Az Amazon és a National Safety Council különleges, újfajta együttműködési megállapodást kötött az USA-ban leggyakoribbnak számító munkahelyi balesetek elkerülése céljából

Az Amazon és az NSC ötéves együttműködésük során újfajta módszereket keresnek a leggyakoribb vázizomzati sérülések (például ficamok és húzódások) megelőzésére

SEATTLE és CHICAGO--()--Az Amazon (NASDAQ:AMZN) és a National Safety Council (Nemzeti Biztonsági Tanács) (NSC) ma bejelentették, hogy öt évre szóló együttműködési megállapodást kötöttek, melynek célja az USA-ban a legnagyobb számban előforduló munkahelyi eredetű sérülések és megbetegedések, a váz- és izomrendszeri rendellenességek (angol mozaikszóval: MSD) megelőzését szolgáló új módszerek kidolgozása. Az Amazon és az NSC már több hónapja dolgozik együtt ennek az újfajta, különleges együttműködésnek a keretében.

„Ennek az együttműködésnek a révén olyan problémákat fogunk tudni megoldani, amelyekkel az emberek nap mint nap szembesülnek, és így lehetővé tehetjük számukra, hogy elkerüljék ezeket, és így teljes életet élhessenek” - magyarázta Lorraine Martin, a National Safety Council elnök-vezérigazgatója. „A munkavégzésnek pozitívnak, kielégítőnek és biztonságosnak kellene lennie. Hálásak vagyunk az Amazon bőkezű támogatásáért, amellyel segíti a világ minden táján a vállalatokat ennek a fontos kérdésnek a megoldásában, és ugyanakkor minket is támogat azon nonprofit küldetésünk teljesítésében, hogy biztosítsuk a munkavállalók számára a biztonságos munkavégzést a munkahelyeken.”

„Az Amazon létesítményi biztonsági csapatának tagjaként igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy munkatársaim egészségesek maradjanak a munkavégzés során, és biztonságban hazatérhessenek családjukhoz és barátaikhoz” - nyilatkozta Chelsea Weimer, aki órabérben foglalkoztatott munkavállalóként dolgozik Maryland államban, az Amazon Baltimore-ban működő rendelésteljesítési központjában. „Az Amazon igen szigorú biztonsági normákkal rendelkezik, amelyre ez az együttműködés is rávilágít, és alig várom, hogy megismerhessem a váz- és izomrendszeri rendellenességek számának csökkentését célzó munka eredményeit.”

Az együttműködés célja a váz- és izomrendszeri rendellenességek megelőzése a különféle gazdasági ágazatokban. Az együttműködő felek ennek érdekében kapcsolatba lépnek a kulcsfontosságú érdekcsoportokkal, kutatásokat végeznek, új technológiákat és folyamatokat dolgoznak ki, és igyekeznek elérni, hogy azokat a gazdasági szereplők minél szélesebb köre bevezesse. Az együttműködést az Amazon által biztosított 12 millió USA dollár összegű hozzájárulás teszi lehetővé, amely a legnagyobb vállalati hozzájárulás az NSC történelmében. A közös munka öt fő elemet tartalmaz:

Tanácsadói bizottság: Létrehozásra kerül egy nemzetközi tanácsadói bizottság, amely összefogja a biztonsági szakértőket, vállalatokat és kutatókat a magán és az állami szektorban. A tanácsadói bizottság tagjai áttekintik a váz- és izomrendszeri rendellenességek megelőzésére kidolgozott legígéretesebb megoldásokat, kidolgozzák az együttműködés elemeit, és a váz- és izomrendszeri rendellenességek megelőzésével foglalkozó külső partnereket is bevonnak.

Úttörő kutatások: Kutatások végzése következő generációs mesterséges intelligencia, természetes nyelvek feldolgozására szolgáló, illetve gépi tanulási eszközök használatával a váz- és izomrendszeri rendellenességeket érintő jelenlegi és jövőbeli újítások és trendek feltárása érdekében. A kutatások eredménye minden iparág számára rendelkezésre fog állni elemzés és hasznosítás céljára.

Támogatás kisvállalkozások és egyetemek számára: Pénzügyi támogatás nyújtása kisvállalkozások, egyetemek és egyetemi hallgatók számára. Ezek a támogatások olyan kutatások és újítások finanszírozását célozzák, amelyek a különféle méretű vállalatok számára lehetővé teszik, hogy hatásos intézkedéseket hozhassanak.

Innovációs kihívás: Az Innovációs kihívás egy olyan versenysorozat, amely a váz- és izomrendszeri rendellenességek megelőzését célzó innovatív és gyakorlati megoldások kidolgozását támogatja. A versenyek fórumot biztosítanak a szakértők számára az együttműködésre, ismereteik frissítésére, illetve technikák és ötletek megosztására.

Ágazati felhívás – Az MSD vállalás: A változtatások ösztönzése érdekében az Amazon és az NSC közzéteszik az együttműködésük során kidolgozott megoldásokat, meghirdetik az „MSD vállalás” elnevezésű kezdeményezést, és felszólítják a vállalatokat, hogy csatlakozzanak erőfeszítéseikhez azáltal, hogy:

  • Nyomon követik a sérülések proaktív mutatóit a megfelelő kockázatcsökkentés biztosítása érdekében, és az adatok alapján megelőzést célzó stratégiákat léptetnek életbe.
  • Végrehajtanak egy MSD megelőzési programot, amelynek részét képezi a munkavállalók és munkaadók képzése a sérülések megelőzésének témájában.
  • Az MSD megelőzését célzó innovatív megoldásokat alkalmaznak, és megosztják a legjobb gyakorlatokat más szervezetekkel szerte a világon.

Az együttműködés júniusban, a nemzeti biztonsági hónapban kezdődik, és az első évben a felek fő feladata a tanácsadói bizottság felállítása, a kutatásba bevonandó partnerek azonosítása, a meglévő adatok elemzése, valamint a pénzügyi támogatási programok és az Innovációs kihívás versenysorozat kidolgozása lesz.

„A munkavállalók biztonsága mindennél fontosabb, és ez az együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy megtaláljuk a váz- és izomrendszeri rendellenességek csökkentésének legjobb módjait” – nyilatkozta Heather MacDougall, az Amazon globális munkahelyi egészségért és biztonságért felelős elnökhelyettese. „A National Safety Council már jó ideje munkálkodik a biztonságos munkahelyi gyakorlatok kidolgozásán és elterjesztésén, ezért nagy várakozással tekintünk a velük, illetve számos üzleti vállalkozással, szakértőkkel és diákokkal szerte a világon végzett közös munka elé, mely révén innovatív módszerek kerülnek kidolgozásra ennek a fontos kérdésnek a megoldása érdekében.”

Az NSC-vel való együttműködés egy újabb lépés az Amazon azon hosszú távú céljának elérése felé, hogy a Föld legbiztonságosabb munkahelyévé váljon. E cél elérése érdekében a cég több mint 300 millió USA dollárt fektet biztonsági projektekbe 2021-ben, és tervei szerint 2025-re a bejelentésköteles munkahelyi balesetek arányát (recordable incident rate [RIR]) 50%-kal csökkenti. Az Amazon folyamatosan együttműködik egészségügyi és biztonsági szakértőkkel, minden épületében több ezer biztonsági szemlét végez, és rendszeresen kikéri alkalmazottai véleményét arról, hogyan lenne javítható a jóllétük a munkavégzés során. Ha szeretné megtudni, milyen az Amazonnál dolgozók munkahelye, és szeretné megismerni az Amazon csapatát és technológiáját, regisztráljon egy rendelésteljesítési központot bemutató látogatásra a következő linken: www.amazon.com/FCtours!

A National Safety Council már 100 éve Amerika vezető nonprofit biztonsági érdekképviseleti szervezete. Küldetéséhez híven tevékenysége arra irányul, hogy kiküszöbölje a megelőzhető halálos balesetek és sérülések fő okait, és erőfeszítéseit a munkahelyekre, az utakra és a munkavégzési képességet hátrányosan befolyásoló állapotokra összpontosítja. A szervezet olyan biztonsági kultúrát kíván létrehozni, amely nem csak a munkahelyeken, hanem azokon kívül is biztosítja az emberek biztonságát.

Az Amazon munkavállalók védelmét célzó munkahelyi biztonsági intézkedéseiről részletesebb információkért látogasson el a következő weboldalra: www.amazon.com/employee-safety!

Az Amazon és a National Safety Council együttműködésére vonatkozó információkért látogasson el a következő weboldalra: www.nsc.org/amazonpartnership!

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Amazon.com, Inc.
Média forródrót:
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Contacts

Amazon.com, Inc.
Média forródrót:
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr