Diabetes Center Bern lanceert zijn eerste open innovatie-uitdaging en ondersteunt de meest veelbelovende idee├źn die zijn ingediend met coaching, expertise en in totaal 200.000 USD aan financiering

Vandaag lijdt 1 op 11 volwassenen wereldwijd aan diabetes. Volgens de Internationale Diabetes Federatie zal het aantal mensen met diabetes met meer dan 50% toenemen tot 700 miljoen mensen wereldwijd in 2045.

BERN, Zwitserland--()--De afgelopen jaren heeft de diabetestechnologie enorme vooruitgang geboekt in het verbeteren van het leven van mensen die met diabetes leven. Er is echter nog steeds een grote onvervulde behoefte aan innovatieve technologische oplossingen die helpen de last van diabetes te verlichten en het leven van mensen die diabetes hebben te verbeteren. Een van deze onvervulde behoeften is een betere glucosemeting. Mensen met diabetes vragen om glucosemethoden die handiger, minder invasief en betaalbaarder zijn. Vandaar dat Diabetes Center Bern (DCB) deze uitdaging aangaat.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Diabetes Center Berne
Cordelia Truempy
innovation@dcberne.com
dcberne.com
dcb-innovation-challenge.com

Contacts

Diabetes Center Berne
Cordelia Truempy
innovation@dcberne.com
dcberne.com
dcb-innovation-challenge.com