieel geprijsde elektronisch gescande serie radarsystemen zijn ideaal voor defensie, beveiliging, machineperceptie en autonomie en worden gebruikt door defensie- en overheidsinstellingen, autonome ontwikkelaars en beveiligingsintegreerders voor counter-UAS, grens- en perimeterbeveiliging, bescherming van cruciale infrastructuur, onbemande luchtvaartuigen en zelfrijdende voertuigen. Het bedrijf is particulier eigendom en gevestigd in Kirkland, Washington en wordt onder meer gesteund door Bill Gates, NEA, Madrona Venture Group, Vulcan Capital, Vanedge Capital en Lux Capital.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

John O’Brien
echodyne@strangebrewstrategies.com

Contacts

John O’Brien
echodyne@strangebrewstrategies.com